Κυπελλούχος στα… χασομέρια ο Διαγόρας σε επεισοδιακό τελικό

Κυπελλούχος Δωδεκανήσου για την σεζόν 2016-2017 αναδείχθηκε ο Διαγόρας που επικράτησε με 1-0 του Άρη Αρχάγγελου στον τελικό του Οικονομίδειου. Το τέρμα που έκρινε το νικητή σημείωσε ο Μανώλης Παπαδημήτρης στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι κιτρινόμαυροι για τον χρόνο των καθυστερήσεων, ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις εντός αγωνιστικού χώρου κατά την διάρκεια και στο τέλος του αγώνα.

Παρουσία περίπου χιλίων φίλων του ποδοσφαίρου, ως επί των πλείστων φιλάθλων του Άρη και του Διαγόρα που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στις εξέδρες, ξεκίνησε ο τελικός υπό βροχόπτωση που άρχιζε και σταματούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αυτό σαφέστατα επηρέασε τις προσπάθειες των παικτών που είχαν να… αντιμετωπίσουν και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Καλύτερα στο ξεκίνημα πατούσε η ομάδα του Στάθη Φαρμακίδη που λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει το φαβορί του τελικού.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Κοντόγιαννος πέρασε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Μάλλιο που μέσα από την περιοχή εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Κεφάλα σε μεγάλη επέμβαση με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Στο 18′ τα… αίματα άναψαν για πρώτη φορά στον τελικό όταν ο Μάλλιος έκανε δυνατό μαρκάρισμα στον Μαρίνου και υπήρξε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών, η οποία έληξε μετά από περίπου ένα δίλεπτο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Τρία λεπτά αργότερα (21′) η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κιοσέογλου από τα δεξιά πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι τουτου Βαρέλη.

Πάντως οι “κιτρινόμαυροι” που στο πρώτο μέρος είχαν καταφέρει να “μπλοκάρουν” τους αντιπάλους τους, απείλησαν ξανά στο 27′ στην μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο ματς.

Συγκεκριμένα ο Σταμούλης σέντραρε από τα δεξιά και ο Γκίκας που έπιασε την κεφαλιά είδε τον Κεφάλα να του λέει “όχι” με τεράστια διπλή επέμβαση. Αρχικά ο πορτιέρο του Διαγόρα απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία και εν συνεχεία σήκωσε το χέρι του για να απομακρύνει την μπάλα που πήρε ύψος και κατευθύνονταν στα δίχτυα του.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ο γηραιός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος.

Στο 35′ ο Μαθιός μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και έπεσε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι για αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Συμεωνίδη, αλλά ο διαιτητής είπε παίζεται και έβγαλε κίτρινη κάρτα για “θέατρο” στον έμπειρο επιθετικό.

Από στημένη μπάλα απείλησε η ομάδα του Ανδρέα Σταύρου στο 41′, οταν ο Αντώνης Αθανασίου εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Κιοσέογλου με κεφαλιά από το ύψος του δεύτερου δοκαριού έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Με τον ίδιο τρόπο απείλησε και εν τέλει βρήκε τον δρόμο προς στα δίχτυα ο Διαγόρας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Πάλι ο Αντώνης Αθανασίου εκτέλεσε κόρνερ από την αριστερή πλευρά, σημαδεύοντας αυτή την φορά το πρώτο δοκάρι και εκεί πετάχτηκε ο Παπαδημήτρης που με προβολή έγραψε το 1-0 για την ομάδα του η οποία πήγε με το προβάδισμα στ’ αποδυτήρια.

Έντονες διαμαρτυρίες υπήρξε αμέσως μετά το γκολ από τους Αρχαγγελίτες για τον χρόνο των καθυστερήσεων, καθώς η φάση έγινε στο τέταρτο λεπτό του έξτρα χρόνου.

Ακολούθησαν κάποιες αψιμαχίες και αντεγκλήσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι πήγαν με μικρή καθυστέρηση στ’ αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Ίδιο σκηνικό υπήρξε και όταν βγήκαν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο για την επανάληψη, αλλά το θέμα θεωρήθηκε γρήγορα λήξαν και ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

Ο ακόμη πιο βεβαρυμένος αγωνιστικός χώρος μετά την βροχή, “έπαιξε” τον δικό του καθοριστικό ρόλο.

Το θέαμα ήταν ακόμη πιο “φτωχό”, ενώ ο Διαγόρας που ήταν μπροστά στο σκορ πήγε το ματς σε χαμηλό τέμπο.

Απ’ την μεριά του ο Άρης δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει την μπάλα για να πλησιάσει με αξιώσεις την περιοχή του Κεφάλα.

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των κυανέρυθρων και η αποβολή του Τσελεπίδη στο 72′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα, δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο το έργο των τυπικά γηπεδούχων.

Μέχρι το φινάλε ο Άρης απείλησε με ένα σουτ του Μάλλιου στο 85ο λεπτό όπου η μπάλα κόντραρε σε σώματα και έφυγε άουτ και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες του Διαγόρα να πανηγυρίζουν και αυτούς του Άρη να διαμαρτύρονται στον διαιτητή.

Δυστυχώς στο φινάλε δεν έλειψαν και πάλι οι εντάσεις μεταξύ παικτών που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Ζαρκαδούλα.

Η όλη κατάσταση γενικεύτηκε και στην εξέδρα που βρίσκονταν οι φίλαθλοι του Άρη οι οποίοι άνοιξαν συνομιλία με παίκτες του Διαγόρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση πάνω από τ’ αποδυτήρια του γηραιού και να πέσουν ορισμένα αντικείμενα και μια φωτοβολίδα.

Μετά από μερικά λεπτά η κατάσταση εκτονώθηκε και έγιναν οι απονομές.

Διαιτησία: Μίαρης, Μαυρουδής, Τσέτσος

Συνθέσεις:

Άρης: Βαρέλης, Συμεωνίδης, Τσελεπίδης, Ζαρκαδούλας, Σταμούλης (51’ Σκυλλαράκης), Γιαννιού (60’ Μαρκόπουλος), Πατσιαούρας (73’ Θεοδωρή), Κοντόγιαννος, Γκίκας, Μάλλιος, Μπαϊρακτάρης

Διαγόρας: Κεφάλας, Χειμωνέττος.Πεταυράκης (62’ Τσαγκάρης), Παπαδημήτρης, Αθανασίου Παντελής, Αθανασίου Αντώνης, Μαθιός (83’ Χατζηκοσμάς), Μαρίνου, Κιοσέογλου (94′ Πομπού), Γεωργαλλής, Κορλός