Ένας… Κοντός “διατήρησε” στον βυθό τους Μαριτσενούς

Άξιος της… μοίρας του ο Ηρακλής Μαριτσών δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από την αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries κόντρα στον ελλιπέστατο Ηρακλή Λάρδου και έτσι παρέμεινε στην τελευταία θέση με μόλις έναν πόντο. Οι “ροπαλοφόροι” του Στάθη Φαρμακίδη “χτύπησαν” στο φινάλε με τον νεαρό Κοντό και πήραν σπουδαία νίκη με 0-1 παρά τις απουσίες.

Στο γήπεδο Μαριτσών το άγχος ήταν αυτό που κυριαρχούσε τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα αφού υπήρχε το “πρέπει” της νίκης για τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Σαββιδάκη.

Σιγά- σιγά οι “πράσινοι” κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και βγήκαν στην επίθεση πιέζοντας την εστία του Καραγιάννη ο οποίος στο 25′ απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Κούρου.

Ακολούθησε η φάση του 27′ με το σουτ του Τσαλώλη που εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ των Λαρδιακών και αυτή του Βασιλώττου στο 43′ όταν είδε και πάλι τον αντίπαλο πορτιέρο να διώχνει την προσπάθεια του.

Στην επανάληψη το συγκρότημα του Στάθη Φαρμακίδη μπήκε πιο επιθετικά και στο 51′ ο Σκυλλάς απομάκρυνε με τα πόδια το πλασέ του Μπαραχούσκι από πλεονεκτική θέση.

Σταδιακά η ομάδα από τα Μαριτσά ισορρόπησε και στο τελευταίο εικοσάλεπτο απείλησε με το γκολ που θα τους έδινε σημαντικό προβάδισμα νίκης.

Η σπουδαιότερη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 77′ από πλευράς γηπεδούχων και συγκεκριμένα από το πόδι του Τσαλώλη που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι από κοντινή απόσταση.

Έχοντας περάσει όλος ο Ηρακλής Μαριτσών στην επίθεση για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, η ομάδα της Λάρδου έβρισε κενούς χώρους για να κάνει την “ζημιά” στην κόντρα.

Στο 82′ καταγτάφτηκε η τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων με την εκτέλεση φάουλ του Κούρου όπου η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 85′ ο Σκυλλάς απέκρουσε την προσπάθεια του Μπάρδη.

Ένα λεπτό πριν το φινάλε (89′) ο Κοντός κυνήγησε μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, κατάφερε να κερδίσει την μπάλα παρά την επιτήρηση δύο αντιπάλων του και με πλασέ σημείωσε το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Σαρρής, Ορφανός

Συνθέσεις:

Ηρακλής Μ.: Σκυλλάς, Γιαννακόπουλος Στ. (75’ Βασιλώττος Χ.), Τσούφιος, Λενιού, Παπακωνσταντής, Ανδρεόπουλος, Μπιλιάς, Τσαλώλης, Βασιλώττος Ε. (85’ Χατζηκωνσταντής), Κούρος, Καρίκης

Ηρακλής Λ.: Καραγιάννης, Καλοπήτας, Νίκολλι, Μπιγκό, Ζερβός, Καφάλας, Στογιανόφσκι (91’ Μπεννούρ), Μπάρδης, Μπραχούσι (64’ Κοντός), Φάκκας, Καμμάς