Η φωτογραφία του θριάμβου και τα καλύτερα… έρχονται για τον Κολοσσό

Με “συγκρατημένο” στόχο να… σπάσει το δίπολο Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ξεκίνησε την φετινή αγωνιστική περίοδο η ΑΕΚ και πριν την ολοκλήρωση του έτους που διανύουμε, οι “κιτρινόμαυροι” ήθελαν να περάσουν νικηφόρα από την έδρα του Κολοσσού για να μείνουν κοντά στην κορυφή.

Οι “θαλασσί” όμως, σ’ ένα γεμάτο Βενετόκλειο άφησαν την πιο γλυκιά γεύση στους φιλάθλους για να θυμούνται το 2016 και την πιο πικρή στους αντιπάλους τους. Όχι μόνο κέρδισαν την ΑΕΚ, αλλά το έκαναν με εμφατικό τρόπο και με διαφορά της τάξεως των 13 πόντων. Αυτή ήταν η μόλις δεύτερη ήττα της Ένωσης στο φετινό πρωτάθλημα μετά απ’ αυτήν από τον Ολυμπιακό.

Το ταμπλό στο φινάλε του ματς έγραψε 86-73 και η ΑΕΚ έγινε το έκτο… θύμα του Κολοσσού. Μετά τον Προμηθέα Πατρών, τον Κόροιβο Αμαλιάδας, την Δόξα Λευκάδας, την Κύμη και τον Απόλλωνα Πάτρας “προσκύνησε” ακόμη μια ομάδα που φέτος βλέπει ψηλά. Μόνο το Ρέθυμνο είχε καταφέρει να νικήσει στο “φρούριο” του Κολοσσού και ελπίζουμε να είναι η πρώτη και τελευταία ομάδα που το έκανε στο ξεκίνημα της Βasket League.

Τα ωραία έχουν και συνέχεια, καθώς στον δεύτερο γύρο οι δύο αιώνιοι θα επισκεφθούν το Βενετόκλειο και το μόνο σίγουρο είναι πως το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι. Ότι να να συμβεί σ’ αυτά τα παιχνίδια, το μόνο σίγουρο είναι πως η ομάδα της Ρόδου έχει φέρει το φίλαθλο κοινό του νησιού στο γήπεδο και παιχνίδι με παιχνίδι κερδίζει τον σεβασμό απ’ όλους τους ουδέτερους φιλάθλους.

Η χρονιά που φεύγει “βρίσκει” τους “θαλασσί” στην 5η θέση της βαθμολογίας με δύο “συγκάτοικους”. Ευελπιστούμε στο τέλος η θέση της ομάδας να είναι ακόμη υψηλότερη και έχει όλα τα “φόντα” για να το πετύχει στο τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν.

Μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, ο Κολοσσός στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook ανέβασε την φωτογραφία της νίκης από τ’ αποδυτήρια και έστειλε τις ευχές του με τα παρακάτω μήνυμα:

“Με αγάπη από Ρόδο! Καλές γιορτές σε όλους, τα λέμε το 2017! Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας!”.