Ήττα με ψηλά το κεφάλι στο ΟΑΚΑ για τον μαχητικό Κολοσσό

Την εμφάνιση που χρειαζόταν για να ζεσταθεί ενόψει της δύσκολης συνέχειας «βρήκε» ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο Έλληνας σέντερ έκανε τα… πάντα απέναντι στον μαχητικό Κολοσσό Ρόδου και βοήθησε τα μέγιστα, προκειμένου ο Παναθηναϊκός Superfoods να επικρατήσει 80-65 και να κάνει το 5-1 στην φετινή Α1.

Ο «Μπουρού» πέτυχε 19 πόντους (16 εξ αυτών στο πρώτο ημίχρονο), κατέβασε 8 ριμπάουντ (3 επιθετικά), είχε 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες. Δεύτερος σκόρερ των Κυπελλούχων Ελλάδας ο Παππάς με 12 πόντους (3/8 σουτ), 8 και 7 ασίστ (αλλά και 5 λάθη) κατέγραψε ο Καλάθης, ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ μοίρασε το χρόνο συμμετοχής ενόψει της… διαβολοβδομάδας που έρχεται. Την Τετάρτη, ο Εξάστερος θα παίξει στην Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ (16/11), ενώ δύο μέρες αργότερα θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό.

Ντεμπούτο με τα πράσινα έκανε ο 22χρονος Κωστής Γόντικας, ο οποίος αγωνίστηκε για 1:40′ στο φινάλε της αναμέτρησης. Νέα καλή εμφάνιση του Μποχωρίδη με 7 πόντους, αλλά κυρίως «δυνατή» άμυνα (3 κλεψίματα), ενώ έδωσε και πολύτιμες ανάσες στον ταλαιπωρημένο Καλάθη. Πολύ… τρίποντο και σήμερα για τους νικητές, καθώς επιχείρησαν 31 προσπάθειες (11 εύστοχες) από τα 6,75, την ώρα που είχαν 23 για δίποντο (13 εύστοχες).

Από πλευράς Κολοσσού (2-4), 13 πόντους είχαν Γεωργαλλής και Βασιλόπουλος. Δεν βγήκε το παιχνίδι στον Ρέλεφορντ, με τον Αμερικανό γκαρντ να σημειώνει μόλις 4 πόντους (1/8 σουτ) και να υποπίπτει σε 5 λάθη.

Το ματς

Με ρεσιτάλ από τα 6,75 ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός Superfoods. Φώτσης, Χαραλαμπόπουλος, Σίνγκλεντον, Καλάθης τα έβαλαν (μόνο ο Φελντέιν το έχασε) και έτσι από νωρίς το τριφύλλι… εξαφανίστηκε (14-2), με τον Κολοσσό να μην είναι ικανός να ακολουθήσει την πράσινη ευστοχία. Τα γρήγορα φάουλ του Σίνγκλεντον έφεραν τον Μπουρούση στον παρκέ, ο οποίος ήταν γεμάτος ενέργεια. Ο Έλληνας σέντερ πέτυχε επτά σερί πόντους κι έφερε την ομάδα του στο 21-9, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να «ζεσταίνονται» επιθετικά και να βρίσκουν κάποιες λύσεις. Το τελευταίο τρίλεπτο δεν κύλησε ιδανικά για τους γηπεδούχους. Ο Καλάθης φαινόταν ελαφρώς κουρασμένος από το υπέρογκο «φόρτο εργασίας» που έχει αναλάβει εν τη απουσία του Τζέιμς, η μπάλα δεν κυκλοφορούσε καλά, έγιναν συνεχόμενα λάθη και φυσιολογικά η διαφορά δεν άνοιξε άλλο, για το 21-13 στο 10’.

