Αλώβητοι στις Βρυξέλλες η Εθνική Ανδρών

Μεγάλο αποτέλεσμα, 1-1, για την Εθνική Ανδρών στο «Βασιλιάς Μποντουέν» των Βρτξελλών απέναντι στο Βέλγιο, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, που παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα του αγώνα (αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Παναγιώτη Ταχτσίδη στο 65′), οι διεθνείς με καταπληκτική τακτική κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους πρωτοπόρους του ομίλου μας και μάλιστα να τους τρομάξουν, αφού με το καλησπέρα στο δεύτερος ο Κώστας Μήτρογλου από πάσα του Ταχτσίδη με πανέμορφο πλασέ νίκησε τον Κουρτουά (1-0).

Οι Βέλγοι που περιορίστηκαν σε φλύαρη κατοχή της μπάλας κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν στο 89ο λεπτό, όταν ο Ρομέλου Λουκάκου υποδέχθηκε υποδειγματικά τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, περιστράφηκε γύρω από τον εαυτό του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στέφανου Καπίνο, ο οποίος πραγματοποίησε απίθανη εμφάνιση. Μάλιστα, με διπλή τρομερή επέμβαση στο 91ο λεπτό, αρχκά σε κεφαλιά του Λουκάκου και στη συνέχεια σε κόντρα στο κορμί του Κώστα Σταφυλίδη, ο Καπίνο ήταν αυτός που κράτησε το σημαντικό αυτό αποτέλεσμα.

Και νωρίτερα, πάντως, ο διεθνής πορτιέρο είχε αποδειχθεί καταλύτης σταματώντας με πανέμορφη εκτίναξη τακουνάκι του Μαρουάν Φελαϊνί στο δεξί του «Γ» (31ο λεπτό), αλλά και τον Ντρις Μέρτενς σε μοναδικό τετ ατ στο 74ο λεπτό.

Εκτός του Ταχτσίδη, την κόκκινη κάρτα του Γερμανού ρέφερι Φέλιξ Μπιρχ, είδε στις καθυστερήσεις του αγώνα και ο Γιώργος Τζαβέλλας. Αμφότεροι, όπως και ο Ανδρέας Σάμαρης που συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες, θα λείνουν από τον επόμενο αγώνα της Εθνικής στις 9 Ιουνίου με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στη Ζένιτσα.

Με κίτρινη κάρτα ο Μπιρχ τιμώρησε και τους Φελαϊνί, Μέρτενς, Βίτσελ, Καπίνο, Λουκάκου.

Βέλγιο: Κουρτουά- Αλντερβέιρελντ, Σιμάν *83′ Μιραλάς), Βερτόνγχεν, Τσαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί (65′ Ντεμπελέ), Καράσκο, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς, Λουκάκου.

Ελλάδα: Καπίνο – Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (67′ Τζιόλης), Μάνταλος (84′ Ζέκα), Μήτρογλου (92′ Βέλλιος).