Η… αναγέννηση του Σαλούστρου στον Κολοσσό

Τον Σεπτέμβρη, πέρασε από το μυαλό του ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να ξαναπαίξει στην Stoiximan.gr Basket League… Τρεις μήνες μετά, ο Χρήστος Σαλούστρος όχι μόνο φορά τη φανέλα του Κολοσσού, αλλά είναι και πρωταγωνιστής.

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να γράψει κανείς για τον Χρήστο Σαλούστρο… Η δική του ζωή δεν έχει τη λάμψη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεν θα γίνει ποτέ ταινία, ούτε ο ίδιος θα φτάσει ποτέ να γίνει παίκτης ΝΒΑ. Αυτό όμως που έχει πετύχει, μοιάζει σαν ένα άλλο παραμύθι βγαλμένο μέσα από δυσκολίες και εμπόδια και κοινό παρονομαστή με τον σταρ των Μπακς, την κοινή τους παρουσία στον Φιλαθλητικό. Δηλαδή την ομάδα που τους ανέδειξε και έφτασαν μαζί στην πόρτα της Α1, πριν πάρουν ο καθένας το δρόμο του.

Για τον 26χρονο – πλέον – φόργουορντ του Κολοσσού, ο τελευταίος μήνας μοιάζει μαγικός. Μέχρι την 8η αγωνιστική ήταν εκτός δράσης, στην αρχή της σεζόν δεν ήξερε αν θα μπορέσει να πατήσει ξανά στα παρκέ της Stoiximan.gr Basket League. Μία επέμβαση ρουτίνας, κόντεψε να του στοιχίσει την καριέρα. Ή τέλος πάντων αυτό πέρασε από το μυαλό του όταν έβλεπε να μην μπορεί καν να προπονηθεί εκείνες τις δύσκολες μέρες του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη. Κάτι είχε πάει στραβά και μερικές φορές η απογοήτευση είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Οχι όμως και για τον Σαλούστρο. Ισως μια άλλη ομάδα να τον είχε πετάξει στο δρόμο (όπως έκανε ο ΠΑΟΚ έναν χρόνο πριν δίχως να υπάρχει τραυματισμούς), αλλά ο Κολοσσός και τον βοήθησε και τον πίστεψε. Και ο 26χρονος όχι μόνο γύρισε στα παρκέ, αλλά μοιάζει πιο δυνατός από ποτέ… Με τον Αρη πάτησε παρκέ για 5 λεπτά, στο αμέσως επόμενο ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας είχε 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 13 στην αξιολόγηση, με το Λαύριο πέτυχε το νικητήριο καλάθι 1” πριν από τη λήξη, με την ΑΕΚ ήταν εξαιρετικός. Σε 22 λεπτά είχε 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 20 στην αξιολόγηση. Και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ο Κολοσσός πέτυχε την πιο μεγάλη νίκη του στην φετινή Stoiximan.gr Basket League. Απέναντι στην πλούσια ΑΕΚ, που μέχρι τώρα είχε χάσει μόνο από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Και να μας εξηγήσει ο ίδιος ο παίκτης τι έγινε από το καλοκαίρι, μέχρι τη σπουδαία εμφάνιση επί της ΑΕΚ…Τι συνέβη μετά την επέμβαση στο γόνατο, τι αντίδραση είχαν 6 γιατροί που τον είδαν και τι σκέφτηκε όταν είδε τις αντιδράσεις των γιατρών… Πάμε λοιπόν.

Μέχρι πριν από ένα μήνα δεν είχες πατήσει παρκέ, τι ακριβώς σε κράτησε μακριά από τα γήπεδα;

“Μια κακή επέμβαση που δεν γνώριζα ούτε εγώ τα αποτελέσματά της, όσο κουφό και αν ακούγεται, σε συνδυασμό με την πίεση που άσκησα και εγώ ο ίδιος στο γόνατο και στον εαυτό μου, έφεραν το αποτέλεσμα να κάνω μισή προετοιμασία, η απόδοσή μου να είναι κάκιστη και οι πόνοι να είναι αφόρητοι. Χρειάστηκαν 2 μήνες επιπλέον θεραπείας και με τη συνδρομή της ομάδας μου, του νέου μου γιατρού και του Δημήτρη Σκορδη, συν την πολλή προπόνηση και την επιμονή, για να μπορώ να αγωνίζομαι πάλι και να είμαι υγιής. Και όλα αυτά με την απεριόριστη στήριξη από τον Κολοσσό, που στάθηκε δίπλα μου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”.

