“Ατσάλινη” η Ρόδος, πήρε τον βαθμό

Λευκή ισοπαλία για τις δύο ομάδες, στην αναμέτρηση που άνοιξε την 21η αγωνιστική, στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής-δύο κόκκινες και άλλες οκτώ κίτρινες(!) έβγαλε από το τσεπάκι του ο διαιτητής Μελέτιος Γιουματζίδης.

Zαλίστηκαν από τον ήλιο ΠΟΑ και Ρόδος (πολύ η ζέστη για την εποχή), μένοντας στο 0-0 στο Ατσαλένιο, με τους Ατσαλενιώτες να μην δίνουν συνέχεια στο μεγάλο διπλό της Σαντορίνης.

Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας το παιχνίδι, με τον ρέφερι από τα Χανιά να καθυστερεί να πάρει αποφάσεις, όπως φάνηκε ξεκάθαρα στην αποβολή του Μανώλη Ρουμπάκη στο 37’, όπου ενώ αρχικά  δεν του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο φάουλ που υπέδειξε υπέρ των φιλοξενούμενων, μετά από λίγα δευτερόλεπτα και κάτω από τις διαμαρτυρίες του προπονητή της Ρόδου Δημήτρη Τερεζόπουλου τον απέβαλλε!

Πηγή κινδύνου για την εστία της Ρόδου το… κανόνι του συλλόγου του προσφυγικού προαστίου Τάσος Τριανταφύλλου, δεν βρήκε αυτή τη φορά ωστόσο δίχτυα ο πολύπειρος επιθετικός. Έδωσε φρεσκάδα με την είσοδό του ο Μανώλης Φραγκιαδάκης.

Με πρέσινγκ στο μεγαλύτερο μέρος του α’  μέρους, η ομάδα από το «σμαραγδένιο νησί» έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους, στη συνέχεια ωστόσο κουράστηκε και θα μπορούσε να το πληρώσει στην επανάληψη. Πειθαρχημένη, με κοντά τις γραμμές της και δίνοντας βάρος στην άμυνά της, η Ρόδος έφυγε με το θετικό αποτέλεσμα από το Ατσαλένιο, δεν μπόρεσε ωστόσο να εκμεταλλευτεί επιθετικά το διάστημα στο οποίο αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω.

To φιλμ του αγώνα

11’ Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τη Ρόδο, κόρνερ του Χατζηλιόντα από δεξιά, κεφαλιά του ξεχασμένου μέσα στην περιοχή του ΠΟΑ Καντιμοίρη, η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Γιαγκιόζη.

14’ Για πέναλτι διαμαρτύρεται ο Ρουμπάκης ο οποίος τσίμπησε τη μπάλα με το κεφάλι και έπσεσε στο εδαφος αριστερά μέσα στην περιοχή από το μαρκάρισμα του Καμπούρη, συνέχεια στο παιχνίδι από τον Γιουματζίδη ο ποίος ήταν κοντά στη φάση.

15’ Καλή στιγμή για τον ΠΟΑ, γύρισμα του Τριανταφύλλου από αριστερά, πλασέ στο πρώτο δοκάρι του Μπουτσάκη, μπλόκαρε ο Πάππος.

16’ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς, τη δέχθηκε ο Ιμεραλιλάι για τη Ρόδο ο οποίος τράβηξε από τη φανέλα τον Ρουμπάκη που προσπάθησε να ξεφύγει από αριστερά.

22’ Βαθιά μπαλιά του Πετράκη για τον Τριανταφύλλου, σουτ του επιθετικού του ΠΟΑ σε δεύτερο χρόνο, έβαλε την κόντρα ο Καντιμοίρης και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

23’ Κόρνερ του Ρουμπάκη από αριστερά, ο προωθημένος Αραβιάκης πήδηξε στο δεύτερο δοκάρι για την κεφαλιά αλλά για λίγο δεν βρήκε τη μπάλα ώστε να την προωθήσει προς την εστία του Πάππου.

26’ Καλή στιγμή για τον ΠΟΑ, ωραία μπαλιά του Πετρά από δεξιά για τον Μπουτσάκη, εκείνος έστρωσε στον Αμπντουραχμάνι, το δυνατό διαγώνιο σουτ του τελευταίου από δεξιά μέσα από την περιοχή, έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πάππου.

29’ Πρώτη κίτρινη και για παίκτη του ΠΟΑ, τη δέχθηκε ο Ρουμπάκης για φάουλ στον Κωνσταντίνου στο κέντρο.

30’ Ο Τριανταφύλλου δεν έπιασε γεμάτα το σουτ με το δεξί, δεξιά μέσα στην περιοχή της Ρόδου, μπλόκαρε εύκολα το αδύναμο σουτ του επιθετικού του ΠΟΑ ο Πάππος.

37’ Με 10 παίκτες μένει ο ΠΟΑ. Δεύτερη κίτρινη-κόκκινη με καθυστέρηση  στον Ρουμπάκη για αγκωνιά στον Καντιμοίρη από τον Γιουματζίδη. Ο Τερεζόπουλος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή από τα Χανιά ότι ο Ρουμπάκης το έχει κάνει Τρίτη φορά  και μετά από λίγα δευτερόλεπτα εισακούστηκε από τον Γιουματζίδη και ήρθε η αποσβολή!

