Κρίμα, κρίμα, κρίμα

Ο Κολοσσός πάλεψε με νύχια και με δόντια μέχρι το τέλος, αλλά η ΑΕΚ με ηγέτη τον Ντούσαν Σάκοτα που πέτυχε μεγάλα σουτ πήρε τη νίκη με 82-81 στο ΟΑΚΑ.

Μετά τη νίκη του στη Ρόδο στον πρώτο γύρο, ο Κολοσσός έβγαλε το λάδι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 25η αγωνιστική. Η «Ένωση» επικράτησε 82-81 με τον Ντούσαν Σάκοτα να «καθαρίζει».

Ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» είχε 21 πόντους, ενώ στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε μετά από καιρό ο Μάικ Ντίξον με 18 πόντους. Εξαιρετικό πρόσωπο από τους φιλοξενούμενους, που είχαν κορυφαίους τους Λάνγκστον Χολ (18π.) και Τρέβορ Ρέλεφορντ (15π.) και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά δεν απέφυγαν την τρίτη σερί ήττα.

Το ματς

Ο Κολοσσός έβαλε από το ξεκίνημα δύσκολα στην ΑΕΚ, που μπορεί να ξεκίνησε καλά (10-6), αλλά ήταν εξαιρετικά νωθρή απέναντι σε έναν αντίπαλο που έδειχνε να υπερτερεί σε πάθος και συγκέντρωση. Οι Ροδίτες κρατώντας την «Ένωση» χωρίς σκορ για περίπου πέντε λεπτά και με πρωταγωνιστές τους Ρέλεφορντ, Βασιλόπουλο και Ρέντικ στην επίθεση έκαναν ένα 11-0 (10-17) και είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Οι φωνές του Σωτήρη Μανωλόπουλου αφύπνισαν μερικώς τους «κιτρινόμαυρους», που με Ντίξον και Μαυροκεφαλίδη μείωσαν από το -9 (6-25) στους τρεις (31-34), όμως ο Κολοσσός παρά τη φθορά των δύο ψηλών του, Ρέντικ και Γουότσον, με τρία φάουλ κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο στο +6 (34-40).

Το τέταρτο φάουλ του Ρέντικ πλήγωσε τους φιλοξενούμενους και επέτρεψε στην ΑΕΚ «ταΐζοντας» τον Μαυροειδή να πλησιάσει αρχικά και εν συνεχεία με τρίποντα από Λαρεντζάκη και Σάκοτα να ισοφαρίσει (48-48). Με μια βολή του Ούκιτς οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα για πρώτη φορά από το πρώτο πεντάλεπτο (52-51) και αξιοποιώντας τον Ελόνου έκλεισαν την τρίτη περίοδο με 60-55. Η αποβολή του Ρέντικ και ένα ακόμη τρίποντο του Σάκοτα μεγάλωσαν το προβάδισμα της «Ένωσης» μπαίνοντας στο τελευταία δεκάλεπτο (63-55), αλλά έχασε νωρίς μετά από φάουλ και τεχνική ποινή τον Ελόνου. Τα τρίποντα των Αχόνεν και Γεωργαλή κράτησαν μέσα στο ματς τον Κολοσσό (68-65), που με κάρφωμα του Τσούκου πλησίασε στον πόντο (68-67) 3:25 πριν το τέλος παρότι ο Ρέλεφορντ ήταν παροπλισμένος με τραυματισμό στο μάτι. Τα μεγάλα σουτ των Ντίξον και Σάκοτα πρόσφεραν ανάσα στην ΑΕΚ που ξέφυγε με 76-68 και παρά τους πέντε πόντους του Ρέλεφορντ ο Αμερικανός γκαρντ των γηπεδούχων «ξαναχτύπησε» (79-73) και η νίκη ήρθε, έστω και μετά κόπων με 82-81.

Δεκάλεπτα: 12-19, 34-40, 60-55, 82-81.
inner
inner

Διαιτητές: Μπήτης, Τσαρούχα, Δαρλαμήτσος.

sport-fm.gr