Να περάσει ο… επόμενος!

Μικρό αποδείχθηκε το εμπόδιο του Ηρακλή Θυμιανών για τον Διαγόρα που επικράτησε άνετα με 1-5 στο Δημοτικό Στάδιο Χίου και πήρε την πρόκριση για την δεύτερη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος.

Οι κυπελλούχοι του νομού μας επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους από το ξεκίνημα του αγώνα, όταν κατάφεραν μόλις στο 5ο λεπτό να ανοίξουν το σκορ και να αποκτήσουν αριθμητικό πλεονέκτημα.

Μετά από σουτ του Μαθιού, η μπάλα αποκρούστηκε από το χέρι του Α. Ζεμπετάκη που αποβλήθηκε από τον διαιτητή και ο Γεωργαλλής από την άσπρη βούλα έκανε το 0-1.

Από εκεί και έπειτα τα πράγματα απλοποιήθηκαν για την ομάδα του Ανδρέα Σταύρου που πέτυχε αλλά δύο τέρματα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου και ακόμη τρία στην επανάληψη.

Δημιουργός του δεύτερου και τρίτου τέρματος για τον γηραιό ήταν ο Παναγιώτης Μαθιός που βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα, όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες του.

Αρχικά στο 38′ “σέρβιρε” στον Χατζηκοσμά που με πλασέ έγραψε το 0-2 και εν συνεχεία στο 40′ με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Γεωργαλλή που με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι έκανε το 0-3 του πρώτου μέρους.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (50′) ο Αφενδής με κεφαλιά μείωσε σε 1-3, αλλά το… σόου του Γεωργαλλή είχε συνέχεια.

Ο έμπειρος επιθετικός στο 55′ εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Μαρίνου και με ωραίο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-4, φτάνοντας στο χατ-τρικ.

Το τελικό 1-5 διαμόρφωσε ο Τσαγκάρης στο 85′ μετά από νέα ασίστ του Μαρίνου.

Διαιτησία: Κοτοτλάς, Καρμίρης, Μέσρος (Λέσβου)

Συνθέσεις:

Ηρακλής Θ.: Σαββίδης, Ζαμπετάκης Α., Τσαγκάτος, Παλλάς, Τομάζος, Σίμος, Ζαμπετάκης Ν. (84′ Καϊμάκης), Νούρε, Λάιος, Πούλιος, Αφενδής

Διαγόρας: Κεφάλας, Χειμωνέττος, Παπαδημήτρης (68′ Κόρλος), Αθανασίου Αντ., Πομπού, Χατζηκοσμάς (74′ Φλεβάρης), Αθανασίου Π., Μαρίνου, Μαθιός (63′ Τσαγκάρης) Γεωργαλλής, Πεταυράκης