Του έδωσε… ανάσα ο αρχηγός του

Σπουδαία νίκη που του δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια για παραμονή, πέτυχε ο Ηρακλής Μαριτσών με 0-1 μέσα στο γήπεδο Μασσάρων επί του τοπικού Αστέρα.

Οι Μαριτσενοί άντεξαν στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος και αφού ανέβασαν στροφές στην επανάληψη, πήραν το τρίποντο μ’ ενα υπέροχο τέρμα του αρχηγού τους, Κώστα Παπακωνσταντή.

Στο πρώτο μέρος ο Αστέρας μπήκε δυνατά και στο 3′ ο Πάττας έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Η σέντρα σουτ του Βακιάνη στο 14′ απομακρύνθηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο, ενώ στο 26′ ο Λερογιάννης είδε την μπάλα να φεύγει ελαχισταρ άουτ.

Στο 30′ ο Παττας σπατάλησε την μεγαλύτερη ευκαιρία που παρουσιάσθηκε στον Αστέρα στο πρώτο μέρος, καθώς νικήθηκε από τον Σκυλλά στο τετ α τετ.

Το σκηνικό στην επανάληψη άλλαξε, καθώς ο Ηρακλής έκλεισε τους διαδρόμους προς την περιοχή του και προσπάθησε να.χτυπήσει στην κόντρα.

Μπορεί να μην έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις οι πράσινοι, αλλά από μια στατική φάση πήραν αυτό που ήθελαν.

Ο Παπακωνσταντής στο 74′ με φοβερή απ ευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπαλα στο παραθυράκι του Μαρίνοφ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 0-1.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Σταυρούλιας, Βλάχος

Συνθέσεις:

Αστέρας: Μαρίνοφ, Κιλασίν Ε., Κιλασίν Χ., Μπαϊρακτάρης, Διονυσακόπουλος (80΄ Λούππος), Καρπαθάκης, Δημητριάδης, Βακιάνης, Κώστας (46΄ Μίρτσεφ), Λερογιάννης (83΄ Χατζημανώλης), Πάττας

Ηρακλής: Σκυλλάς, Λενιού, Παναγιώτου, Ανδρεόπουλος, Καρίκης, Βασιλώττος Χ. (70΄ Κούρος), Μπιλιάς, Γιαννακόπουλος, Παπακωνσταντής, Αγγελόπουλος (84΄ Χατζηκωνσταντής)