“Εξάσφαιρος” και στην Λάρδο

Ακόμη μια ευρεία και άνετη νίκη πέτυχε στο φετινό πρωτάθλημα ο Διαγόρας που επιβλήθηκε του τοπικού Ηρακλή με 0-6 στο γήπεδο Λάρδου και συνεχίζει την… κούρσα του για την κατάκτητη του τίτλου. Το μόνο “μελανό” σημείο για τους κυπελλούχους Δωδεκανήσου ήταν ο τραυματισμός του Τάσου Κιοσέογλου στο ξεκίνημα του παιχνιδιού.

Στα… χαρτιά ο γηραιός αναμένονταν να πάρει εύκολα το “τρίποντο” στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στον ουραγό Ηρακλή και αυτό επιβεβαιώθηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι κυανέρυθροι ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα και κατάφεραν να σκοράρουν έξι φορές, ενώ είχαν κι άλλες ευκαιρίες (τρία δοκάρια) για περισσότερα τέρματα.

Από την μεριά τους οι Λαρδιακοί σε ακόμη ένα ματς χρησιμοποίησαν αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που είχαν την ευκαιρία να πάρουν κι άλλο χρόνο συμμετοχής και να αποκτήσουν εμπειρία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Ανδρέα Σταύρου μπήκε δυνατά και στο 10ο λεπτό είχε δοκάρι όταν ο Γεωργαλλής “τσίμπησε” την μπάλα πάνω από τον Καντιμοίρη και η αυτή κατέληξε στο αριστερό δοκάρι. Βέβαια σ’ αυτή την φάση ο διαιτητής θα μπορούσε να σφυρίξει στην συνέχεια το πέναλτι, αφού ο έμπειρος επιθετικός ανατράπηκε από τον γκολκίπερ του Ηρακλή ωστόσο είπε “παίζεται”.

Πέντε λεπτά αργότερα (15′) ο Γεωργαλλής στάθηκε εκ νέου άτυχος, καθώς η μπάλα στο ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Εν τέλει ο Τσαγγάρης στο 19′ εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας και από κοντά με δυνατό σουτ έγραψε το 0-1 για την ομάδα του.

Στην πρώτη του τελική στο ματς, ο Ηρακλής απείλησε με τον Μπραχούσι στο 22′ που έκανε το μακρινό σουτ και ο Κεφάλας απομάκρυνε με δυσκολία σε κόρνερ.

Το 0-2 ήταν η… απάντηση των φιλοξενούμενων. Το πέτυχε ο Γεωργαλλής με σουτ από τα όρια της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Καντιμοίρη.

Λίγο αργότερα (31′) ο Τσαγγάρης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μαθιός με πλασέ σημείωσε το 0-3 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, καθώς ο Χατζηκοσμάς στο 38′ είχε και αυτός σουτ που απομακρύνθηκε από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (49′) ο Πάχου πρόλαβε την έξοδο του Κεφάλα και πλάσαρε, ωστόσο ο Πομπού απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή του τέρματος.

Από την πλευρά του ο Διαγόρας στην πρώτη του απειλή στο ματς, κατάφερε να βρει τον δρόμο προς στα δίχτυα. Στο 54′ σε ωραία εκδήλωση αντεπίθεσης, ο Γεωργαλλής μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και “σέρβιρε” έτοιμο γκολ στον Χατζηκοσμά που έκανε το 0-4 σε κενή εστία.

Πέντε λεπτά αργότερα (59′) η ασυνεννοησία Καντιμοίρη- άμυνας έδωσε την δυνατότητα στον Γωργαλλή να ανεβάσει στον δείκτη του σκορ στο 0-5, ενώ το τελικό 0-6 έγραψε ο Φλεβάρης με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή.

Διαιτησία: Ατσικνούδας, Μαυρουδής, Κάζας

Συνθέσεις:

Ηρακλής: Καντιμοίρης, Καμμάς, Διακολουκάς (76’ Ψαράς), Καλανδράνης, Ευαγγελίδης Ι., Διακογεωργίου, Φάκκας, Μπραχούσι (55’ Μουστάκας), Πάχου, Ταγκάεφ, Δάμπασης (65’ Χατζηνικόλας)

Διαγόρας: Κεφάλας, Χειμωνέττος, Παπαδημήτρης (55’ Φλεβάρης), Αθανασίου Αντ., Αθανασίου Π., Πομπού, Κιοσέογλου (9’ λ. τρ. Μαθιός), Γεωργαλλής (61’ Καματερός), Τσαγκάρης, Χατζηκοσμάς, Κόρλος