39’ Κίτρινη και στον Καμπούρη της Ρόδου για δυνατό μαρκάρισμα στον Αμπντουραχμάνι, ο οποίος προσπάθησε ν’ ανέβει από δεξιά.

40’ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΟΑ με παίκτη λιγότερο, δυνατό διαγώνιο σουτ του Τριανταφύλιου από αριστερά μέσα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Πάππου.

-Οι φιλοξενούμενοι με παίκτη παραπάνω έχουν μπει πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά του β’ μισού του παιχνιδιού.

47’ Μακρινό ψηλοκρεμαστό απευθείας φάουλ του Χατζηλιόντα για τη Ρόδο, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Γιαγκιόζης.

48’ Κόρνερ Χατζηλιόντα από δεξιά για τη Ρόδο, γυριστό σουτ του Κωνσταντίνου στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα ψηλά άουτ.

49’ Καλή στιγμή για τον ΠΟΑ, δεξί διαγώνιο σουτ του Πετρά από δεξιά μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Πάππου.

54’ Με 10 παίκτες μένει και η Ρόδος, δεύτερη κίτρινη-κόκκινη και στον Καμπούρη για δυνατό φάουλ στον Γενιτσαρίδη ο οποίος ανέβαινε από δεξιά.

57’ Πρώτη αλλαγή για τη Ρόδο, στη θέση του Ευγενικού ο Κουρούπης.

60’ Πονηρή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζηλιόντα για τη Ρόδο, η μπάλα την ώρα που πήγε να σκάσει στο έδαφος κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαγκιόζη.

69’ Καλή στιγμή για τον ΠΟΑ, ωραίο συρτό σουτ του Πετρά από αριστερά, έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ ο Πάππος.

73’ Δύο μαζεμένες αλλαγές για τον ΠΟΑ, έξω Πετράς και Μπουτσάκης, μέσα Χατζηανδρέου και Φραγκιαδάκης.

74’ Καλή στιγμή για τον ΠΟΑ, πρώτη επαφή του Φραγκιαδάκη και αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

76’ Δεύτερη αλλαγή και για τη Ρόδο, στη θέση του Κασαπάκη ο Δημητριάδης.

78’ Κίτρινη στον Πάππο της Ρόδου για καθυστέρηση,

79’ Κίτρινη και στον Καντιμοίρη για φάουλ στον Φραγκιαδάκη που έβγαινε από αριστερά.

81’ Κίτρινη και στον Τορεσάνι της Ρόδου γιατί απομάκρυνε τη μπάλα.

82’ Κίτρινη και στον Πρωτογεράκη του ΠΟΑ.

82’ Τρίτη αλλαγή για τη Ρόδο, Αμανατίδης αντί Τορεσάνι.

84’ Κίτρινη και στον Τριανταφύλλου από τον Γιουματζίδη.

86’ Διπλό σουτ του Τριανταφύλλου, κοντραρίστηκε από τους αμυντικούς της Ρόδου.

87’ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΟΑ. Σέντρα Γενιτσαρίδη από αριστερά, κεφαλιά-ψαράκι του Φραγκιαδάκη που χώθηκε στην καρδιά της άμυνας της Ρόδου, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πάππου.

88’ Τρίτη αλλαγή για τον ΠΟΑ, στη θέση του Τριανταφύλλου ο Σακλαμάκης.

89’ Ανακόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ από αριστερά ο Φραγκιαδάκης από τον α’ βοηθό Αντώνιο Αναστασάκη από τα Χανιά.

92’ Πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση για τη Ρόδο, ο Αραβιάκης σώζει τον ΠΟΑ, κοντράροντας τον Δημητριάδη που ετοιμαζόταν να σουτάρει απέναντι στον Γιαγκιόζη.

Kόκκινες: 37’ Ρουμπάκης (β’ κίτρινη)-54’ Καμπούρης (β’ κίτρινη)

Kίτρινες: 29’ Ρουμπάκης, 82’ Πρωτογεράκης, 84’ Τριανταφύλλου-16’ Ιμεραλιλάι, 39’ Καμπούρης, 78’ Πάππος, 79’ Καντιμοίρης, 81’ Τορεσάνι

Διατητής: Μελέτιος Γιουματζίδης (Χανίων)

Βοηθοί: Αντώνιος Αναστασάκης-Ιωάννης Τσιλίκας (Χανίων)

Παρατηρητής διαιτησίας: Εμμανουήλ Παπαδάκης (Λασιθίου)

ΠΟΑ (Bασίλης Καρασανάκης): Γιαγκιόζης, Γενιτσαρίδης, Ρουμπάκης, Αραβιάκης, Πετράκης, Σταθόγλου, Πρωτογεράκης, Πετράς (73’ Χατζηανδρέου), Αμπντουραχμάνι, Μπουτσάκης (73’ Φραγκιαδάκης), Τριανταφύλλου (88’ Σακλαμάκης).

Ρόδος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Πάππος, Καμπούρης, Καντιμοίρης, Κωνσταντίνου, Κασαπάκης (76’ Δημητριάδης), Τζιβίλογλου, Χατζηλιόντας, Ιμεραλιλάι, Τορεσάνι (82’ Αμανατίδης), Ευγενικός (57’ Κουρούπης), Στεφανίδης.

mpalakritis.gr