“Ροπαλοφόρος” όνομα και… πράγμα

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και πετυχαίνοντας πέντε τέρματα, ο Ηρακλής “γύρισε” το ματς κόντρα στον ΑΕΡΑ και πήρε σπουδαία νίκη με 5-1.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τ’ αποδυτήρια για τους φιλοξενούμενους, αλλά κάνεις δεν περίμενε την συνεχεία.

Μόλις στο 1′ ο Σκυλλάς απέκρουσε το σουτ του Πλύγκου με την… βοήθεια του δοκαριού και στην επαναφορά ο Στεφανής έγραψε το 0-1.

Η συνεχεία ήταν “πράσινη”. Ο Ηρακλής ισοφάρισε στο 16′ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπακωνσταντή.

Στο 18′ έγινε η ανατροπή όταν ο Ανδρεόπουλος έκανε την μπαλιά και ο Καρίκης Γ.Δ. με πλασέ έγραψε το 2-1 και αφού πέρασε και τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Πριν το ημίχρονο έγινε και το 3-1. Στο 32′ σε εκτέλεση κόρνερ του Μπιγκό, ο Καλανδράνης έκανε άστοχη έξοδο και από κοντά ο Σκόρπος πέτυχε το γκολ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ομάδα του Βαγγέλη Χοσάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πιέσει για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Παρά τις προσπάθειες τους, οι Αφαντενοί δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς στα δίχτυα και το φινάλε είχε αλλά δυο γκολ για τους γηπεδούχους.

Στο 84′ ο Καρίκης Γ.Δ. εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του ΑΕΡΑ και έκανε το 4-1, ενώ το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Μπάμπης Βασιλώττος στο 90ο λεπτό με ωραίο διαγώνιο σουτ.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Τσέτσος, Ράδος

Συνθέσεις:  

Ηρακλής: Σκυλλάς, Σαχίνης, Μπιγκό, Παπακωνσταντής (68’ λ.τρ. Βασιλώττος Ε.), Ανδρεόπουλος, Βασιλώττος Χ., Μπιλιάς, Καρίκης Γ.Δ., Σκόρπος (89’ Τσαλώλης), Τριχιάς (84’ Καρίκης Γ.Σ.), Λενιού

ΑΕΡΑ: Καλανδράνης, Μαλλιάκας, Παπαβασιλείου, Μπαράι, Γιαννακάκης (63’ Νικολής Α.), Ροκάι (76’ Δραγάτης), Στεφανής, Γαργάλης, Φιλιππάκος (68’ Τρουμπούνας), Πλύγκος, Δανάς