Με… μπροστάρη τον Κακλαμάνο ο Κλεόβουλος, “φωνάζει” ο Αστέρας

Για άλλο ένα παιχνίδι στην φετινή Α’ κατηγορία BlueStarFerries ο Αλέκος Κακλαμάνος “καθάρισε” για λογαριασμό του Κλεόβουλου. Οι Λινδιακοί παρέμειναν στο υψηλά… πατώματα της βαθμολογίας, καθώς για την 10η αγωνιστική επικράτησαν με 2-0 του Αστέρας Παστίδας που έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία.

Στο γήπεδο Λίνδου κοντράρονταν δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος την δεδομένη χρονική στιγμή και το αήττητο σερί του Αστέρα Παστίδας έμελλε να σταματήσει.

Η ομάδα του Κώστα Πάττα είχε να ηττηθεί από την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ωστόσο το γρήγορο τέρμα των γηπεδούχων τους έβαλε πίσω στο σκορ και τα πράγματα έγιναν αρκετά δύσκολα γι’ αυτούς από το ξεκίνημα.

Συγκεκριμένα στο 7′ ο Μοντεσάντος έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή των Παστιδενών, πάσαρε κάθετα στον Αλέκος Κακλαμάνος και ο έμπειρος επιθετικός αφού ξεπέρασε τον Φελεσάκη, με πλασέ έγραψε το 1-0.

Μετά το δεκάλεπτο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Αστέρας έχασε πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει ή ακόμη και να πετύχει την ανατροπή, ενώ ζήτησε δυο φορές πέναλτι από τον διαιτητή.

Στην πρώτη περίπτωση οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στο 12′ για χέρι του Πιτσουρδάκη μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Παγκράτη, όμως ο διαιτητής είπε παίζεται.

Στο 14′ το σουτ του Πάπα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι και στο 24′ σε μία στημένη φάση ο Κλεόβουλος απείλησε με δεύτερο γκολ, όμως ο Λάκης Κακλαμάνος είδε την κεφαλιά του να απομακρύνεται με την ωραία επέμβαση του Ροδανάκη.

Ακολούθησε ένα δίλεπτο όπου οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρομακτικές ευκαιρίες. Ο Χρυσανθής δήλωσε “παρών” στο 28′ και απόκρουσε με δυσκολία το διαγώνιο σουτ του Λολάκη από δύσκολη πλάγια θέση μέσα στην περιοχή.

Ένα λεπτό αργότερα (29′) οι Λολάκης και Χρυσανθής ήταν και πάλι πρωταγωνιστές. Ο επιθετικός του Αστέρα έκλεψε την μπάλα από τον Λάκη Κακλαμάνο, βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ του Κλεόβουλου που του είπε “όχι” και στην συνέχεια “νικήθηκε” και πάλι αφού ο έμπειρος πορτιέρο επενέβη με τα πόδια στο νέο σουτ από τον ίδιο παίκτη.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου (40′) η ομάδα του Κώστα Πάττα ζήτησε εκ νέου πέναλτι για σπρώξιμο του Παγκράτη από τον Λάκη Κακλαμάνο μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι εν μέσω νέων διαμαρτυριών.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα… άνοιξε ακόμη περισσότερο. Ο Αστέρας βγήκε στην επίθεση για να πετύχει την ισοφάριση, ωστόσο το συγκρότημα του Δημήτρη Δογιάμα ήταν πιο επικίνδυνο στην κόντρα.

Η κάθετη μπαλιά του Κολιοκώστα στο 64′ “βρήκε” τον Μοντεσάντο ο οποίος από θέση τετ α τετ “νικήθηκε” με τα πόδια από τον Ροδανάκη και εν συνεχεία ο έμπειρος τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα που πήρε ύψος.

Στο 72′ ο Μοντεσάντος “έκλεψε” και πάλι την μπάλα προς τον χώρο άμυνας του Αστέρα από το λάθος του Φελεσάκη και έβγαλε μπαλιά στον Αλέκο Κακλαμάνο που “τσίμπησε” την μπάλα προ του Ροδανάκη και ανατράπηκε από τον γκολκίπερ του Αστέρα μέσα στην περιοχή.

Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Ροδανάκη, παρά τις διαμαρτυρίες αυτή την φορά από τους Λινδιακούς που ζήτησαν αποβολή.

Από τα έντεκα βήματα ο Αλέκος Κακλαμάνος ήταν εύστοχος και έγραψε το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.

Στο 80′ ένα καλό σουτ του Πάπα κατέληξε λίγο άουτ και ένα λεπτό αργότερα (81′) ο ίδιος παίκτης έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Χαρίτου, αλλά ο ρέφερι δεν… συγκινήθηκε ούτε αυτή την φορά “φέρνοντας” τα νέα παράπονα των φιλοξενούμενων.

Οι διαμαρτυρίες για την διαιτησία από τους Παστιδενούς συνεχίστηκαν και λίγο αργότερα, καθώς στο 86′ ο Πάπα από κοντά μετά από σέντρα του Στεργιόπουλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για οφ- σάϊντ έπειτα από υπόδειξη του βοηθού του.

Η τελευταία φάση του ματς ήταν ένα σουτ του Πάπα στο 94′ που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Χρυσανθής και το τέλος του αγώνα βρήκε νικητές τους Λινδιακούς και με πολλά παράπονα την φιλοξενούμενη ομάδα.

Διαιτησία: Ωραιόπουλος, Μπέκας, Μαυρουδής

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Μοντεσάντος, Χαμιτάϊ, Κωστάκης, Κακλαμάνος Εμμ., Πιτσουρδάκης, Παπαοικονόμου, Γαϊτάνος, Κακλαμάνος Αλ. (89’ Ζερβός), Κολιάδης (46’ Κολιοκώστας), Χαρίτος

Αστέρας: Ροδανάκης, Λικομέτι, Καρύδης, Χαριτάκης, Παγκράτης (78’ Στεργιόπουλος), Φελεσάκης (78’ Καλαγρής), Ισκάς, Κυπριώτης, Πάπα, Λολάκης, Πολυχρόνης (70’ Κυρίτσης)