Ο Διαγόρας γιορτάζει 112 χρόνια ένδοξης ιστορίας!

Ένα από τα ιστορικότερα σωματεία στην Ελλάδα, ο Διαγόρας έχει σήμερα γενέθλια και… σβήνει 112 κεράκια.

Αναλυτικά:

25/3/1905…25/3/2017 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 112 ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο Γ.Σ ΔΙΑΓΟΡΑΣ…Σαν σήμερα 18 Ρόδιοι Πατριώτες ίδρυσαν τον Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ, στην καρδιά της πόλης μας, στην ιστορική ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.

Το Σωματείο μας άντεξε στους χρόνους, άντεξε στους πολέμους, άντεξε στις κακουχίες, άντεξε στις αδικίες, άντεξε σε όλους τους εχθρούς της Πατρίδας.
Διαγορίτες Ρόδιοι πατριώτες εκτελέστηκαν από τους κατακτητές κάνοντας αντίσταση μέσα από το «κρυφό σχολειό» της Αστικής Σχολής και του ΔΙΑΓΟΡΑ.
Δεν κατάφεραν να μας αφανίσουν, ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Ιταλοί, αλλά ούτε κι οι Έλληνες κατακτητές.

Πιστοί στις Αρχές και Ιδέες μας, συνεχίζουμε το τεράστιο έργο των ένδοξων προγόνων μας.
Είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας, για την υπεραιωνόβια δράση μας, για τις αξίες του ΔΙΑΓΟΡΑ και για τους χιλιάδες φιλάθλους μας που ασπάζονται τη «ΔΙΑΓΟΡΙΚΗ ΙΔΕΑ».

Αγωνιζόμαστε σε επίπεδα αθλητικά, πολιτιστικά, κοινωνικά με γνώμονα το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, την εντιμότητα, την καθαρότητα, μακριά από κατεστημένα και συντεχνίες.
Διαμορφώνουμε μέσα από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ανθρώπους και νεολαία που αύριο θα είναι χρήσιμοι και άξιοι στην τοπική μας κοινωνία.

Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και παρότι η Πατρίδα μας ζει δύσκολους καιρούς, παρότι ο Αθλητισμός παρακμάζει, εμείς θα μεγαλουργούμε το ΔΙΑΓΟΡΑ μας, για να επιστρέψει και αγωνιστικά εκεί που δικαιούται κι εκεί που του αξίζει. ΨΗΛΑ!!!

Είναι χρέος μας, είναι ευθύνη μας και είναι και υποχρέωση μας. Έτσι ήμασταν πάντα κι έτσι θέλουμε να παραμείνει ο ιστορικός μας. ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ΔΥΝΑΤΟΣ, ΕΝΔΟΞΟΣ, ΤΙΜΗΜΕΝΟΣ και βαθειά ριζωμένος στις καρδιές των Διαγοριδών και όλων των Ροδιτών.
ΖΗΤΩ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…»