Ζευγάρωσε τις νίκες και “αναρριχήθηκε” ο Ποσειδώνας

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και μάλιστα συνεχόμενη πέτυχε ο Ποσειδώνας που επικράτησε με 1-0 της Δόξας Ψίνθου στην Κάρπαθο για την 8η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Οι Καρπάθιοι μετά το διπλό στο Βάτι δείχνουν να κερδίζουν… έδαφος στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τις τελευταίες θέσεις αφού στα τελευταία παιχνίδια είναι πάρα πολύ καλοί και παίρνουν αυτό που θέλουν μέσα στο γήπεδο.

Στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου το ματς ήταν ισορροπημένο, ωστόσο σταδιακά οι γηπεδούχοι όσο κυλούσαν τα λεπτά γίνονταν πιο απειλητικοί με αποτέλεσμα να κερδίσουν το πέναλτι στο 39ο λεπτό με το οποίο ο Μανώλης Σπανός έγραψε το 1-0 στην παράβαση που σφυρίχθηκε στην ανατροπή του Καραλή μέσα στην περιοχή.

Πάντως πριν από το γκολ οι παίκτες του Γιάννη Καραμηνά είχαν “προειδοποιήσει” την αντίπαλη εστία αφού στο 23′ οι αμυντικοί των “βυσσινί” κατάφεραν να διώξουν την μπάλα πάνω στην γραμμή στο σουτ του Σπυριδάκη, ενώ στο 30′ ο Καραλής είδε την προσπάθεια του να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Στο β’ μέρος ο Ποσειδώνας μπήκε πιο επιθετικά για να “καθαρίσει” το παιχνίδι, αλλά η Δόξα ήταν αυτή που έβρισκε κενούς χώρους και απειλούσε με αντεπιθέσεις.

Μάλιστα το συγκρότημα του Άκη Δελαπόρτα είχε δοκάρι στο 55′ όταν ο Μπαρμπαντώνης στάθηκε άτυχος στο σουτ του επιχείρησε και η μπάλα σταμάτησε στην οριζόντια δοκό.

Μετά το… μισό του δευτέρου ημιχρόνου οι… ρόλοι άλλαξαν αφού οι Καρπάθιοι έδωσαν χώρο στον αντίπαλο τους και προσπάθησαν στην κόντρα να τελειώσουν το ματς.

Στο 79′ ο Σπανός απείλησε, αλλά ο Ηλίας απομάκρυνε τον κίνδυνο με τα πόδια και στο 85′ ο Καραλής δοκίμασε τα αντανακλαστικά του νεαρού πορτιέρο που είπε και πάλι “όχι” και έδιωξε σε κόρνερ.

Έτσι το “φτωχό” 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και έδωσε τρεις πολύτιμους πόντους στους Κραπάθιους, ενώ η Δόξα πάλεψε αλλά δεν πήρε τίποτα από μια έδρα πάντως που δύσκολα θα περάσουν κι άλλες ομάδες.

Διαιτησία: Αντωνάς, Διακοφιλιππής, Βούλγαρης

Συνθέσεις:

Ποσειδών: Γαλάνης, Σπυριδάκης, Καζηλιέρης, Σπανός, Κούτολο, Κουλλάι, Καραλής (86’ Νασόπουλος), Καουκάκης, Βασιλείωτης (66’ Βέργος), Τσιπιζίδης, Σπανός (81’ Χατζηκοντός)

Δόξα: Ηλίας, Στελλάς Μ., Παναγιωτόπουλος, Δαλκίδης, Σαβούλης, Χατζηνικόλας, Μπατέστας, Τσούλος (67’ Κωστομοίρης), Τσοπάνογλου, Μπαρμπαντώνης, Λυριστής