Εντυπωσιακός ο Φοίβος στο ντέρμπι

Κάνοντας την ανατροπή με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φοίβος πήρε τη νίκη με 3-1 επί του Κλεάνθη στο ντέρμπι της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries (11η αγωνιστική) και μείωσε την απόσταση του από την κορυφή.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι με δυνατά μαρκαρίσματα, πάθος από τους παίκτες των δύο ομάδων, αλλά και αρκετά καλό θέαμα που προσέφεραν στους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα στο 20ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Λυριστή και παρεμβολή του Σωκράτη Ορφανίδη με το κεφάλι που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Το σημείο κλειδί στην αναμέτρηση ήταν η ισοφάριση των γηπεδούχων πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο 44′ ο Αξιώτης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-1 και μ’ αυτό τον τρόπο ο Φοίβος πήγε στ’ αποδυτήρια με το σκορ στην ισοπαλία.

Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να κυνηγήσουν τη νίκη. Έπαιξαν ανοιχτά, βγήκαν μπροστά για να πετύχουν το δεύτερο γκολ.

Αυτός που τελικά τα κατάφερε ήταν ο Φοίβος. Το συγκρότημα του Μιχάλη Πολιά έκανε την ανατροπή χάρις το φοβερό πλασέ του Παλάζη στο 65ο λεπτό που έστειλε την μπάλα στο “παραθυράκι” του Καστανάκη για το 2-1.

Μπορεί στην συνέχεια η ομάδα του Μιχάλη Τσιβρινή να πίεσε για την ισοφάριση, αλλά στην κόντρα ο Φοίβος ήταν επικίνδυνος. Στο 79′ ο Αξιώτης εκ νέου με σουτ “νίκησε” τον αντίπαλο τερματοφύλακα για δεύτερη φορά και σημείωσε το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Σταυρούλιας, Καλκαβούρας

Συνθέσεις:

Φοίβος: Τόππος, Ταφάνι (80′ Ντόστι), Σ. Ορφανίδης, Παϊζάνος (46′ λ.τρ. Τρέχας), Φελεγκάκης, Θεοδοσίου, Καραγεωργίου,Ν. Ορφανίδης, Χατζηκοσμάς (85′ Μάτσης), Αξιώτης, Παλάζης

Κλεάνθης: Καστανάκης, Γιατσάτσος, Μπαούρης, Φωτεινής, Καρίκης (65′ Πελέκης), Μαριάς, Γιαννίκος (80′ Θάνος), Ποζατζίδης, Γκινής, Λυριστής, Αλεξανδρίδης (70′ Πλύγκος)