-Σε αυτό το διάστημα, ποια ήταν η πιο άσχημη σκέψη που πέρασε από το μυαλό σου;

“Όταν οι γιατροί είδαν τις εξετάσεις μου, επισκέφτηκα 6 συγκεκριμένα, όλοι είχαν την ίδια αντίδραση στην αρχή που ηταν απογοητευτική. Εκεί ήταν οι χειρότερες στιγμές μου και οι χειρότερες σκέψεις.. Άρχιζα να συμβιβάζομαι με τη σκέψη οτι μπορεί και να μην επανέλθει ποτέ το πόδι μου σε κανονικές συνθήκες και σε αγωνιστικό ρυθμό.. Παρ όλα αυτά το καλύτερο κομματι ήταν ότι είχα κοντά μου ανθρώπους πολύ σημαντικούς για μένα που μου έδιναν δύναμη και αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο για μένα. Τους ευχαριστώ πολύ. Φοβήθηκα πολύ όμως ότι ίσως μπορεί να είναι μόνιμο πρόβλημα, γιατί είναι και το πρώτο σοβαρό που μου συμβαίνει.. Ειμαι χαρούμενος που το ξεπέρασα και το έχω αφήσει πίσω μου για τα καλά όμως”.

– Φοβήθηκες ακόμα και ότι μπορεί να μην ξαναπαίξεις μπάσκετ δηλαδή;

“Το φοβήθηκα αλλά όχι γενικά.. Απλά ότι μπορεί να μην είμαι έτοιμος σε αυτό το επίπεδο της Stoiximan.gr Basket League. Κάποιοι γιατροί επίσης ήταν λίγο καχύποπτοι και αυτό ήταν που με φόβισε πιο πολύ, η αντίδρασή τους”.

-Πάμε παρακάτω. Οχι μόνο επέστρεψες, αλλά φαίνεσαι καλύτερος από ποτέ. Με αποκορύφωμα το νικητήριο καλάθι στο Λαύριο και την εκπληκτική εμφάνιση με την ΑΕΚ. Πώς το εξηγείς αυτό;

“Εχω κίνητρο.. Ελειπα 10 αγωνιστικές.. Πολύ με είχαν ξεχάσει.. Η ομαδα και ο προπονητής μου, ο Λυκογιαννης μαζί με την διοίκηση, με περίμεναν υπομονετικά,  με εμπιστεύτηκαν και με εμπιστεύονται τόσο πολύ, που θέλω να τους το ανταποδίδω απο την προπόνηση της Δευτέρας μέχρι το ματς του Σαββάτου. Θέλω να καλύψω το χαμένο έδαφος και να δείξω ποιος είμαι και τι πραγματικά αξίζω. Μέχρι τώρα πιστεύω ότι τα καταφέρνω, και όσο περνάει ο καιρός θέλω να βελτιώνομαι ακόμα περισσότερο”.

Ο Κολοσσός αθόρυβα κάνει σπουδαίες νίκες… Και με την ΑΕΚ έπαιξε ελκυστικό μπάσκετ… Τι ακριβώς συμβαίνει στη Ρόδο; Τι καλό κάνετε; Και πώς καταφέρατε να γεμίσετε πάλι το Βενετόκλειο;

“Κατ’ αρχάς και μόνο το γεγονός ότι η φετινή ΑΕΚ έχει κοιτάξει στα μάτια Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και είναι μόλις η τρίτη ήττα της στο πρωτάθλημα λέει πολλά.. Στα τελευταία 6-7 παιχνίδια, με εξαίρεση το εκτός έδρας ματς με τον Άρη, παίζουμε καταπληκτική άμυνα και αναγκάζουμε τον αντίπαλό μας σε πολλά λάθη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εμείς να τρέχουμε στο τρανζίσιον, να βρίσκουμε εύκολα καλάθια και να είμαστε κυρίαρχοι στα ριμπάουντ, κάτι που φάνηκε και στο ματς με την ΑΕΚ. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, θα έλεγα ίσως και πιο αθλητική συγκριτικά με πέρυσι και με περισσότερο επιθετικό ταλέντο.. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες ειχαμε 5 διψήφιους παίκτες και τους 2 απο αυτους με double double.. Ο κόουτς Λυκογιάννης έχει άριστη συνεργασία με όλους τους παίκτες και παίρνει το 100% από τον καθένα.. Το κλιμα ειναι άριστο εντός και εκτός γηπέδου και όλα λειτουργούν ρολόι.. Αυτό περνάει και στο φίλαθλο μπασκετικό κοινό της Ρόδου και έτσι έρχεται στο γήπεδο. Μας στηρίζει πολυ ο κόσμος και τον ευχαριστούμε πολύ.. Τον έχουμε ανάγκη και τους θέλουμε σε κάθε ματς δίπλα μας”.

sport-24.gr