Κιτρινόμαυρο “τσουνάμι” στην επανάληψη “έπνιξε” την Δόξα

Σκούρα τα βρήκε για ένα ημίχρονο ο Άρης κόντρα στην Δόξα Ψίνθου στην αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries, ωστόσο οι κιτρινόμαυροι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αποτελεσματικοί και επικράτησαν με 4-1 των βυσσινί κάνοντας την ανατροπή.

Από το ξεκίνημα του ματς οι δύο ομάδες έδειξα διάθεση να μην… κλειστούν πίσω και να παίξουν επιθετικά κυνηγώντας τη νίκη.

Μόλις στο 2ο λεπτό η ομάδα του Παναγιώτη Σωτηρόπουλου χρειάστηκε να αντανακλαστικά του νεαρού πορτιέρο Ηλία που απέκρουσε το κοντινό σουτ του Μπαϊρακτάρη και κράτησε το μηδέν.

Η απάντηση ήρθε στο “καπάκι” για την Δόξα αφού στο 3′ ο Λυριστής με ωραία μπαλιά έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Μπατέστα το πλασέ του οποίου απομάκρυνε σε κόρνερ σωτήρια ο Φαρμακαλής.

Από μία στημένη φάση, αυτή του 28ου λεπτού οι Ψινθενοί πήραν το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ορφανού, ο Δαλκίδης κέρδισε την πρώτη κεφαλιά και ο Λυριστής με μία δεύτερη έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Φαρμακαλή για το 0-1.

Προσπάθησε μέχρι την ανάπαυλα ο Άρης να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά οι δύο φάσεις που δημιούργησε δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Στο 39′ ο Μαρκόπουλος έπιασε ωραία κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 41′ το συρτό σουτ από τον Γκίκα είχε την ίδια κατάληξη.

Όντας πίσω στο σκορ στην έδρα της, η ομάδα του Γιώργου Σταυριανού μόνο αγχωμένη δεν εμφανίστηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και παίζοντας με υπομονή έκανε την ανατροπή κόντρα στην Δόξα που έπαιξε αμυντικά και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 48′ με το σουτ του Μαρκόπουλου όπου η μπάλα δεν βρήκε στόχο και δέκα λεπτά αργότερα (58′) η ισοφάριση ήταν γεγονός.

Ο Μάλλιος βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Δόξας και στην προσπάθεια του να αποφύγει τον Ηλία, ανατράπηκε από τον νεαρό πορτιέρο. Από τα έντεκα βήματα ο Μπαϊρακτάρης ευστόχησε στο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής και ισοφάρισε σε 1-1.

Επέμεινε επιθετικά ο Άρης έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος τους, χάνοντας μία σημαντική ευκαιρία στο 67′ όταν οι αμυντικοί απομάκρυναν πάνω στην γραμμή το εντυπωσιακό ψαλιδάκι που επιχείρησε ο Μάλλιος.

Πάντως το 2-1 δεν άργησε να έρθει, αφού στο 69′ ο Κοντόγιαννος εκτέλεσε φάουλ και ο Μαρκόπουλος και κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Ηλία.

Δύο λεπτά αργότερα (71′) οι Κοντόγιαννος και Μπαϊρακτάρης έπαιξαν το ένα- δύο και τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Μάλλιος που με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Το τελικό 4-1 στο ματς “έγραψε” ο Μπαϊρακτάρης που πλάσαρε από κοντά μετά από φάση διαρκείας στο 85′ και το δεύτερο του τέρμα στον αγώνα.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Σταυρούλιας, Καλκαβούρας

Συνθέσεις:

Άρης: Φαρμακαλής, Κοτσίκος, Κουτσουμπάρης (75’ Μαγιόγλου), Ζαρκαδούλας, Γκίκας, Συμεωνίδης, Κοντόγιαννος, Μάλλιος, Μαρκόπουλος (75’ Σκυλλαράκης), Παρδαλός (13’ λ. τρ. Θεοδωρής).

Δόξα: Ηλίας, Στελλάς, Παναγιωτόπουλος, Χατζηνικόλας, Δαλκίδης, Τσοπάνογλου, Μπατέστας (42’ λ.τρ. Κουνελλές), Σαββούλης, Λυριστής (72’ Ορφανός Χρ.), Ορφανός Β. (66’ Κωστομοίρης), Τσούλλος