Δόξα-σαν το επιθετικό ποδόσφαιρο με νικητή τον Κλεόβουλο

Φοβερό θέαμα πρόσφεραν στο γήπεδο Λίνδου ο Κλεόβουλος και η Δόξα Καρδάμαινας στη νίκη των γηπεδούχων με 5-3 για την 7η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Το γρήγορο γκολ των Λινδιακών που ήταν “διαστημικοί” σε ορισμένα σημεία του ματς σε συνδιασμό με το γεγονός ότι οι Κώοι δεν “κλείστηκαν” πίσω αλλά έπαιξαν και αυτοί επιθετικό ποδόσφαιρο, έδωσαν την δυνατότητα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες να παρακολουθήσουν ένα απολαυστικό 90λεπτο.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Κολιοκώστας με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και με άψογο πλασέ έγραψε το 1-0 για τον Κλεόβουλο.

Ο σκόρερ είχε πολλά κέφια στο σημερινό παιχνίδι αφού αρκετές φορές έκανε άνω- κάτω την αντίπαλη άμυνα, ενώ στο 15′ λίγο έλειψε να σκοράρει με απ’ ευθείας χτύπημα κόρνερ αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η καταιγιστική εμφάνιση της ομάδας του Δημήτρη Δογιάμα στο πρώτο μέρος, έδωσε την δυνατότητα στον Κολιοκώστα να σκοράρει για δεύτερη φορά με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή στο 30ο λεπτό, έπειτα από μπαλιά του Μοντεσάντου.

Μετά το 2-0 ο Κλεόβουλος χαλάρωσε και έδωσε την δυνατότητα στο συγκρότημα του Δημήτρη Χρυσόπουλου να βγει μπροστά.

Στο 33′ οι Κώοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι αμυνόμενου μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής είπε παίζεται, ωστόσο πριν το ημίχρονο (43′) η Δόξα μείωσε σε 2-1 χάρις το γκολ του Χατζηπαναγιώτη με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Το σκηνικό και στο ξεκίνημα της επανάληψης ήταν ίδιο με αυτό της έναρξης του αγώνα, αφού ο Κλεόβουλος μπήκε πολύ δυνατά και στο 50′ από τη νέα ασίστ του Μοντεσάντου και την “φωτοβολίδα” του Παπαοικονόμου “γράφτηκε” το 3-1.

Μάλιστα ο έμπειρος αριστερός εξτρέμ των γηπεδούχων είχε την δυνατότητα να σκοράρει ξανά μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αλλά στο 55′ η μπάλα δεν του έκανε το… χατήρι και η μπάλα στο σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Δειλά- δειλά η Δόξα άρχισε να βγαίνει στην επίθεση και ευτύχησε στην πρώτη της καλή στιγμή στην επανάληψη να μειώσει το σκορ όταν στο 58ο λεπτό ο Παντελής με την βοήθεια της τύχης έκανε το 3-2, αφού η μπάλα από το σουτ του σκόρερ κόντραρε σε σώματα και αιφνιδίασε τον Χρυσανθή.

Όσο περνούσε η ώρα και με το σκορ να είναι… ανοιχτό, οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν ακόμη περισσότερο για να φτάσουν στην ισοφάριση και στην κόντρα ο Κλεόβουλος ήταν κίνδυνος- θάνατος.

Το “τρίπτυχο” Μοντεσάντος, Παπαοικονόμου, Κολιοκώστας βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και στο 77′ “τελείωσε” το παιχνίδι όταν συνεργάστηκαν άψογα με τον δεύτερο να κάνει την τελική πάσα στην αντεπίθεση και ο Κολιοκώστας έγραψε το 4-2 με κοντινό πλασέ για το χατ- τρικ.

Δύο λεπτά αργότερα (79′) ο Παπαοικονόμου “σέρβιρε” άλλο ένα… έτοιμο γκολ που πέτυχε ο Αλέκος Κακλαμάνος αυτή την φορά από θέση τετ α τετ και ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 5-2.

Η Δόξα που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν επιχείρησε να “χαλάσει” το παιχνίδι του αντιπάλου της αλλά προσπάθησε να παίξει και αυτή σε γρήγορο ρυθμό, σκόραρε το τρίτο τέρμα της στο 80′ με το σουτ του Οχτάρα και έτσι διαμορφώθηκε το 5-3 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα σ’ ένα χορταστικό παιχνίδι.

Διαιτησία: Σπάρταλης, Βασιλείου, Μοσχάτος

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Κουκουτσέλας, Χαμιτάϊ (92′ Γανωτάκης), Κωστάκης, Κακλαμάνος Εμμ. (80′ Κλημαντής), Πιτσουρδάκης, Παπαοικονόμου (89′ Τόμας), Γαϊτάνος, Κακλαμάνος Α., Κολιοκώστας, Μοντεσάντος

Δόξα: Γιακούμαρος, Τσίκνης, Πης, Χατζηπαναγιώτης (89′ Χαντακάρος), Κουρζής Α., Κορκής, Παντελής, Πατσαβούδης, Οχτάρας, Χατζηαντωνίου, Λαμάϊ