Το… γύρισε και έκανε καλό “ποδαρικό” ο ΑΕΡΑ

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μέσα στο γήπεδο του, ο ΑΕΡΑ ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στον Ποσειδώνα Καρπάθου σε εξ αναβολής ματς για την 12η αγωνιστική.

Λίγες ήταν οι φάσεις που σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος μπροστά από τις δύο εστίες, ωστόσο η κάθε ομάδα κατάφερε να βρει από μία φορά τον δρόμο προς στα δίχτυα.

Ο ηγέτης των Καρπάθιων, Μανώλης Σπανός για ακόμη ένα ματς πήρε το “όπλο” του και κατάφερε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Συγκεκριμένα στο 24ο λεπτό ο έμπειρος μεσοεπιθετικός με απ’ ευθεία εκτέλεση φάουλ έγραψε το 0-1 και έβαλε… δύσκολα στους γηπεδούχους.

Η άμεση απάντηση των Αφαντενών που επέτρεψε να πάνε στ’ αποδυτήρια με το σκορ στην ισοπαλία. Ο Γιαννακάκης στο 32′ έστρωσε την μπάλα στον Γαργάλη που με ωραίο σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Νωρίς στην επανάληψη οι παίκτες του Βαγγέλη Χοσάδα βρήκαν τον τρόπο να “γυρίσουν” το ματς. Στο 57′ ο Φιλιππάκος σέντραρε και ο Νικολής με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-1 για την ομάδα του.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Καραμηνά έγιναν πιο επιθετικοί στην συνέχεια και αναζήτησαν την ισοφάριση, ωστόσο επικίνδυνοι ήταν και οι ερυθρόλευκοι στην κόντρα.

Στο 75′ ο Νασόπουλος έκανε μια επικίνδυνη σέντρα- σουτ και η μπάλα απομακρύνθηκε από την επάνω μεριά του οριζόντιου δοκαριού στην σημαντικότερη ευκαιρία των Καρπάθιων από την ώρα που έμειναν πίσω στο σκορ.

Η άμυνα των Αφαντενών δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στην συνέχεια, ενώ στην αντεπίθεση είχαν την ευκαιρία να “καθαρίσουν” το ματς, αλλά ο Στεφανής στο 86ο λεπτό με σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Διαιτησία: Παπαβασιλείου, Σπάρταλης, Γιακουμάκης

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Καλανδράνης, Μαλλιάκας, Παπαβασιλείου, Ροκάι, Κασιώτης, Νικολής (92′ Μίγγκλης), Δανάς (50′ Φιλιππάκος), Καψαλάκης (68′ Μπαράι), Στεφανής, Γαργάλης, Γιαννακάκης

Ποσειδών: Γαλάνης, Κούτουλος, Νασόπουλος, Καζηλιέρης, Σπανός Ι., Μαντίναος (89′ Κοντονικόλας), Κουλλάι, Καραλής, Σπανός Ε., Βασιλειώτης, Τσιπιζίδης