Έδειξε χαρακτήρα ο ΑΕΡΑ και “γύρισε”… χαμένο ματς

Σε παιχνίδι που όπως εξελίχθηκε ήταν δύσκολο να πάρει ακόμα και τον βαθμό της ισοπαλίας, ο ΑΕΡΑ έδειξε γιατί διαθέτει… βαριά φανέλα και επικράτησε με 3-2 του Κλεόβουλου στο γήπεδο Αφάντου για την 8η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Οι γηπεδούχοι παρότι δεν βρίσκονται σε καλό… φεγγάρι το τελευταίο χρονικό διάστημα, είδαν το προβάδισμα που είχαν από το πρώτο μέρος να “εξατμίζεται” μέσα σε πέντε λεπτά αλλά απέδειξαν πως διαθέτουν χαρακτήρα και ψυχή, καταφέροντας με δύο γκολ στο φινάλε να πάρουν τη νίκη.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για το συγκρότημα του Βαγγέλη Χοσάδα που ήθελε επειγόντως να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα και κατάφερε στο 16ο λεπτό να κάνει το 1-0 όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Στεφανή, ο Δανάς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε με ωραίο τρόπο στα δίχτυα.

Το προβάδισμα αυτό “συνόδευσε” τους παίκτες των δύο ομάδων στ’ αποδυτήρια, αφού ο ΑΕΡΑ που είχε τον έλεγχο δεν απειλήθηκε καθόλου ενώ από την πλευρά του δεν βρήκαν στόχο οι προσπάθειες που δημιούργησαν για να απειλήσουν τον Χρυσανθή με αποκορύφωμα την απόκρουση του έμπειρου πορτιέρο στο 30′ στην προσπάθεια από τον Παπαβασιλείου.

Στην επανάληψη τα πρώτα λεπτά… προμήνυαν σ’ ένα δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων που θα “καθάριζαν” το ματς, αφού η εικόνα του ΑΕΡΑ ήταν άκρως επιθετική.

Αρχικά ο Τριχιάς σούταρε ελάχιστα άουτ στο 48ο λεπτό, ενώ δύο λεπτά αργότερα (50′) ο Πλύγκος δοκίμασε το πόδι του και είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι Αφαντενοί δεν μπόρεσαν να βρουν για δεύτερη φορά τον δρόμο προς στα δίχτυα και ο Κλεόβουλος τους “τιμώρησε” και μάλιστα δύο φορές!

Από την ωραία σέντρα του Παπαοικονόμου, ο Αλέκος Κακλαμάμος στο 60′ πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1 και τρία λεπτά αργότερα (63′) έγινε η απόλυτη ανατροπή αφού με πρωταγωνιστές τους ίδιους παίκτες (σέντρα Παπαοικονόμου, προβολή από Κακλαμάνο) η ομάδα του Δημήτρη Δογιάμα έκανε το 1-2.

Ακολούθησε ένα “μούδιασμα” των ερυθρόλευκων που έκαναν αρκετά λεπτά για να… συνέλθουν και αυτό λίγο έλειψε να το “πληρώσουν” με τρίτο τέρμα, ωστόσο ο Αλέκος Κακλαμάνος με σουτ δεν πέτυχε χατ- τρικ αφού η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Πάντως όλοι πίστεψαν πως το ματς είχε χαθεί για τον ΑΕΡΑ, αλλά οι ποδοσφαιριστές του είχαν αντίθεση άποψη και με κατάθεση ψυχής στο τέλος πήραν ένα σπουδαία τρίποντο με ανατροπή στην… ανατροπή.

Από στημένη φάση στο 88′ ο Δανάς κατάφερε και… ξεγέλασε αντίπαλους αμυντικούς και τερματοφύλακα, αφού η μπάλα στην εκτέλεση του φάουλ του πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στην γωνία για το 2-2.

Η ολική ανατροπή ήρθε στο 93ο λεπτό με την μπαλιά από τον Γαργάλη και το άψογο πλασέ του προωθημένου Μαλλιάκα που διαμόρφωσε το τελικό 3-2 σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Διαιτησία: Καραγιάννης, Σπάρταλης, Μπερδεμπές

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Καστριτσέας, Μαλλιάκας, Ροκάϊ, Γιαννακάκης (14′ λ. τρ. Καραγιάννης), Δανάς, Γαργάλης, Συμεωνίδης, Πλύγκος, Παπαβασιλείου (68′ λ. τρ. Φιλιππάκος), Στεφανής (62′ Κανελλόπουλος), Τριχιάς

Κλεόβουλος: Χρυσανθής (73′ λ. τρ. Ναούμ), Κακλαμάνος Εμμ., Χαμιτάϊ (80′ Μπολομπάνι), Κωστάκης, Πιτσουρδάκης, Κουκουτσέλας, Παπαοικονόμου, Κολιοκώστας, Γαϊτάνος, Μοντεσάντος, Κακλαμάνος Α.