“Απόδραση” με πρόκριση από την Αντιμάχεια

Έφτασε στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό ο Αντίμαχος ο οποίος και πάλι δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στον Κεφάλα και ο Διαγόρας με γκολ του Αντώνη Γεωργαλλή απ’ το 59ο λεπτό της αναμέτρησης πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Δωδεκανήσου «Αυγουστίνος» όπου θα αντιμετωπίσει στις 7 Μαρτίου τον Άρη Αρχαγγέλου.

Μπορεί ο αέρας να ήταν υπέρ του Διαγόρα στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο Αντίμαχος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με τον Συνεσίου στο 12’ να κάνει το διαγώνιο σουτ και τον Κεφάλα να απομακρύνει σε κόρνερ. Ο Διαγόρας απάντησε στις ευκαιρίες λίγα λεπτά αργότερα όταν ο Κιοσέογλου έκανε το σουτ έξω απ’ την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Μιχαλάκη και να περνά άουτ.

Ο Αντίμαχος προσπάθησε να κλείσει καλά τους χώρους και να ψάξει και άλλη στιγμή και την βρήκε στο 29’ όταν το σουτ του Μπεκιρλάρι από μακριά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κεφάλα με την μπάλα στην συνέχεια να απομακρύνεται. Ο Μπεκιρλάρι μάλιστα είχε και άλλη ευκαιρία στο 42’ μετά από παράλληλη σέντρα του Συνεσίου αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως ήταν αυτοί που απείλησαν τελευταίοι αφού μετά από μπαλιά στην πλάτης της άμυνας ο Χατζηκοσμάς έκανε το σουτ στην κίνηση με τον Μιχαλάκη να απομακρύνει εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν κακός αφού λόγω των ισχυρών ανέμων ήταν δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο ωστόσο ο Διαγόρας κατάφερε στην πρώτη φάση που δημιούργησε να φτάσει στο γκολ. Ήταν στο 59’ όταν ο Κιοσέογλου εκτέλεσε το κόρνερ απ’ τα αριστερά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Γεωργαλλής από κοντά έκανε το 0-1.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν κυρίως να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα με τον Αντίμαχο να φτάνει δύο φορές κοντά στο γκολ και τον Κεφάλα ισάριθμες φορές να φωνάζει παρών. Αρχικά στο 73’ ο μετά από βαθιά μπαλιά ο Θωνιάτης πήρε την κεφαλιά με τον Κεφάλα να αποκρούει στο δεξί του παραθυράκι ενώ λίγα λεπτά αργότερα σε σουτ του Βλαντιμίροφ εκτινάχτηκε στην δεξιά του πλευρά και μπροστά από πολλά σώματα έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Αντίμαχος συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει την ισοφάριση αλλά το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε με τον Διαγόρα να παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Ο Μιχάλης Κεφάλας όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών για τον Διαγόρα και ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

Καλοί σε γενικές γραμμές οι Πατσιόπουλος, Πατσιαούρας και Αλέκος.

Συνθέσεις:

Αντίμαχος: Μιχαλάκης, Ιωαννίδης, Καράλιαμης (33’ λ.τ Μποϊλής), Ζιώγας, Σωτίρι, Χατζησουλεϊμάν, Θωνιάτης, Βλαντιμίροφ, Μπεκιρλάρι, Πης, Συνεσίου

Διαγόρας: Κεφάλας, Καλημέρης (37΄λ.τ Αθανασίου Α.), Χειμωνέττος, Παπαδημήτρης, Αθανασίου Π., Τσαγκάρης, Κιοσέογλου, Γεωργαλλής (93’ Μαθιός), Κόρλος (84’ λ.τ Πεταυράκης), Χατζηκοσμάς, Μαρίνου

giafkasports.gr