Ακλόνητος “πέρασε” και από τ’ Αφάντου ο Φοίβος

Μπορεί να μην “έπιασε” υψηλά στάνταρ απόδοσης όπως στα προηγούμενα του παιχνίδια και να παραβιάστηκε για πρώτη φορά φέτος η εστία του, ωστόσο ο Φοίβος πέρασε αλώβητος από την έδρα του ΑΕΡΑ (έχει έντονα παράπονα από την διαιτησία) επικρατώντας με 1-2 στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Με τον… αέρα του 4Χ4 και της κορυφής μπήκε στο παιχνίδι η ομάδα του Μιχάλη Πολιά που απείλησε στο 4′ με το σουτ του Χατζηκοσμά που απέκρουσε ο Καστριτσέας, ενώ στο 11′ ο Αξιώτης εκτέλεσε απ’ ευθείας ένα φάουλ που κέρδισε ο Φοίβος και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Για ακόμα ένα ματς ο Νίκος Ορφανίδης ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα και αυτό συνέβη στο 36′ όταν έκανε ατομική προσπάθεια και στην κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Χαρτοφύλλη που “κρέμασε” τον αντίπαλο πορτιέρο για το 0-1 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Με πείσμα μπήκαν στην επανάληψη οι Αφαντενοί που κυνήγησαν την ισοφάριση και έκαναν το 1-1 στο 67′ με το δυνατό σουτ του Πλύγκου έξω από την περιοχή, αφού η μπάλα “βρήκε” και στο οριζόντιο δοκάρι πριν καταλήξει στο βάθος της εστίας του Τόππου.

Δεν… χάρηκαν για πολύ την ισοφάριση τους οι γηπεδούχοι, καθώς ο Χατζηκοσμάς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια τους στην άμυνα και στο 79′ έκανε το 1-2 με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Το ματς δεν είχε τελειώσει αφού οι παίκτες του Βαγγέλη Χοσάδα βγήκαν μπροστά και στο 88′ σκόραραν με τον Φιλιππάκου αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για οφ- σάϊντ μετά από υπόδειξη του Λάζου σε μία φάση όπου οι ερυθρόλευκοι διαμαρτύρονται έντονα.

Στην τελευταία φάση του ματς και συγκεκριμένα στο 94′ ο Τόππος με φοβερή επέμβαση στην δεξιά του γωνία είπε “όχι” στην κεφαλιά του Μαλλιάκα και κράτησε την πέμπτη νίκη για την ομάδα του που παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Διαιτησία: Ατσικνούδας, Λάζος, Καρδούλιας

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Καστριτσέας, Μαλλιάκας, Δανάς, Γαργάλης, Συμεωνίδης, Νικολής (70΄Φιλιππακος), Στεφανής (75΄Κανελλόπουλος), Γιαννακάκης, Τριχιάς, Καλημέρης, Πλύγκος

Φοίβος: Τόππος, Ταφάνι, Ορφανίδης Σ., Φελεγκάκης, Θεοδοσίου, Παϊζάνος, Αξιώτης, Χατζηκοσμάς, Χαρτοφύλλης (74΄Θαρρενός), Παλάζης (84΄Καραγεωργίου), Ορφανίδης Ν.