Πρόκριση από το πρώτο μέρος για τον Άρη

Πετυχαίνοντας δύο τέρματα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Άρης πέρασε από το ΕΑΚ επικρατώντας με 1-2 της Κατταβιάς και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου “Αυγουστίνος”.

Οι Αρχαγγελίτες κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το καλό τους διάστημα, ενώ στην επανάληψη -παρότι απειλήθηκαν- “προσπέρασαν” όλους τους κινδύνους παίρνοντας το “εισιτήριο” για την συνέχεια του θεσμού, αφού το γκολ των γηπεδούχων ήρθε αρκετά αργά.

Η ομάδα του Μανώλη Φραντζή που αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές στην βασική της σύνθεση λόγω του ντέρμπι κορυφής που ακολουθεί με τον Διγενή, απείλησε πρώτη όταν ο Σαλαμαστράκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ στο 5ο λεπτό.

Στην συνέχεια ο Άρης πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αύξησαν την πίεση τους προς την εστία των αντιπάλων τους.

Το γκολ που “ξεκλείδωσε” την άμυνα της Κατταβιάς επιτεύχθηκε στο 35ο λεπτό μετά από σέντρα του Γκίκα και κεφαλιά του Τσελεπίδη, ενώ πέντε λεπτά αργότερα (40′) οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και πέτυχαν δεύτερο τέρμα. Σκόρερ ο Μάλλιος με καρφωτή κεφαλιά στην κίνηση μετά από σέντρα ακριβείας του Πατσιαούρα.

Έχοντας στην… πλάτη δύο γκολ, η ομάδα της Νότιας Ρόδου μπήκε δυνατά και είχε πολύ καλές ευκαιρίες για να μειώσει το γκολ χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Αρχικά στο 54′ ο Φαρμακαλής είπε “όχι” με εντυπωσιακό τρόπο στο μακρινό σουτ του Ντούπη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (55′) ο Τσελεπίδης αυτή την φορά απομάκρυνε σωτήρια την μπάλα πάνω στην γραμμή έπειτα από την κεφαλιά του Τσίρκου.

Αφού πέρασε η… μπόρα για το συγκρότημα του Γιώργου Σταυριανού, ο Άρης ισορρόπησε το παιχνίδι και κράτησε μακριά από την εστία του Φαρμακαλή τους αντίπαλους επιθετικούς.

Μάλιστα στην αντεπίθεση λίγο έλειψε να πετύχει τρίτο τέρμα ωστόσο οι Θοδωρή, Πατσιαούρας και Μάλλιος δεν βρήκαν τον στόχο από πλεονεκτική θέση.

Το ματς όδευε προς το τέλος του και το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 90ο λεπτό με ωραίο πλασέ του Σέντη, εκμεταλλευόμενος λάθος της αντίπαλης άμυνας.

Διαιτησία: Σπάρταλης, Ορφανός, Μάχλης

Συνθέσεις:

Κατταβιά: Κνιφάτι, Αυγέρης, Σαλαμαστράκης, Νασόπουλος, Τσίρκος, Μαριεττάκης, Ανανιάδης, Στεφανάκης (46′ Μαΐλης), Μήτρου (85′ Γκρίζης), Σέντης, Δράκος (52′ Ντούπης)

Άρης: Φαρμακαλής Γ., Τσελεπίδης, Γιαννιού, Ζαρκαδούλας, Γκίκας, Πατσιαούρας, Συμεωνίδης, Θεοδωρή (85′ Φαρμακαλής Β.), Μαρκόπουλος (55′ Παρδαλός), Μπαϊρακτάρης (75′ Μπαρμπαντώνης), Μάλλιος