Η τρομερή παράδοση των αδελφών Σκυλλαράκη στο κύπελλο Δωδεκανήσου

Το fmtop.gr με αφορμή τον προσεχή τελικό κυπέλλου Δωδεκανήσου “Αυγουστίνος”, θυμάται μέσω του συντάκτη του, Κώστα Πατούδη τις δύο κατακτήσεις κυπέλλου από τον Άγιο Γεώργιο και την παράδοση που θέλουν να συνεχίσουν τα αδέλφια Σκυλλαράκη.

Το επίθετο Σκυλλαράκης είναι απ’ αυτά που μεταξύ άλλων έχουν… σημαδέψει τον θεσμό του κυπέλλου Δωδεκανήσου.

Μόνο που σ’ αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, αλλά τέσσερις! Τα αδέλφια Σκυλλαράκη που γράφουν ιστορία με μια σπάνια παράδοση. Στόχος του νεότερου, Σάββα είναι να κατακτήσει και αυτός με κιτρινόμαυρη φανέλα την κούπα.

Το ιστορικό της… παράδοσης

Ο πρεσβύτερος, Αργύρης αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα “κανόνια” του τοπικού μας ποδοσφαίρου την δεκαετία του ’90 και στο ξεκίνημα της νέας χιλιετίας.

Ήταν ο άνθρωπος που χάρισε με δικά του γκολ δύο τρόπαια στον Άγιο Γεώργιο που έκανε ένα ανεπανάληπτο back to back, σε δύο ποδοσφαιρικές σεζόν τις οποίες δεν ξεχνάει κανείς στην Μαλώνα.

Μαζί με τον Αργύρη, στον… ουρανό του Δημοτικού Σταδίου της Ρόδου, την κούπα του κυπέλλου σηκώνουν και τα αδέρφια του Σοφοκλής και Χάρης που επίσης έχουν γράψει την δική τους ξεχωριστή ιστορία στα γήπεδα του νομού μας και εκείνες τις σεζόν έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα με απόλυτη επιτυχία.

Την σεζόν λοιπόν 1997-1998, ο “Άγιος” το… πιστεύει και από το… πουθενά για τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στον θεσμό, φτάνει στον τελικό του κυπέλλου.

Οι παίκτες των “κιτρινόμαυρων” σε μια χρονιά που θα μείνει σε όλους χαραγμένη λόγω ενός ακόμη συμβάντος (τον θάνατο του συμπαίκτη τους, Παναγιώτη Τριγένη κατά την διάρκεια της προπόνησης τις πρώτες ημέρες του 1998), παίζουν και γι’ αυτόν.

Κόντρα στο απόλυτο φαβορί, Φοίβο Κρεμαστής, οι Μαλωνίτες επικρατούν με 2-1 και κατακτούν το πρώτο κύπελλο της ιστορίας τους, βγάζοντας στους δρόμους ενα ολόκληρο χωριό που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου και έζησε ανεπανάληπτες στιγμές.

Το 2-1 διαμορφώνεται στο 89′ από τον Αργύρη Σκυλλαράκη που έχει σκοράρει και το πρώτο τέρμα της ομάδας του. Μαζί με τα δύο μικρότερα αδέλφια του, Σοφοκλή και Χάρη, αλλά και τον πατέρας τους Νικόλα που βρίσκεται πάντα στο πλάι της ομάδας, σηκώνουν την κούπα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται την επόμενη σεζόν. “Ψυλλιασμένοι” πλέον οι αντίπαλοι αυτή την φορά, δεν μπορούν και πάλι να σταματήσουν την… αρμάδα της Μαλώνας.

“Θύμα” στον τελικό ο Απόλλων Καλυθιών. Το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, οδήγησε το ματς στα πέναλτι. Εκεί ο Αργύρης Σκυλλαράκης με το τελευταίο εύστοχο χτύπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 4-3.

Το σκηνικό το ίδιο, με τον πρωταγωνιστή, τα αδέρφια του και τον πατέρα τους στο τέλος του αγώνα να πανηγυρίζουν.

Μαζί στις δύο κατακτήσεις και ο μικρότερος αδερφός της… παρέας, Σάββας που ευελπιστεί την Τετάρτη να… μιμηθεί τους μεγαλύτερους.

Αγωνιζόμενος την φετινή σεζόν στον Άρη, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έχει την ευκαιρία να γίνει ο τέταρτος Σκυλλαράκης που σηκώνει κούπα.

Θα το επιχειρήσει με την κιτρινόμαυρη φανέλα, αλλά όχι αυτή του αγαπημένου του Αγίου Γεωργίου την οποία φόρεσε στο παρελθόν.

Στο Οικονομίδειο μ’ αυτή του Άρη, αντιμετωπίζει τον Διαγόρα στον οποίο επίσης έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν και έχει ένα επιπλέον κίνητρο να πάρει το κύπελλο και να γράψει ιστορία…