“Ροπαλιά” στα… χασομέρια από τον Αστέρα Παστίδας

Τρομερή εξέλιξη είχε το παιχνίδι στην Λάρδο ανάμεσα στον τοπικό Ηρακλή και τον Αστέρα Παστίδας για την 11η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries. Οι φιλοξενούμενοι με απίθανο γκολ στο 91′ πήραν τη νίκη με 1-2 κάνοντας την ανατροπή, ενώ οι Λαρδιακοί διαμαρτύρονται έντονα για την καταλόγιση πέναλτι κατά τους που είχε ως αποτέλεσμα ο Αστέρας να φέρει το ματς στα ίσα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το συγκρότημα του Στάθη Φαρμακίδη. Μετά από εκτέλεση πλαγίου με δύναμη από τον Μπιγκό, η μπάλα έφτασε στον Ταγκάεφ που κοντρόλαρε και με εντυπωσιακό ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό της συνάντησης.

Παίρνοντας πολύ νωρίς το προβάδισμα, ο Ηρακλής έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Καραγιάννη και κατάφερε να κρατήσει μακριά τους Παστιδενούς που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τα ρήγματα για να πλησιάσουν την αντίπαλη περιοχή.

Μοναδική απειλητική στιγμή των παικτών του Κώστα Πάττα στο πρώτο μέρος ήταν μια απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Στεργιόπουλου από μακρινή απόσταση, την οποία εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Καραγιάννης.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η εικόνα παρέμενε ίδια, ωστόσο στο 60′ έγινε η φάση όπου ο Πάπα μπήκε στην περιοχή έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μπάρδη και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Από τα έντεκα βήματα ο Στεργιόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα του, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Η συνέχεια βρήκε τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τα… νώτα τους, ωστόσο πιο επιθετική έδειξε η ομάδα της Παστίδας που κυνήγησε μέχρι το τέλος μια καλή ευκαιρία για να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Εν τέλει το πείσμα των φιλοξενούμενων “καρποφώρησε” στο 91′ από μία φάση που σημαντικό… ρόλο έπαιξε το γλιστερό τερέν. Από μία μακρινή σέντρα του Καλαγρή προς την περιοχή του Καραγιάννη, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και αφού έσκασε στο έδαφος κατέληξε στα δίχτυα και έτσι διαμορφώθηκε το 1-2 που χάρισε το τίποντο στον Αστέρα.

Διαιτησία: Παπαβασιλείου, Μοσχάτος, Γιακουμάκης

Συνθέσεις:

Ηρακλής: Καραγιάννης, Καλοπήτας, Νίκολλι, Μπιγκό, Ζερβός, Καμμάς, Στογιανόφσκι, Μπάρδης (89’ Ευαγγελίδης Στ.), Μπαρούσι (68’ Κοντός), Ταγκάεφ, Φάκκας

Αστέρας: Ροδακάκης, Λικομέτι (36’ Λολάκης), Καρύδης, Χαριτάκης, Παγκράτης, Φελεσάκης, Ισκάς, Κυπριώτης (77’ Καλογερής), Πάπα, Πολυχρόνης (46’ Κυρίτσης), Στεργιόπουλος