Έχει “σφυγμό” και το απέδειξε στο Βάτι

Για πρώτη φορά ο Ηρακλής Μαριτσών κατάφερε να ξεφύγει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκεί όπου βρίσκεται πλέον ο Διαγόρας Βατίου μετά την ήττα του στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Οι “πράσινοι” με φοβερό “φίνις” κατάφεραν και πήραν την πρώτη τους νίκη με 2-3 σ’ ένα ματς όπου παράπονα από την διαιτησία έχουν και οι δύο ομάδες.

Ο αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες που παλεύουν για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και ο Ηρακλής είναι η ομάδα που… περίμενε μέχρι την 11η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries για να πανηγυρίσει την παρθενική φετινή του νίκη.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε το συγκρότημα του Γιώργου Σαββιδάκη να σκοράρει όσα γκολ δεν… έβαλε στα προηγούμενα της παιχνίδια. Συγκεκριμένα οι Μαριτσενοί μετρούσαν μόλις ένα τέρμα και στο Βάτι έστειλαν την μπάλα στο πλεκτό τρεις φορές και μάλιστα την τελευταία στο 93′ για το δραματικό φινάλε.

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στο ξεκίνημα αναζητούσαν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες άρχισαν να δημιουργούνται μετά το εικοσάλεπτο.

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους γηπεδούχους, αλλά στο 27′ ο Σκυλλάς αντέδρασε σωτήρια και απομάκρυνε το κοντινό πλασέ του Ζωάννου.

Στην πρώτη του επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Τύρελη, ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα του Παπακωνσταντή, ο Ανδρεόπουλος πήρε την κεφαλιά και σημείωσε το 0-1.

Από ωραίος, ο σκόρερ έγινε… μοιραίος λίγο αργότερα. Στο 43′ ο Ανδρεόπουλος στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή της ομάδας του μετά από εκτέλεση φάουλ του Καπουράνι, την έστειλε άθελα του στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του για το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Το ξεκίνημα της επανάληψης “έφερε” γκολ, συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό. Ο φουριόζος Ηρακλής πήρε το προβάδισμα χάρις την εκτέλεση φάουλ του Κούρου, την κεφαλιά- πάσα του Τσαλώλη και την κοντινή κεφαλιά από τον Αγγελόπουλο που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 σε μία φάση όπου υπήρξαν έντονα παράπονα από τους Βατενούς για περίπτωση οφ- σαϊντ.

Ακολούθησε ένα δίλεπτο όπου κάθε ομάδα είχε την ευκαιρία της για να σκοράρει. Πρώτα απείλησαν οι γηπεδούχοι στο 63′ με το πλασέ του Τριανταφυλλίδη που απέκρουσε ο Σκυλλάς και εν συνεχεία (64′) οι Μαριτσενοί όταν ο Τύρελης έδιωξε με τα πόδια την προσπάθεια του Τσαλώλη.

Στο 80′ ήρθε η ισοφάριση για τον Διαγόρα σε μία φάση όπου διαμαρτυρήθηκαν αυτή την φορά οι φιλοξενούμενοι για την απόφαση του διαιτητή να δείξει την άσπρη βούλα για μαρκάρισμα του Τσούφιου πάνω στον Έλληνα. Από την άσπρη βούλα ο Χατζησάββας έκανε το 2-2.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά και οι “ροπαλοφόροι” δικαιώθηκαν για την επιμονή τους να βγουν στην επίθεση και να αναζητήσουν το νικητήριο τέρμα.

Αυτό ήρθε στο 93′ όταν μετά από σέντρα του Βασιλώττου, ο Καρίκης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 2-3.

Προηγουμένως (90′) υπήρξε άλλη μία φάση που έφερε παράπονα. Ο Τσούφιος με κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Κούρου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφ- σάϊντ ξεσηκώνοντας τους Μαριτσενούς που λίγα λεπτά αργότερα πανηγύρισαν έξαλλα το τέρμα της νίκης από τον Καρίκη.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Μπερδεμπές, Σταυρούλιας

Συνθέσεις:

Διαγόρας: Τύρελης, Ζερβός, Έλληνας, Αδάμος, Καραγιάννης, Κούτσι (60’ Θεοδώρου), Παπαστεφάνου (55’ Τριανταφυλλίδης), Χατζησάββας, Παπουρδάνος, Καπουράνι (70’ Χατζηκώστας), Ζωάννου

Ηρακλής: Σκυλλάς, Τσούφιος, Παναγιώτου, Γιαννακόπουλος, Παπακωνσταντής, Τσαλώλης (87’ Παπάς), Μπιλλιάς, Ανδρεόπουλος, Βασιλώτος Ε. (56’ Καρίκης), Κούρος, Αγγελόπουλος (68’ Βασιλώτος Χ.)