Χωρίς να παίζει στα… κόκκινα και παρά το ότι δεν είχε την ευστοχία της πρώτης περιόδου, ο Εξάστερος διατηρούσε διψήφια απόσταση από τον μαχητικό Κολοσσό, 28-18. Μπορεί οι υπόλοιποι να μην έβγαζαν την… φοβερή διάθεση, ωστόσο ο Μπουρούσης εκμεταλλευόταν το ότι ο Σίνγκλεντον είχε φορτωθεί με φάουλ, έμενε ώρα στο παρκέ και «οργίαζε» (είτε κοντά, είτε μακριά από τη ρακέτα). Φτάνοντας, λοιπόν, τους 16 πόντους(!), υπέγραψε το 36-22 υπέρ του Παναθηναϊκού Superfoods. Ο Άχονεν των Ροδιτών «έπαθε» Κάρι και τα έβαζε από παντού, οι πράσινοι επέμεναν –να αστοχούν- από τα 6,75 και… ξαφνικά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν άκρως ανταγωνιστικοί, μειώνοντας σε 38-32. Τελικώς το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το τριφύλλι στο +7 (40-33), το οποίο δεν είχε… ισορροπία στις προσπάθειές του για σουτ με 6/16 τρίποντα (τα πρώτα 4 μπήκαν στα πρώτα λεπτά) και 6/9 δίποντα.

Όπως μπήκε στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι μπήκε και στο τρίτο ο Παναθηναϊκός Superfoods, ο οποίος με 3/3 τρίποντα (Καλάθης-Ρίβερς-Γκιστ) διαμόρφωσε το 49-33, παίρνοντας για πρώτη φορά τόσο μεγάλη διαφορά. Το τριφύλλι έχει σαφώς περισσότερες λύσεις, ο Καλάθης έδειχνε πιο… φρέσκος σε σχέση με την εκκίνηση του αγώνα και δια χειρός Φελντέιν, οι πράσινοι έφτασαν στο άνετο 55-38. Ορισμένα περίεργα σφυρίγματα από τους διαιτητές εκνεύρισαν υπέρ του δέοντος τους πράσινους (και κυρίως τους Παππά-Μπουρούση) και ο Κολοσσός βρήκε την ευκαιρία με τους Χολ-Γεωργαλλή να μειώσει στους δέκα μετά από ώρα, 55-45. Όλο αυτό το σκηνικό λειτούργησε ευεργετικά –στο φινάλε- για τον Παναθηναϊκό και με τους δύο προαναφερθέντες Έλληνες παίκτες, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ (που χρησιμοποίησε αμιγώς ελληνική πεντάδα στα τελευταία 3’), έφτασε στο 64-50.

Ο Παππάς έψαχνε ένα μίνι ξέσπασμα και το βρήκε στην εκκίνηση του τέταρτου δεκαλέπτου, διάστημα στο οποίο σημείωσε επτά πόντους και βοήθησε στο +23 του τριφυλλιού, 75-52 στο 34’. Το παιχνίδι… παραχαλάρωσε στο φινάλε του, με τους πράσινους να αφήνουν εντελώς το πόδι από το γκάζι και να φτάνουν δίχως πρόβλημα στο τελικό 80-65, με τον Φώτση από την μία και τον Τσούκου από την άλλη να βάζουν τις τελευταίες… πινελιές στο ΟΑΚΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως 1:40’ πριν τη λήξη, ο Πασκουάλ έριξε στο παρκέ τους Κωστή Γόντικα (ντεμπούτο) και Πατ Καλάθη, με τον πρώτο να καταγράφει ένα άστοχο σουτ και τον δεύτερο να μαζεύει δύο αμυντικά ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 40-33, 64-50, 80-65

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Φώτσης 8 (2), Φελντέιν 6, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Καλάθης Ν. 8 (2), Ρίβερς 5 (1), Μποχωρίδης 7 (1), Καλάθης Π., Παππάς 12 (1), Γκιστ 7 (1), Μπουρούσης 19 (1), Γόντικας

Κολοσσός Ρόδου (Άρης Λυκογιάννης): Ρέντικ 4, Τσούκου 12 (2), Ρέλεφορντ 4, Βασιλόπουλος 13 (1), Χολ 5, Λιάπης, Γεωργαλής 13 (4), Αγγελάκος, Άχονεν 8 (2), Παπαδάκης 3 (1), Ουότσον 3

sport-fm.gr