Χωρίς “φρένο” και στον Αρχάγγελο ο Διαγόρας

Μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση του, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Διαγόρα να πάρει μια ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα. Ο γηραιός επικράτησε με 0-1 του Άρη στο γήπεδο Αρχαγγέλου, παρά το πάθος των γηπεδούχων για… εκδίκηση λόγω του χαμένου τελικού κυπέλλου.

Σ’ ένα γεμάτο γήπεδο, οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά αναζητούσαν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Ο χρόνος κυλούσε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Βαρέλη να μπλοκάρει εύκολα στο 20′ το σουτ του Φλεβάρη και τον Κεφάλα να έχει ρόλο θεατή στο ματς.

Λίγο μετά τα μέσα του πρώτου μέρους (28′) φάνηκε η ποιότητα των παικτών του Διαγόρα και το “κενό” στην άμυνα του Άρη.

Από την εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Χατζηκοσμά, ο Μαθιός έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και αφού πρόλαβε να πλασάρει προ του Τσελεπίδη, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα (31′) η σέντρα-ξυραφιά του Σταμούλη από τα δεξιά πέρασε παράλληλα με την εστία και ο Πατσιαούρας δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του για να ισοφαρίσει για τον Άρη.

Στην επανάληψη ο Διαγόρας οπισθοχώρησε για να “προστατέψει” το υπέρ του σκορ και να αναζητήσει την κόντρα για να “καθαρίσει” το παιχνίδι.

Η ομάδα του Στάθη Φαρμακίδη κέρδισε μέτρα και πίεσε για την ισοφάριση, αλλά οι κιτρινόμαυροι δυσκολεύονταν να πατήσουν με αξιώσεις την περιοχή.

Αντίθετα το συγκρότημα του Ανδρέα Σταύρου απείλησε στο 69′ όταν ο Χειμωνέττος εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ που κέρδισε η ομάδα, ο Μαθιός έκανε το πλασέ από κοντά και ο Βαρέλης πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση.

Στο 72′ το ματς πήγε να… χαλάσει λόγω αψιμαχιών μεταξύ των ποδοσφαιριστών και αυτό είχε ως συνέπεια ο διαιτητής να μοιράσει πέντε κίτρινες κάρτες και το παιχνίδι να ξεκινήσει έπειτα από πέντε περίπου λεπτά.

Λίγο αργότερα (79′) ο Διαγόρας διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι σε χέρι του Κοντόγιαννου μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής είπε παίζεται.

Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν από τον Γεωργαλλή προς τον διαιτητή που τον απέβαλε από το παιχνίδι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μέχρι το φινάλε ο Άρης έχοντας το αριθμητικό πλεονεκτική πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση, αλλά πέρα ένα σουτ του Τσελεπίδη στο 83′ όπου η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ, δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του επιθετικά.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Στεφανάκης, Γιακουμάκης

Συνθέσεις:

Άρης: Βαρέλης, Τσελεπίδης, Γκίκας, Σταμούλης (89′ Παρδαλός), Κοτσίκος (89′ Γιαννιού), Συμεωνίδης, Κοντόγιαννος, Σκυλλαράκης (59′ Θοδωρή), Πατσιαούρας, Μπαϊρακτάρης, Μάλλιος

Διαγόρας: Κεφάλας, Παπαδημήτρης, Πομπού, Κόρλος, Χειμωνέττος, Αθανασίου Αντ., Τσαγκάρης (96′ Καματερός), Φλεβάρης, Χατζηκοσμάς (85′ Μαρίνου), Γεωργάλλης, Μαθιός (90′ Σακελλάρης)