Πάλεψε, αλλά “λύγισε” στο δεύτερο ημίχρονο ο Κολοσσός

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έπαιξε όσο έπρεπε στη Ρόδο και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στον Κολοσσό (73-82). Κορυφαίος ο Τζέιμς με 17 πόντους, εξαιρετικοί Σίνγκλετον, Γκάμπριελ και Καλάθης!

Παναθηναϊκός για όσο έπρεπε. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ βρήκε αντίσταση κόντρα στον Κολοσσό στη Ρόδο στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ήταν σοβαρός στο δεύτερο μέρος και με κορυφαίους τους Αμερικανούς του (Τζέιμς, Σίνγκλετον και Γκάμπριελ) πήρε το ροζ φύλλο αγώνα (73-82) και έφτασε το ρεκόρ του στη Basket League στο 18-1. Εξαιρετικό παιχνίδι και από τον Καλάθη, πάλεψαν όσο μπορούσαν οι γηπεδούχοι που είχαν σε πολύ καλή ημέρα τους Ρέντικ, Χολ, Γουότσον και Σαλούστρο αλλά… δεν έφταναν!

Ο Ρέντικ με μία στις δύο βολές έδωσε σκορ στο παιχνίδι αλλά ο Παναθηναϊκός με τους Σίνγκλετον και Γκάμπριελ να βγάζουν τρομερή ενέργεια στο παρκέ έδωσαν διαφορά επτά πόντων (1-8) στην ομάδα τους, ενώ με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών έφτασε και στους δέκα (7-17). Ένα γρήγορο 7-2 έφερε τον Κολοσσό κοντά στο σκορ και ο Σαλούστρος με δίποντο έριξε τη διαφορά στους τρεις (18-21). Ο Καλάθης με τέσσερις πόντους έδωσε ξανά… αέρα στους «πράσινους» αλλά Γουότσον και Χολ έκλεισαν ξανά την «κάνουλα» στο τέλος της περιόδου (22-25).
Ο Μπουρούσης πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο ματς όπως και ο Παππάς, αλλά ο Σαλούστρος ήταν «καυτός» και με πέντε πόντους αλλά και την βοήθεια του Γουότσον, έφερε το σκορ στα ίσα (29-29). Μάλιστα, τρία λεπτά μετά την έναρξη της δευτέρης περιόδου, ο Κολοσσός πήρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι προβάδισμα με τρίποντο του Γεωργαλλή, αλλά κάπου εκεί ο Τζέιμς ανέλαβε δράση. Ο Αμερικανός ήρθε με… φόρα από το ματς με την Ούνιξ, έδινε ρυθμό στην ομάδα του, ενώ πέτυχε και δέκα πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν διατεθειμένοι να παραδοθούν και έκλεισαν στα ίσα το ημίχρονο (46-46).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με τα… μπούνια στην επανέναρξη! Με ένα επιμέρους 12-2 έφτασε για πρώτη φορά τη διαφορά στους δέκα πόντους (48-58 και 51-61), δείχνοντας να καθαρίζει το ματς. Κάπου εκεί, όμως, έδειξε να κατεβάζει ταχύτητα. Λίγο η καλή άμυνα του Κολοσσού, λίγο η αστοχία των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ δεν επέτρεψε στο «τριφύλλι» να μεγαλώσει τη διαφορά του. Ενδεικτικό είναι πως στα τέσσερα εναπομείναντα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν μόλις τρεις πόντους, ενώ και οι Ροδίτες έβαλαν έναν παραπάνω (55-64).

Το… νερό είχε μπει στ’ αυλάκι για τον Παναθηναϊκό, που είχε πάρει διαφορά ασφαλείας και έκανε διαχείριση με τον Κολοσσό να προσπαθεί να την μαζέψει. Μπουρούσης και Τζέιμς ήταν εξαιρετικοί και έδωσαν στους φιλοξενούμενους το μεγαλύτερο προβάδισμά τους στο παιχνίδι (58-71) αλλά με διαδοχικά καλάθια των Άχονεν και Χολ, οι Ροδίτες μείωσαν ξανά. Ο Τζέιμς δεν ήταν διατεθειμένος για… παιχνίδια και με πέντε σερί πόντους τέλειωσε το ματς (64-76). Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το σκορ μέχρι το φινάλε και τελικά πήραν το ροζ φύλλο αγώνα, επικρατώντας με 82-73.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 46-46, 55-64, 73-82

inner

inner

sport-fm.gr