Τίτλοι τέλους για τον Ελευθεριάδη απο ΕΠΟ και ΕΠΣ Πιερίας

«Ο Ελευθεριάδης  θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ αλλά και της Ε.Π.Ο. γιατί  πολύ  απλά  μπορεί  να λέει πολύ μεγάλα  ΟΧΙ  στην ζωή του», έλεγε ο ίδιος μιλώντας σε τρίτο πρόσωπο, τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του για την ΕΠΣ Πιερίας, παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Κ. Κουκοδήμου και αυτοδιοικητικών παραγόντων, όπως του δημάρχου Κατερίνης ο οποίος εξέφρασε έναν οιονεί «απειλητικό» λόγο προς τους αντιπάλους του Ελευθεριάδη.

Στις 6/3, εν μέσω παλινωδιών, απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΟ και στις 14/3, δεν κατέθεσε υποψηφιότητα για τις εκλογές της ΕΠΣ Πιερίας.

Πράγματι ο Ελευθεριάδης είπε δύο «μεγάλα ΟΧΙ» αλλά από την… ανάποδη.

Πρόκειται για «αναγκαστικά ΟΧΙ», αφού προτίμησε να αποχωρήσει παρά να ηττηθεί.

Πλέον αδιαφιλονίκητο φαβορί για τις εκλογές που θα γίνουν στις 20/3 είναι ο Γιάννης Συνεωνίδης, που ήδη έχει δηλώσει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Γραμμένου.

Σε επίπεδο εκλογών ΕΠΟ, το «σύστημα» που ανέδειξε τον Ελευθεριάδη, ως διάδοχο του Γκιρτζίκη και το οποίο διαφέντευε για σχεδόν δύο δεκαετίες το ποδόσφαιρο οδηγώντας το στην εσχατιά της ανυποληψίας και της αναξιοπιστίας με τους πρωταγωνιστές να έχουν πολλές και διάφορες κατηγορίες από την ποινική δικαιοσύνη, πνέει τα λοίσθια, χάνοντας διαρκώς δυνάμεις, ενώ ο εκλογικός χάρτης της επικρατείας αλλάζει συνεχώς χρώμα…

soccerplus.gr

Το Ρεπορτάζ απο την επίσκεψη Δημήτρη Ελευθεριάδη στην Ρόδο ως υποψηφίου προέδρου της ΕΠΟ  10-2016

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του υποψηφίου προέδρου της ΕΠΟ Δημήτρη Ελευθεριάδη στην Ρόδο , μετά και από την ολοκληρωτική μετακίνηση όλης της δύναμης του ΔΣ ΕΠΣ στην πλευρά της παράταξης του Βαγγέλη Γραμμένου.

Συγκεκριμένα οι δέκα σύμβουλοι της ΕΠΣ τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ του κ. Γραμμένου. Ετσι η ΕΠΣ μπαίνει στην λίστα με άλλες τρεις νησιώτικες Ενώσεις του Αιγαίου (ΕΠΣ Σάμου, Λέσβου και Κυκλάδων) που θα στηρίξουν την αντιπολίτευση στις εκλογές της ΕΠΟ δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την απαξίωση που τρέφουν για το σύστημα που διοικεί το Ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στην συζήτηση με τον κ. Ελευθεριάδη μπήκε και το θέμα με τις μεικτές ομάδες των Ενώσεων με την ΕΠΟ να παραβιάζει τον κανονισμό και να ορίζει τέσσερις αγώνες σε πέντε μέρες.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ε.Π.Ο έφτασε στα γραφεία της ένωσης συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Νικολή και το στέλεχος της Ν.Δ. Γιάννη Παπά.

Τον κ. Ελευθεριάδη καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης αναφέροντας τα παρακάτω: « Καλωσορίζω τον υποψήφιο πρόεδρο της ομοσπονδίας τον κ. Ελευθεριάδη, φίλο. Πρόεδρε να ξέρεις ότι σήμερα βρίσκεσαι σε μια ένωση, η οποία είναι από τις δυσκολότερες, όπως ανέφερα και στον άλλο υποψήφιο. Έχουμε στην δύναμη μας 70 σωματεία με εκπροσώπηση σχεδόν από όλα τα Δωδεκάνησα στα οποία υπάρχει ζωή χάρη στο ποδόσφαιρο.

