Επικύρωσε το “εισιτήριο” στην παράταση ο Διαγόρας

Σ’ ένα παιχνίδι που πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις και χρειάστηκε η παράταση για να αναδείξει νικητή, ο Διαγόρας επικράτησε με 1-2 του Κλεάνθη (0-0 κανονική διάρκεια) στο Παραδείσι και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του θεσμού. “Αγκάθι” για τον γηραιό η αποβολή του Μιχάλη Κεφάλα που χάνει το προσεχή ντέρμπι κορυφής με τον Φοίβο για το πρωτάθλημα.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Ανδρέα Σταύρου προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της και να πλησιάσει την εστία του Κλεάνθη, ωστόσο η καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων ήταν εξαιρετικοί και κρατούσε μακριά τους κινδύνους.

Σ’ όλο το πρώτο 45λεπτο δύο ήταν οι καλές στιγμές. Πρώτος απείλησε ο Κλεάνθης με το σουτ του Γκινή στο 10′ που εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Κεφάλας, ενώ την ίδια καλή αντιμετώπιση είχε και ο νεαρός Τσουρούτης στην προσπάθεια του Μαθιού στο 15ο λεπτό.

Στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης (55′) ο Τσαγγάρης είχε προσπάθεια στο επάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού, ενώ σταδιακά το ματς άνοιξε αφού και οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ.

Η απάντηση του Κλεάνθη ήρθε με δοκάρι στο σουτ του Λυριστή στο 70ο λεπτό και στο τελευταίο διάστημα του αγώνα η φάση διαδέχονταν η μία την άλλη.

Ο Γιατσιάτσος έδιωξε πάνω στην γραμμή την μπάλα στο 72′ στο σουτ του Τσαγγάρη και στο 79′ ο Παντελής Αθανασίου πλάσαρε άστοχα από πλάγια θέση και αφού είχε αποφύγει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο φινάλε οι “ροσονέρι” ήταν αυτοί που λίγο έλειψε να σκοράρουν και να πάρουν την πρόκριση, αλλά ο Κεφάλας απομάκρυνε σωτήρια την εκτέλεση φάουλ του Μπαούρη στο 85′ και εν συνεχεία η μπάλα απομακρύνθηκε από το οριζόντιο δοκάρι.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί από το Διαγόρας έδειξε πιο “φρέσκος” και… βομβάρδισε την εστία του Τσουρούτη που μπόρεσε διώξει τους κινδύνους στο πρώτο δεκάλεπτο του έξτρα χρόνου.

Στο 100′ όμως ήταν αδύνατο να αντιδράσει στο κοντινό πλασέ του Μαρίνου που εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά από τον Κιοσέογλου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Πέντε λεπτά αργότερα (105′) ο Πεταυράκης έκανε την σέντρα και ο Μαθιός αφού κοντρόλαρε, απέφυγε τον αντίπαλο πορτιέρο και σημείωσε το 0-2.

Το ξεκίνησε του δευτέρου μέρους της παράτασης ξεκίνησε με φοβερή επέμβαση του Τσουρούτη στο σουτ του Τσαγγάρη και στο 100′ το λάθος του Κεφάλα που έχασε την μπάλα από την αγκαλιά του έδωσε την ευκαιρία στον Πλύγκο να γράψει το 1-2 από κοντά.

Ο Κλεάνθης ξαναμπήκε στο παιχνίδι, αλλά ο Κεφάλας πήρε το… αίμα του πίσω με την δύσκολη απόκρουση του έκανε στο μακρινό σουτ του Αλεξανδρίδη στο 112′ και κράτησε το υπάρχον σκορ.

Λίγο πριν το τέλος της παράτασης και με τα νεύρα… τεντωμένα μετά από ένα παιχνίδι με αρκετές συγκινήσεις, ο διαιτητής απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κεφάλα για καθυστέρηση κάτι που έφερε αντιδράσεις από την πλευρά του Διαγόρα.

Το ματς μετά από μία μικρή καθυστέρηση συνεχίστηκε κανονικά, στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι και ο Διαγόρας πήρε την περιπετειώδης πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Τσέτσος, Μαυρουδής

Συνθέσεις:

Κλεάνθης: Τσουρούτης, Γιατσιάτσος, Μπαούρης, Φωτεινής (96’ Καρίκης), Μαριάς, Πελέκης (107’ Πλύγκος), Γιαννίκος (82’ Καλημέρης), Ποζατζίδης, Γκινής, Λυριστής, Αλεξανδρίδης

Διαγόρας: Κεφάλας, Καλημέρης, Χειμωνέττος, Παπαδημήτρης, Αθανασίου Αν. (78’ Πομπού), Μαθιός, Αθανασίου Π., Κιοσέογλου (119’ Δαρζέντας), Τσαγγάρης, Πεταυράκης, Φλεβάρης (63′ Μαρίνου)