Στα προημιτελικά ο Φοίβος με… οδηγό τον Παλάζη

Δύο γκολ πέτυχε ο Τάσος Παλάζης στην σημερινή αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο Λίνδου και οδήγησε τον Φοίβο στη νίκη- πρόκριση με 0-2 επί του Κλεόβουλου. Στα προημιτελικά προκρίθηκε η ομάδα της Κρεμαστής και πλέον ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Διαγόρα στο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Για να έρθει γκολ προηγήθηκε φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ του Χρυσανθή.

Ο Παλάζης έκανε το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στην πλάτη του αντίπαλου γκολκίπερ και ξανά στην οριζόντια δοκό προτού καταλήξει στα δίχτυα για το 0-1 με περιπετειώδη τρόπο.

Οι Κρεμαστενοί στο 7′ είχαν μία ακόμη ευκαιρία για να σκοράρουν εκ νέου, ωστόσο ο Χρυσανθής είπε “όχι” στην κοντινή προβολή από τον Ταφάνι, ενώ ο πορτιέρο του Κλεόβουλου είχε… απάντηση και στο σουτ του Νίκου Ορφανίδη μέσα από την περιοχή στο 24ο λεπτό της συνάντησης.

Μετά το ημίωρο η ομάδα της Λίνδου βγήκε μπροστά και είχε και αυτή τις καλές της στιγμές για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά ο Αλέκος Κακλαμάνος στο 32′ σούταρε ελάχιστα άουτ και στο 43′ η προσπάθεια του Χαρίτου είχε την ίδια κατάληξη.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ομάδα του Μιχάλη Πολιά μπήκε πάλι δυνατά, αλλά σταδιακά ο Κλεόβουλος ισορρόπησε και οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες.

Κάθε ομάδα είχε από μία καλή στιγμή μετά από την συμπλήρωση μίας ώρα αγώνα, ωστόσο οι δύο τερματοφύλακες ήταν σε ετοιμότητα και απεσόβησαν τον κίνδυνο.

Αρχικά ο Τόππος στο 67′ απέκρουσε το σουτ του Παπαοικονόμου, ενώ ένα λεπτό αργότερα (68′) ήταν σειρά του Χρυσανθή να απομακρύνει το σουτ του Θεοδοσίου μέσα από την περιοχή.

Στο 78′ ο Χαρίτος έκανε το κοντινό σουτ, αλλά αστόχησε και έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει για την ομάδα του, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς έγινε… ροντέο.

Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Δογιάμα βγήκαν όλοι μπροστά για να φτάσουν στην ισοφάριση και ο Φοίβος έβγαινε με αξιώσεις στην κόντρα με την μπάλα να πηγαίνει πάνω- κάτω.

Στο 84′ από την μπαλιά του Νίκου Ορφανίδη, ο Παλάζης βρέθηκε σε θέση βολής και με πλασέ έγραψε το 0-2 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα καθώς ο Τόππος στο 87′ αντέδρασε σωτήρια στην κεφαλιά του προωθημένου Λάκη Κακλαμάνου στην καλή τελευταία φάση του ματς.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Καραγιάννης, Μοσχάτος

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Κωστάκης, Κακλαμάνος Εμμ., Χαμιτάι, Πιτσουρδάκης, Κουκουτσέλας, Παπαοικονόμου, Μοντεσάντος (66′ Κολιάδης), Κολιοκώστας, Χαρίτος, Κακλαμάνος Α. (34′ λ. τρ. Μπολομπάνι, 75′ Κλημαντής)

Φοίβος: Τόππος, Ορφανίδης Σ., Ντόστι, Φελεγκάκης, Παϊζάνος, Ταφάνι, Θεοδοσίου, Παλάζης, Ορφανίδης Ν., Αξιώτης, Τρέχας (62′ Καραγεωργίου)