“Καθάρισε” ο Πάττας, “ανάσανε” ο Αστέρας

Την δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries πανηγύρισε ο Αστέρας που επικράτησε με 3-1 του Ποσειδώνα Καρπάθου στο γήπεδο Μασσάρων για την 9η αγωνιστική, χάρις τα δύο τέρματα που σημείωσε ο Τηλέμαχος Πάττας στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού και “ανάσανε” βαθμολογικό αφού ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, κυρίως στο β’ μέρος και οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν για να πάρουν μια σημαντική νίκη κόντρα στους Καρπάθιους που θα μπορούσαν να είχαν φύγει μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα από τα Μάσσαρι αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα του ματς, ωστόσο παρά την καλή κυκλοφορία της μπάλας δυσκολεύονταν να μπουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Απ’ την άλλη πλευρά οι παίκτες του Σάββα Σταυρίδη ισορρόπησαν μετά το εικοσάλεπτο και στο καλό διάστημα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ σε μια ανύποπτη φάση.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η ωραία ατομική προσπάθεια του Καρπαθάκη στο 26′ ο οποίος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Γιάννη Σπανό.

Αμέσως ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και από τα έντεκα βήματα ο Χαλίλ Κιλασίν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0 για τον Αστέρα.

Αφού πέρασε ένα πεντάλεπτο για να… συνέλθει, το συγκρότημα του Γιάννη Καραμηνά βγήκε και πάλι στην επίθεση και πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα των Μασσαρενών για να “βρουν” την άμεση απάντηση.

Στο 33′ ο Τσιπιζίδης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Μανώλη Σπανό στην πλάτη της άμυνας, αυτός πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μήλιο που επιχείρησε έξοδο ωστόσο το πλασέ του ήταν υπό πίεση και η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή από τον Χαλίλ Κιλασίν.

Ότι δεν κατάφερε στην παραπάνω φάση ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός του Ποσειδώνα, το πέτυχε λίγο αργότερα και μάλιστα με θεαματικό τρόπο.

Η ομάδα του κέρδισε φάουλ περίπου τρία μέτρα έξω από την περιοχή και ο Μανώλης Σπανός με αριστοτεχνικό χτύπημα έστειλε την μπάλα στο δεξί “παραθυράκι” του Μήλιου για το 1-1.

Μέχρι την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι που είχαν το… μομέντουμ “σπατάλησαν” δύο σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στο 42ο λεπτό ο Μανώλης Σπανός μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και “νικήθηκε” από τον αντίπαλο πορτιέρο που έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του, ενώ στο 45′ ο Καραλής με δυνατό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα, αφού απ’ τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως το ματς έγινε… ροντέο. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο ελεύθερα και οι επιθέσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, με την μπάλα να παίζεται κάνω- κάτω και ο ρυθμός να είναι πολύ καλός.

Η πρώτη καλή στιγμή στο β’ μέρος άνηκε στον Αστέρα όταν ο Πάττας έστρωσε στον Καρπαθάκη, το σουτ του οποίου από τα όρια της περιοχής απομάκρυνε με δυσκολία το Γανάκης στο 54ο λεπτό.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (58′) ήταν σειρά των Καρπάθιων να απειλήσουν με το σουτ του Μανώλη Σπανού όπου η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια και εν συνεχεία στο 63′ ο Μήλιος μπλόκαρε την προσπάθεια του Καραλή από τα αριστερά.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (64′) έγινε η πρώτη αλλαγή από τους γηπεδούχους και η κίνηση αυτή… έμελλε να είναι το “κλειδί” της επικράτησης τους. Ο Κώστας πήρε την θέση του Βακιάνη και αυτομάτως ο Πάττας πέρασε στην κορυφή της επίθεσης όπου “ταλαιπώρησε” περισσότερο την αμυντική γραμμή του Ποσειδώνα.

Οι απειλές του Μίρτσεφ στο 66′ και το 70′ με σουτ και απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ αντίστοιχα δεν ήταν αρκετές για να “νικήσουν” τον Γαλάνη που αντέδρασε σωστά στις ισάριθμες περιπτώσεις και λίγο αργότερα ήρθε το γκολ για τον Αστέρα που έδειχνε πιο επικίνδυνος στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού.

Δημιουργός του τέρματος που έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την γηπεδούχο ομάδα ήταν και πάλι ο Καρπαθάκης. Στο 74ο λεπτό ο έμπειρος μέσος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή με ωραία ενέργεια και γύρισε στο κατάλληλο σημείο, εκεί όπου ο Πάττας μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα -αφού κόντραρε και στον Κούτολο- στην δεξιά γωνία για το 2-1.

Όντας πίσω στο σκορ και τον χρόνο να πιέζει, η ομάδα της Καρπάθου βγήκε αμέσως μπροστά αλλά δεν κατάφερε ούτε με το σουτ του Σπανού στο 79′ να φτάσει στην ισοφάριση καθώς η μπάλα έφυγε άουτ, αλλά ούτε και με την κεφαλιά του Φράγκου στο 82′ μετά από σέντρα του Καζηλιέρη (ίδια κατάληξη).

 

Το παιχνίδι τελείωσε στο 88′ όταν ο Πάττας εκμεταλλεύτηκε την κακή συνεννόηση Κούτολο- Γιάννη Σπανού, “έκλεψε” την μπάλα και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε στο δεξί δοκάρι και έπειτα στο βάθος της εστίας για το 3-1 που “σφράγισε” τη νίκη της ομάδας του.

Στα τελευταία λεπτά ο Ποσειδώνας δεν παράτησε το παιχνίδι, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξει κάτι. Πάντως στο 91′ ο Φράγκος είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ, ωστόσο το σουτ του από τα όρια της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Τσέτσος, Μπερδεμπές

Συνθέσεις:

Αστέρας: Μήλιος, Κιλασίν Ε., Κιλασίν Χ., Διονυσακόπουλος, Μπαϊρακτάρης, Καρπαθάκης, Δημητριάδης, Μίρτσεβ (82′ Λούππος), Λερογιάννης (89′ Μαυριός), Βακιάνης (64′ Κώστας), Πάττας

Ποσειδών: Γαλάνης, Κούτολο, Σπανός Ι., Σπυριδάκης, Καζιλιέρης, Καουκάκης, Κουλάϊ, Σπανός Εμμ., Καραλής, Τσιπιζίδης, Βασιλειώτης (80′ Φράγκος)