Επιστροφή στο “σπίτι” με… πεντάρα και πρωτιά για τον Διαγόρα

Ήταν μέχρι να… βάλει το πρώτο γκολ και μετά έγινε “σίφουνας” για το 6X6! Ο Διαγόρας επικράτησε άνετα με 5-0 του Άρη Αρχαγγέλου πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα στην επανάληψη και πέρασε μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής και στην επιστροφή του στο Δημοτικό Στάδιο μετά την τιμωρία που “κουβαλούσε” από πέρυσι.

Ο “γηραιός” είχε αναγκαστεί να δώσει τα πρώτα του εντός έδρας φετινά παιχνίδια μακριά από την φυσική του έδρα λόγω της ποινής που του επιβλήθηκε στον περσινό τελικό κυπέλλου.

Η επιστροφή της ομάδας του Ανδρέα Σταύρου στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού μας συνδυάστηκε με γκολ, θέαμα και… κορυφή μετά την άνετη νίκη επί των Αρχαγγελιτών.

Στο πρώτο μέρος το καλοστημένο σύνολο του Γιώργου Σταυριανού αντιστάθηκε στους κυανέρυθρους και τους κρατούσε με καλό αμυντικό πρόσωπο μακριά από την εστία του Βαρέλη.

Όλοι πίστευαν πως το πρώτο μέρος θα ολοκληρωθεί χωρίς τέρματα αφού ο χρόνος είχε… κυλήσει, αλλά όταν το ρολόι σημάδευε το 44ο λεπτό ο Αντώνης Αθανασίου με φοβερή εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί “παραθυράκι” της εστίας του Άρη και σημείωσε το 1-0.

Σαφέστατα αυτό το γκολ επηρέασε και τις δύο πλευρές. Από την μία οι κιτρινόμαυροι έχασαν την πίστη τους και από την άλλη το αντίκτυπο του γκολ ήταν φυσικά θετικό για τον “γηραιό” που έπαιξε πιο απελευθερωμένα και “καθάρισε” το τρίποντο με συνοπτικές διαδικασίες.

Στο 57ο λεπτό με νέο χτύπημα φάουλ του Αντώνη Αθανασίου ο Διαγόρας απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων, αφού η μπάλα στην εκτέλεση του ταλαντούχου μέσου από τα αριστερά πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στο βάθος της εστίας για το 2-0.

Ακολούθησε ένα διάστημα οκτώ λεπτών που ήταν… τραυματικό για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι είδαν όχι μόνο να ηττούνται σ’ ένα ματς που στάθηκαν εξαιρετικά σ’ ένα σχεδόν ολόκληρο πρώτο ημίχρονο ενάντια στο φαβορί του τίτλου, αλλά να δέχονται βαριά ήττα που δεν τους άξιζε η έκταση της.

Στην άλλη πλευρά ο Διαγόρας έκανε… πάρτι στην επανάληψη επιθετικά και απέδειξε γιατί αποτελεί την ομάδα που όλοι πιστεύουν πως θα κατακτήσει τον τίτλο και θα επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες.

Από την συρτή μπαλιά του Χειμωνέττου από τα αριστερά, ο Γεωργαλλής στο 73ο λεπτό από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα (76′) ο Αντώνης Αθανασίου σέντραρε στην “καρδιά” της αντίπαλης περιοχής και ο Κιοσέογλου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 με σουτ- φωτοβολίδα που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Άρη.

Το σκορ “έκλεισε” στο 5-0 όταν ο Κιοσέογλου σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς και ο Διαγόρας “βρήκε” τρίτο τέρμα από στημένη φάση, καθώς ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έστειλε την μπάλα στο… πλεκτό με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ.

Διαιτησία: Κυρίτσης, Μαυρουδής, Αναστασοπούλου

Συνθέσεις:

Διαγόρας: Κεφάλας, Καλημέρης, Χειμωνέττος, Παπαδημήτρης, Αθανασίου Αντ. (78′ Γεωργιάδης), Αθανασίου Π. (80′ Σακελλάρης), Κιοσέογλου, Γεωργαλλής (75′ Φλεβάρης), Τσαγκάρης, Μαθιός, Πεταυράκης

Άρης: Βαρέλης, Κοτσίκος, Τσελεπίδης, Ζαρκαδούλας, Γκίκας, Συμεωνίδης, Κοντόγιαννος, Κουτσουμπάρης (46′ Μαρκόπουλος), Πατσιαούρας (71′ Λαμπριανός), Μάλλιος, Μπαϊρακτάρης (78′ Παρδαλός)