Δόξα… παραμονής

Τεράστια νίκη, βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας πέτυχε η Δόξα Καρδάμαινας η οποία ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά δυσκόλεψε τον εαυτό της. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-2 της Δόξας Ψίνθου και έφτασαν έτσι τους 19 βαθμούς στο πρωτάθλημα κρατώντας μια απόσταση ασφαλείας απ’ την ζώνη του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων απ’ την αρχή του παιχνιδιού και δημιούργησαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο. Στο 23’ ο Γιάννης Κουρζής σούταρε ο Ηλίας απομάκρυνε και ο Πης πήρε το ριμπάουντ με το πλασέ του να περνά ελάχιστα άουτ.

Λίγα λεπτά αργότερα μάλιστα η Δόξα Καρδάμαινας έχασε σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το 1-0. Ο Χατζηαντωνίου βρέθηκε σε θέση βολής η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και ο Οχτάρας στην συνέχεια αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η υπεροχή των γηπεδούχων δεν μετουσιώθηκε σε γκολ αφού και ο Χατζηπαναγιώτης αλλά και ο Οχτάρας βρέθηκαν σε θέση βολής αλλά ήταν άστοχοι.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Μιχάλη Λυριστή στο 46’ με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν την απόδοση τους, να έχουν και πάλι δοκάρι σε σουτ του Μέμα αυτήν την φορά και να φτάνουν τελικά στην ισοφάριση με τον ίδιο τρόπο. Με τον Γιάννη Πη με απευθείας εκτέλεση φάουλ να κάνει το 1-1.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ και το κατάφεραν στο 82’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πη ο Χατζησεβαστός πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ηλία για το 2-1.

Και εκεί που οι περισσότεροι πίστευαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει η Ψίνθος είχε την απάντηση όταν μετά από ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Θοδωρής Λυριστής με διαγώνιο πλασέ έφερε και πάλι το ματς στα ίσια.

Όσα δεν έδωσε η τύχη σε όλο το ματς στην Καρδάμαινα της τα έδωσε στο τέλος αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Χατζησεβαστό με τον Μπατέστα να έρχεται με ταχύτητα πάνω του για να τον κόψει και να στέλνει τελικά καταλάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-2 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Καλοί σε γενικές γραμμές οι Φραγκιαδάκης, Αλέκος και Καραμούτας.

Συνθέσεις:

Δόξα Καρδάμαινας: Γιακούμαρος, Γιαννικουρής (55’ Χατζησεβαστός), Παντελής (93’ Χαντακάρος), Κουρζής Α., Κορκής (91’ Πατσαβούδης), Κουρζής Γ., Μέμα, Χατζηαντωνίου, Πης, Χατζηπαναγιώτης, Οχτάρας

Δόξα Ψίνθου: Ηλίας, Στελλάς, Σαββούλης, Ορφανός Χ. (68’ Κουνελλές), Ορφανός Δ., Τσοπάνογλου (83’ Καρίκης), Μπατέστας, Χατζηνικόλας, Λυριστής Θ. (89’ Πέτρας), Λυριστής Μ., Δαλκίδης

giafkasports.gr