Στο… κυνήγι της κορυφής ο Φοίβος

Μετά τις δύο σερί ισοπαλίες που τον… κράτησαν λίγο πίσω στο κυνήγι του τίτλου, ο Φοίβος επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στις νίκες αφού επικράτησε με 3-0 του Αντίμαχου για την 8η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries και βρίσκεται στο -1 από τον πρωτοπόρο Διαγόρα.

Οι Κρεμαστενοί είχαν να αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο που επίσης βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία, αλλά κατάφεραν εκμεταλλευόμενοι την έδρα τους και με “όπλο” το γρήγορο τέρμα που πέτυχαν να φτάσουν στην επικράτηση με μεγάλο πρωταγωνιστή το Νίκο Ορφανίδη.

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Σωτήρι έκανε λάθος και έδωσε την δυνατότητα στον Χατζηκοσμά να κλέψει την μπάλα και στην συνέχεια πάσαρε στον Ορφανίδη που από κοντά έγραψε το 1-0.

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους, οι παίκτες του Μιχάλη Πολιά πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 12′ όταν ο Χαρτοφύλλης με σουτ σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Ορφανίδης σημείωσε δεύτερο προσωπικό τέρμα παίρνοντας το “ριμπάουντ” για το 2-0.

Ο Αντίμαχος συνήλθε μετά το μισάωρο και απείλησε με τον Μπεκιρλάρι το σουτ του οποίου στο 32′ αποκρούστηκε από τον Τόππο και έτσι ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Στην επανάληψη η ομάδα της Κω μπήκε πολύ δυνατά και αναζήτησε το γκολ που θα τους έβαζε στο παιχνίδι και το κέρδος στο 67′ ήταν η αποβολή του Καραγεωργίου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ιωαννίδη.

Με παίκτη παραπάνω ο Αντίμαχος είχε την κυκλοφορία της μπάλας και τον έλεγχο, αλλά η υπεροχή του ήταν ανούσια σε αντίθεση με τους κυανοκίτρινους που “χτύπησαν” στην κόντρα- επίθεση.

Το ματς “τελείωσε” ουσιαστικά στο 70′ όταν ο Χατζηκοσμάς με φοβερή ατομική προσπάθεια πέρασε όποιον αντίπαλο βρέθηκε στο διάβα του και με πλασέ έγραψε το 3-0 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις:

Φοίβος: Τόππος, Ταφάνι, Ορφανίδης Σ., Θεοδοσίου, Φελεγκάκης, Αξιώτης, Καραγεωργίου, Παϊζάνος (86′ Μήτρου), Χατζηκοσμάς (76′ Τρέχας), Ορφανίδης Ν., Χαρτοφύλλης (72′ Θαρρενός)

Αντίμαχος: Μιχαλάκης, Ζιώγας, Σωτήρι, Καράλιαμης (72′ Κόκκαλης), Ιωαννίδης (82′ Κατσαρός), Συνεσίου, Χατζησουλεϊμάν, Βλαντιμίροφ, Πης, Μπεκιρλάρι, Ατσαλάκης (84′ Μπίλλης)