Το… λέει η καρδιά τους!

Υπερπολύτιμη νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή πέτυχε ο Ηρακλής Λάρδου που “υπέταξε” τον Αστέρα Μασσάρων με σκορ 1-0 σ’ ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τον (ευτυχώς όχι και τόσο σοβαρό όπως αποδείχθηκε) τραυματισμό του Νίκου Καφάλα. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν για ένα τέταρτο οι γηπεδούχοι που σκόραραν στο 96′ με τον Ταγκάεφ και αφιέρωσαν τη νίκη στον άτυχο συμπαίκτη τους.

Το πρώτο μέρος θα ξεχαστεί απ’ όλους. Ο Ηρακλής αμύνονταν πολύ καλά, ο Αστέρας κυκλοφορούσε ανούσια την μπάλα και το ημίχρονο κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μπροστά από τις δυο εστίες.

Στην επανάληψη ο Ηρακλής θέλησε να γίνει πιο επιθετικός και αυτό έδωσε την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να βρουν ξένους διαδρόμους.

Οι Μασσαρενοί στάθηκαν άτυχοι στην φάση του 60′ όταν ο Μίρτσεφ είδε τον Καντιμοίρη να αποκρούει το σουτ του και στην επαναφορά το πλασέ του Μαυριού μέσα από την περιοχή απομακρύνθηκε από τον Ευαγγελίδη πάνω στην γραμμή.

Στο 65′ μετά από άσχημο γύρισμα του Νίκολλι στον τερματοφύλακα του, ο Κώστας επενέβη στην φάση και έκλεψε την μπάλα ωστόσο πάνω στο σουτ τον πρόλαβε σωτηρία ο Καφάλας.

Ο παίκτης του Ηρακλή που έσωσε την ομάδα του στην προηγούμενη φάση, στάθηκε άτυχος στο 80′ όταν σε μια εναέρια μονομαχία έπεσε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο και τραυματίστηκε στον αυχένα.

Όλοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν, με τον γιατρό να του τοποθετεί κολάρο και τοποθετήθηκε με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου. Κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο και πλέον είναι καλά στην υγεία του, κάνοντας στο νοσοκομείο όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το παιχνίδι διακόπηκε για δέκα περίπου λεπτά, ενώ όταν ξεκίνησε άπαντες ήταν… παγωμένοι και κυρίως οι Λαρδιακοί που συνέχισαν με δεκα παίκτες αφού είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του ο Ηρακλής.

Παρά ταύτα, οι γηπεδούχοι βρήκαν την μια φάση που ζητούσαν για να κάνουν την “ζημιά” και τα κατάφεραν.

Στο 96′ ο Ταγκάεφ εκτέλεσε φάουλ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο τοίχος και αφού άλλαξε ελαφρώς πορεία, κατέληξε στα δίχτυα του Καραγιάννη για το 1-0.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και ο Ηρακλής πήρε μια σπουδαία και κάτω από δύσκολες συνθήκες νίκη.

Διαιτησία: Παπαβασιλείου, Μαυρουδής, Μπερδεμπές

Συνθέσεις:

Ηρακλής: Καντιμοίρης, Καμμάς, Καπιώτης, Καφάλας, Ευαγγελίδης, Νίκολλι, Φάκκας, Καλανδράνης (55’ Κοντός), Ρούφας (75’ Μπραχούσκι), Ταγκάεφ, Διακολουκάς (55’ Νικηταράς)

Αστέρας: Καραγιάννης, Διονυσακόπουλος, Μαυριός (63’ Φωτάρας), Κιλασίν Ε., Κιλασίν Χ., Καλοπίτας, Μπαϊρακτάρης, Κώστας, Λούπος, Μίρτσεφ, Βασιλειάδης