Ανατροπή… παραμονής από τον Άγιο Γεώργιο

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας τρίποντο πήρε ο Άγιος Γεώργιος στο γήπεδο Κρεμαστής επί της Χάλκης με σκορ 1-2 στην αναμέτρηση που διεξήχθη για την 7η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας (α’ όμιλος).

Οι κιτρινόμαυροι στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή απέσπασαν τρεις πολύτιμους πόντους χάρις τα δύο τέρματα του Κολιού που ανέτρεψαν τις εις βάρος τους κατάσταση και ξέφυγαν από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στον υποβιβασμό.

Από την μεριά τους οι Χαλκίτες άνοιξαν το σκορ σχετικά νωρίς, είχαν τις ευκαιρίες να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους, αλλά “πλήρωσαν” τα αμυντικά τους κενά, ενώ δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν στην πίεση που άσκησαν προς το φινάλε έχοντας δύο δοκάρια.

Το 1-0 έγινε στο 21′ από τον Τσιώνη που έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, έπειτα από γύρισμα του Μπιζάτη, ωστόσο η απάντηση ήρθε από τον “Άγιο” πριν το ημίχρονο με τον ίδιο τρόπο και “δράστη” τον Κολιού δέκα λεπτά αργότερα (31′) έπειτα από ασίστ του Παρδαλού.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης (55′) ο Δημητριάδης “είδε” ωραία τον Κολιού μέσα στην περιοχή και με ωραία μπαλιά τον “βρήκε” σε πλεονεκτική θέση. Ο νεαρός σκόραρε για δεύτερη φορά και έκανε το 1-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Χάλκη είχε την κυκλοφορία της μπάλας και αναζητούσε διαδρόμους για να απειλήσει την εστία του Λοντάκου. Όσο περνούσε η ώρα η πίεση γίνονταν ασφυχτική για την άμυνα των “κιτρινόμαυρων” που ωστόσο άντεξαν και πήραν ένα σπουδαίο διπλό.

Για να συμβεί αυτό βέβαια χρειάστηκαν να… επιστρατευτούν και τα δοκάρια του Λοντάκου πάνω στα οποία σταμάτησαν οι προσπάθειες του Μπιζάτη στο 71′ και του Τσοπανάκη στο 78ο λεπτό.

Διαιτησία: Σπάρταλης, Βούλγαρη, Ροδίτης

Συνθέσεις:

Χάλκη: Κυζάλας, Δράμης, Κωστίδης (70’ Γεωργίου), Μπιζάτης, Αβραμίδης, Γκαμαλέτσος, Φλάγκος (55’ Τσοπανάκης), Μερκάϊ (76’ Κυπραίος), Τσιώνης, Γούλας, Κρητσιώτης

Άγιος Γεώργιος: Λοντάκος, Κούτρης (60’ λ. τρ. Γκίνος), Λάμπρου, Παρδαλός, Πονιάς, Κοντόγιαννος, Κολιού, Κοστόφ, Χατζημανώλης, Δημητριάδης (78’ Κόπελος), Γεωργάς (10’ λ. τρ. Σκορδάς)