Μοιράστηκαν τους βαθμούς στο γειτονικό ντέρμπι

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το γειτονικό ντέρμπι στο γήπεδο Μασσάρων. Αστέρας και Άρης Αρχαγγέλου μοιράστηκαν τους βαθμούς μετά το 1-1 στο μεταξύ τους παιχνίδι για την 11η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Το παιχνίδι διακρίθηκε για το πάθος των παικτών, τα δυνατά μαρκαρίσματα αλλά όχι και για τις αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν τρεις φορές την εστία του Βαρέλη με πανομοιότυπο τρόπο, τις εκτελέσεις φάουλ του Λερογιάννη.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, αυτές του 5′ και το 8′ ο τερματοφύλακας του Άρη αντέδρασε σωστά και έσωσε την εστία του, ενώ στο 11′ η μπάλα στην εκτέλεση φάουλ από τον Λερογιάννη έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η… απάντηση του Άρη ήρθε στο 16′ με το πλασέ του Μπαϊρακτάρη μέσα από την περιοχή όπου η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι κιτρινόμαυροι σταδιακά ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 25′ ο Ηλίας Μπαϊρακτάρης με κεφαλιά κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι την τελευταία στιγμή στην σέντρα του αδερφού του, Ηλία με τον οποίο τέθηκε αντιμέτωπος.

Τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ήταν στο 43′ και άνηκε στον Αστέρα. Από την εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Δημητριάδη, ο Κώστας μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι με διαγώνιο συρτό σουτ.

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο. Με ευκαιρία για τον Αστέρα. Στο 46′ ο Βαρέλης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Πάττα και στην επαναφορά ο Κώστας δεν μπόρεσε στο σουτ που έκανε υπό πίεση να δώσει κατεύθυνση στην μπάλα προς την εστία.

Στην πρώτη του καλή στιγμή στην επανάληψη ο Άρης άνοιξε το σκορ. Ο Μπαϊρακτάρης στο 56′ εκτέλεσε το κόρνερ με πάσα στον Κοτσίκο που έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Ζαρκαδούλας με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η απάντηση των Μασσαρενών ήταν άμεση, αφού στο 65′ ο Πάττας με τον Κοτσίκο διεκδίκησαν την μπάλα μέσα στην περιοχή του Άρη, αυτή πήρε ύψος και ο επιθετικός του Αστέρα με μια αδύναμη κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα αφού ο Βαρέλης έκανε τραγικό λάθος και την έχασε μέσα από την αγκαλιά του.

Το 1-1 “άντεξε” μέχρι το τέλος, καθώς οι δύο ομάδες είχαν και περισσότερο στο μυαλό τους να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Πιο επιθετικός ήταν ο Άρης που έχασε σπουδαία ευκαιρία να φύγει με τη νίκη στο 88′ αλλά μετά την μπαλιά του Γκίκα, ο Μάλλιος που βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Βασιλείου, Μαυρουδής

Συνθέσεις:

Αστέρας: Μήλιος, Διονυσιακόπουλος, Καρπαθάκης, Κιλασίν Ε., Μίρτσεφ (90’ Χατζημανώλης), Μπαϊρακτάρης Η., Κώστας (82’ Λούππος), Δημητριάδης, Λερογιάννης, Πάττας, Μαυριός (84’ Φωτάρας)

Άρης: Βαρέλης, Κοτσίκος, Κουτσουμπάρης (55’ Τσελεπίδης), Γκίκας, Ζαρκαδούλας, Συμεωνίδης, Κοντόγιαννος, Μάλλιος, Μπαιρακτάρης Μ., Πατσιαούρας (79’ Θοδωρή), Μαρκόπουλος