Νικηφόρο πέρασμα από τα Καρδάμαινα για τον Φοίβο

Τη νίκη με 2-3 πανηγύρισε ο Φοίβος Κρεμαστής στο γήπεδο Καρδάμαινας στο παιχνίδι με τα οποίο άνοιξε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής. Μόσχος (2) και Αξιώτης τα γκολ για τους φιλοξενούμενους ενώ για την Δόξα Καρδάμαινας σκόραρε δις ο Μάριος Λαμάι.

Η Δόξα ξεκίνησε προσπαθώντας να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού ωστόσο στην πρώτη φάση του αγώνα ο Φοίβος κατάφερε να προηγηθεί όταν ο Παλάζης έφυγε ωραία απ’ τα δεξιά έκανε την σέντρα και ο Μόσχος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιακούμαρου για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι μετά το αρχικό σοκ ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν δημιουργώντας φάση με τον Παντελή μετά από κόρνερ του Χατζηαντωνίου και στο 29’ κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση όταν μετά από κόρνερ του Χατζηαντωνίου απ’ τα δεξιά ο Λαμάι με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-1.

Μάλιστα η Δόξα είχε τον έλεγχο και πάτησε και άλλες φορές περιοχή αλλά είτε ο Τόππος είτε η αστοχία στην τελική φάση της στέρησαν το δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν μουδιασμένα και ο Φοίβος είναι μια ομάδα που δεν συγχωρεί. Η ομάδα του Μιχάλη Πόλια βρήκε κενά στην άμυνα και αφού προηγήθηκε στο 54’ με γκολ του Μόσχου κατάφερε με εξαιρετική αντεπίθεση και όμορφο τελείωμα απ’ τον Αξιώτη να ανεβάσει και άλλο τον δείκτη του σκορ κάνοντας το 1-3.

Για αρκετά λεπτά η Δόξα είχε πετάξει λευκή πετσέτα με τον Γιακούμαρο να κρατάει σε αρκετές περιπτώσεις το σκορ στο 1-3 ενώ στο 74’ ο Πης είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ για να απαντήσει στα δοκάρια ο Παλάζης λίγα λεπτά αργότερα.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Καρδάμαινας ήταν να μειώσει στο σκορ στο 88’ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Λαμάι μετά από εκτέλεση φάουλ του Γεωργάκου αλλά δεν υπήρχε χρόνος για κάτι παραπάνω και το 2-3 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Μιχάλης Μόσχος ήταν ιδιαίτερα κινητικός στο αριστερό άκρο της επίθεσης του Φοίβου και πέτυχε δύο τέρματα στην σημερινή αναμέτρηση.

Καλή η διαιτησία από Μπρέσιακα, Γιαμούζη και Καραμούτα.

Συνθέσεις:

Δόξα Καρδάμαινας: Γιακούμαρος, Κορκής, Παντελής (69’ Χαντακάρος), Χατζησεβαστός, Χατζηπαναγιώτης (60’ λ.τ Αποστολάτος), Λαμάι, Πης, Κουρζής Γ.,Μέμα, Χατζηαντωνίου, Οχτάρας (79’ Γεωργάκος).

Φοίβος:Τόππος (46’ λ.τ Μουστάκας), Μάτσης (69’ Ντόστι), Φελεγκάκης, Θεοδοσίου,  Ταφάνι (37’ Γιαννακόπουλος), Παϊζάνος, Ορφανίδης Σ., Τσουβάλας, Αξιώτης, Μόσχος, Παλάζης

giafkasports.gr