Στην Κρήτη ολοκληρώθηκε το “ταξίδι” της Ρόδου στο κύπελλο ερασιτεχνών

Επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής από εδώ και στο εξής η Ρόδος, καθώς η ήττα με 2-0 από τον Ατσαλένιο άφησε τα “ελάφια” εκτός συνέχειας του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος.

Οι “πράσινοι” ταξίδεψαν την Κρήτη με αρκετές απουσίες, καθώς πρόθεση του Σάββα Ορφανίδη ήταν να ξεκουράσει αρκετά από τα βασικά στελέχη της ομάδας για να είναι “φρέσκα” στα κρίσιμα παιχνίδια πρωταθλήματος που ακολουθούν.

Πολλά νέα πρόσωπα και νεαρά παιδιά πήραν θέση στην αρχική ενδεκάδα και προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, δείχνοντας παράλληλα -παρά τον αποκλεισμό- πως έχουν αρκετά καλά στοιχεία.

Οι γηπεδούχοι που έδειξαν πως “διψούν” περισσότερο για την πρόκριση, πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα έχοντας “όπλο” την έδρα τους.

Στο 18′ ο Σακλαμάκης με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0 και στην συνέχεια ο Κουμέντος είπε “όχι” στην προσπάθεια του Μπουτσάκη στο 34′ και διατήρησε το υπάρχον σκορ μέχρι το ημίχρονο.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό ο Ατσαλένιος κέρδισε πέναλτι, ωστόσο και πάλι ο Κουμέντος ήταν εκεί! Ο νεαρός πορτιέρο απέκρουσε την εκτέλεση του Μπουτσάκη και διατήρησε την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Το οριζόντιο δοκάρι των “ελαφιών” σταμάτησε την προσπάθεια του Γενιτσαρίδη στο 53ο λεπτό, την ίδια στιγμή που η ομάδα του νησιού μας αναζητούσε την δική της καλή στιγμή για να κάνει την “ζημιά” στην αντίπαλη άμυνα.

Αυτή ήρθε στο 73′ όταν ο Βολονάκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το… χατήρι και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τα πάντα τελείωσαν στο 81′ όταν ο Χαρίτος με δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Κασσελάκης, Καντανολέων, Τσιλίκας (Χανίων)

Συνθέσεις:

Ατσαλένιος: Mαταλλιωτάκης, Καρβελάς (22′ Βρετός), Παπαδομιχελάκης, Χαρίτος, Αραβιάκης (79′ Λυδάκης), Γενιτσαρίδης, Ξυλούρης, Αμπντουραχμάνι, Γιαννόπουλος, Σακλαμάκης, Μπουτσάκης (65′ Σταθόγλου)

Ρόδος: Κουμέντος, Ιμεραλιλάϊ, Καμπούρης, Στάθης, Κατσαμάκης, Τζιβίλογλου, Βολονάκης, Καρυοφύλλης (75′ Τρέχας), Πατσιλής (83′ Ράφτης), Δημητριάδης, Γανωτάκης