Παλικαρίσια ισοπαλία για την Δόξα Ψίνθου στην Παστίδα

Παρότι παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Παστίδας χωρίς τον προπονητή της Μιχάλη Μανωλά (απουσίαζε λόγω προσωπικού προβλήματος) και έμεινε πίσω στο σκορ αρκετά νωρίς, η Δόξα Ψίνθου έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας μετά το 1-1 με τον τοπικό Αστέρα για την 5η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δραστήρια στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν μόλις στο 5ο λεπτό να ανοίξουν το σκορ όταν ο Χαριτάκης έκανε το 1-0 με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Στεργιόπουλος.

Το γκολ αυτό παραδόξως έδωσε ώθηση στους Ψινθενούς που αναζήτησαν την άμεση ισοφάριση, αλλά οι προσπάθειες του Λυριστή με σουτ μέσα από την περιοχή στο 12′ και το 17′ δεν βρήκαν στόχο. Ενδιάμεσα (13′) ο Αστέρας είχε απειλήσει με το μακρινό σουτ του Καλαγρή όπου η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ακολούθησε ένα διάστημα όπου οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Πάττα έκλεισαν στην περιοχή της την Δόξα και απείλησαν στο 24′ με την κεφαλιά του Χαριτάκη όπου η μπάλα έφυγε άουτ και στο 27′ με τον Στεργιόπουλο το σουτ του οποίου απέκρουσε ο αντίπαλο γκολκίπερ, ενώ ένα λεπτό πριν (26′) ο Πολυχρόνης έπεσε στην αντίπαλη περιοχή από μαρκάρισμα και ο διαιτητής είπε παίζεται παρά τις διαμαρτυρίες για πέναλτι.

Στην επανάληψη οι “βυσσινί” κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση και συγκεκριμένα στην φάση του 63ου λεπτού όταν ο Ροδανάκης απέκρουσε ασθενώς το πλασέ του Τσοπάνογλου και στην συνέχεια ο Βασίλης Ορφανός με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Οι Παστιδενοί ανέβασαν στροφές και στο 69′ ο Ηλίας είπε “όχι” με διπλή προσπάθεια στο σουτ του Στεργιόπουλου, ενώ ο Αστέρας που ζήτησε ξανά πέναλτι στο 70′ για χέρι του Στελλά μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 78′ ο Πολυχρόνης στην τελευταία καλή φάση στο ματς έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ από καλή θέση, ενώ στο 93′ ήταν σειρά της Δόξας να ζητήσει πέναλτι για πέσιμο του Δαλκίδη μέσα στην αντίπαλη περιοχή ωστόσο ο διαιτητής τον “κιτρίνισε” για θέατρο.

 

 

 

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Σαρρής, Παπακωνσταντίνου

Συνθέσεις:

Αστέρας: Ροδανάκης, Λικομέτι (65’ λ.τρ. Παγκράτης), Ισκάς, Χαριτάκης (62’ Κυπριώτης), Καρύδης, Καλαγρής, Φελεσάκης, Πολυχρόνης (83’ Κυρίτσης), Πάπα, Λολάκης, Στεργιόπουλος

Δόξα: Ηλίας, Στελλάς, Παναγιωτόπουλος, Δαλκίδης, Σαββούλης, Χατζηνικόλας, Ορφανός Χ. (67’ Μπαρμπαντώνης), Ορφανός Β., Τσοπάνογλου, Κουνελλές (94’ Κοσκινιάτης), Λυριστής