Εδώ και 2.5 χρόνια έχουμε αναλάβει την ένωση με πολλά προβλήματα και καθημερινά να αντιμετωπίζουμε τους τρόπους με τους οποίους το κάθε σωματείο να πάει να αγωνιστεί από νησί σε νησί, με τεράστια εμπόδια και να μην μπορούμε να βοηθήσουμε όπως πρέπει άμεσα τις ομάδες. Είναι η Τρίτη φορά που δίνουμε λαχνούς στα σωματεία για την λαχειαγορά του αυτοκινήτου, πήραμε χορηγία από την Blue Star, προσπάθειες για την Aegean για να μπορεί να αγωνίζεται η Κάρπαθος στην Ρόδο και μέσα σε όλα αυτά έχουμε την χαρά την τιμή και την περηφάνια να αναφέρουμε πως τελειώνουμε το δεύτερο ενωσιακό γήπεδο, χωρίς χρηματοδότηση από κάποιον τρίτο η την ομοσπονδία αλλά μέσα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Η προσπάθεια συνεχίζεται να βελτιώσουμε τα γήπεδα του νομού και της Ρόδου κι αυτό είναι μια φιλότιμη προσπάθεια από όλα τα παιδιά εδώ. Εάν είσαι εσύ ο αυριανός πρόεδρος της Ε.Π.Ο. πρέπει να κοιτάξεις όλες τις νησιωτικές ενώσεις γιατί αυτές έχουν το μεγάλο πρόβλημα, όχι μόνο τοπικά αλλά και στην Γ΄ Εθνική. Πιστεύω ότι η ισονομία στην τρίτη εθνική δεν ισχύει για τον 4ο όμιλο. Είναι ένας όμιλος που υπάρχουν ομάδες νησιωτικές, από την Κρήτη, την Αθήνα και τον Πειραιά.

Οι ομάδες μας ταξιδεύουν αεροπορικά, δεν έχουν άλλο τρόπο, κάτι που το κόστος ανέρχεται γύρω στις 60.000 χιλιάδες και από την άλλη έχουμε την διαιτησία που έρχεται από άλλες ενώσεις καθώς δεν έχουμε όμορες ενώσεις, αφού οι Κυκλάδες δεν μας εξυπηρετούν οικονομικά, αν και ανήκουν στην περιφέρεια μας. Νοιώθουμε αδικημένοι γιατί στην Κρήτη υπάρχει ένας άγραφος νόμος που οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής αγωνίζονται με διαιτητές από τους όμορους νομούς, κάτι που σημαίνει πως εκεί το εξοδολόγιο πλησιάζει τα 700 με 800 ευρώ.

Έχουμε στείλει σχετική επιστολή και ζητάμε να εφαρμοστεί κατά δύναμη ισονομία, γιατί δεν μπορεί μια ομάδα από την Κρήτη να πληρώνει 8.000 για όλη την περίοδο και για τις δικές μας από τα Δωδεκάνησα να ξεπερνάει το ποσό τις 22.000 ευρώ!

Έχεις διατελέσει πρόεδρος και καταλαβαίνεις τι σημαίνει να έχεις τέτοια έξοδα σε σχέση με τον αντίπαλο σου. Πολλά τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Η πολιτεία όπως γνωρίζεις δεν βοηθά καθόλου. Ακόμα κι αυτά τα 20 ευρώ που υποσχέθηκαν δεν ήρθαν αλλά ούτε και τα προηγούμενα του Αδριανού ήρθανε. Να σας πω τώρα για τις Μικτές. Πριν λίγες μέρες ήρθε το πρόγραμμα των αγώνων το οποίο θεωρούμε πως είναι ένα έκτρωμα. Τα παιδιά πάλι θα κληθούν να δώσουν τέσσερις αγώνες σε πέντε μέρες, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους που τους παραβιάζουμε εμείς, και μάλιστα θα αγωνιστούν σε μια φάση. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για αν ανάπτυξη πρέπει να ξεκινήσουμε πρώτα από τις μικτές. Αν αναλάβεις πρόεδρος πρέπει να το δεις , γιατί είναι κάτι που δεν αφορά ούτε εμένα , ούτε εσένα. Αφορά τα παιδιά μας και την κάθε ένωση. Σου εύχομαι καλή επιτυχία».

Τον λόγο πήρε ο γ.γ. της ΕΠΣΔ Γιώργος Παυλίδης που έκανε τις συστάσεις των μελών της ένωσης στον κ. Ελευθεριάδη.