Νίκη- ανάσα για Άγιο Γεώργιο

Το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας (α’ όμιλος) πήρε ο Άγιος Γεώργιος που επιβλήθηκε δύσκολα με 1-0 του Αγίου Ισιδώρου στο γήπεδο Μαλώνας για την 5η αγωνιστική και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, αφού για πρώτη φορά βρίσκεται εκτός τελευταίας θέσης.

Με τη νίκη αυτή οι κιτρινόμαυροι “έσβησαν” το -2 που “κουβαλούσαν” από την περασμένη αγωνιστική περίοδο και “έπιασαν” τον αντίπαλο τους στον 1 βαθμό όντας από πάνω του στην ισοβαθμία.

Το ματς ήταν ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έπαιξαν δυνατά για τους τρεις βαθμούς στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από την τελευταία θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό.

Τα δυνατά μαρκαρίσματα και το παιχνίδι κέντρου ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία σ’ ένα ματς που φαίνονταν πως όποιος πετύχαινε το γκολ θα είχε πολλές πιθανότητες να πάρει το παιχνίδι.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες αναζητούσαν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο και οι μόνες απειλές για τους τερματοφύλακες ήταν δύο σουτ, ένα για κάθε ομάδα.

Στο 4′ ο Κουτρούλης σούταρε διαγώνια άουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και στο 8′ το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κοστόφ είχε την ίδια κατάληξη για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Μετά το 20λεπτο “άναψε” κάπως το παιχνίδι και οι δύο ομάδες διαμαρτυρήθηκαν εκατέρωθεν, καθώς οι Μαλωνίτες ζήτησαν πέναλτι για χέρι αντιπάλου μέσα στην περιοχή μετά από σουτ του Πονιά και οι φιλοξενούμενοι αποβολή του ίδιου παίκτη για μαρκάρισμα πάνω στον Γεωργαλλή σε φάση που ο διαιτητής έβγαλε από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα.

Η ομάδα του Γιώργου Δημητριάδη πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 37′ κατάφερε από έναν ωραίο συνδυασμό να ανοίξει το σκορ. Η μπαλιά του Ντύρου βρήκε τον Χατζημανώλη μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο έμπειρος παίκτης έκανε το γύρισμα στον Κοστόφ που πετάχτηκε στο πρώτο και με πλασέ έγραψε το 1-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι που “καίγονταν” για το αποτέλεσμα οπισθοχώρησαν, έδωσαν χώρο στον αντίπαλο τους και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ της ομάδας του Σταμάτη Κουρδουνάκη που την κυκλοφορούσε μέχρι τα 3/4 του γηπέδου, αλλά δεν μπορούσε να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή του Λοντάκου και να απειλήσει την εστία του.

Στο 77′ η υπεροχή του Αγίου Ισιδώρου παραλίγο να καρποφορήσει, αλλά το πλασέ του Γεωργαλλή μέσα από την περιοχή “έγλυψε” το δεξί δοκάρι της αντίπαλη εστίας.

Από την μεριά του ο Άγιος Γεώργιος έχασε τρομερή ευκαιρία στο 80′ να “καθαρίσει” το ματς στην κόντρα, όμως ο Κολιού που βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Αναστασά σημάδεψε λανθασμένα και έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η πίεση των φιλοξενούμενων αυξήθηκε ακόμη περισσότερο και στο 84′ “σπαταλήθηκε” η μεγαλύτερη ευκαιρία τους. Η μπάλα πέρασε απ’ όλους στο γύρισμα που έκανε ο Σιμίου από τα δεξιά και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Ταμπουράς σούταρε με δύναμη συρτά αλλά ο Πονιάς έβαλε το πόδι του με αυτοθυσία και μαζί με τον Λοντάκο “γλίτωσαν” την εστία τους και χάρισαν τη νίκη στην ομάδα τους.

Διαιτησία: Παπακωνσταντίνου, Μακρής, Λατσός

Συνθέσεις:

Άγιος Γεώργιος: Λοντάκος, Σκορδάς, Κλημαντής, Κούτρης, Γιωργάς, Πονίας, Κολιού (83′ Δημητριάδης), Χρυσαφίνης (46′ Κοντόγιαννος), Κοστόφ, Χατζημανώλης, Ντύρος (75′ Κισανάκης)

Άγιος Ισίδωρος: Αναστασάς, Ταμπουράς, Αντωνόπουλος, Δημητράκης, Σάββενας, Βονάκης, Γεωργαλλής Μ. (82′ Αναστασάς Α.), Γεωργαλλής Α., Κουτρούλης (78′ Σιμίου), Διακοπαρασκευάς Π. (65′ Κιουρτζής), Κώτσος