Παράταση… ζωής για τον Αστέρα Μασσάρων

Σ’ ένα παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο Μαλώνας λόγω τιμωρίας του Άρη Αρχαγγέλου, ο Αστέρας Μασσάρων επικράτησε με 1-2 των τυπικά γηπεδούχων “κιτρινόμαυρων” και παρέμεινε στο… κόλπο της παραμονής στην κατηγορία αν και το έργο του εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά δύσκολο.

Στο πρώτο μέρος ο Αστέρας προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να φανεί απειλητικός για την εστία του Βαρέλη, γνωρίζοντας πως παίζει ένα από τα τελευταία του… χαρτιά για να πάρει νίκη- ανάσα που θα τον κρατήσει ζωντανό στο… κυνήγι της παραμονής.

Στο 4ο λεπτό η μπαλιά του Μίρτσεφ βρήκε τον Λούππο στα δεξιά μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ.

Η απάντηση του Άρη ήρθε στο 14′ με το πολύ καλό σουτ του Μάλλιου έξω από την περιοχή, όπου η μπάλα “έξυσε” το δεξί δοκάρι του Μήλιου, ενώ στο 21′ ο Σκυλλαράκης τροφοδότησε τον Μπαϊρακτάρη που σούταρε μέσα από την περιοχή και ο γκολκίπερ του Αστέρα μπλόκαρε την μπάλα παρά τα πολλά σώματα που υπήρχαν μπροστά του.

Η βολίδα του Κεμάλ Κιλασίν αποκρούστηκε από τον Βαρέλη σε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης (30′) από την εκτέλεση της στημένης μπάλας από τον Μίρτσεφ, ο Καλοπήτας με συρτό σουτ έκανε το 0-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ήταν εμφανές πως το συγκρότημα του Γιώργου Ορφανίδη είχε ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς για να διατηρήσει το υπέρ του αποτέλεσμα.

Ο Άρης θέλησε να εκμεταλλευτεί την όλη κατάσταση και βγήκε μπροστά, αλλά στο 49′ οι κιτρινόμαυροι είδαν τον Πλαγγέτη με ανακούφιση να αστοχεί σε τετ α τετ μετά από εξαιρετική αντεπίθεση του Αστέρα.

Τα ηνία του αγώνα μετά τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου άνηκαν στην ομάδα του Στάθη Φαρμακίδη που απείλησε με το σουτ του Μάλλιου στο 57′ που απομάκρυνε ο Χαλίλ Κιλασίν με προβολή, ενώ στο 68′ ο Μήλιος μπλόκαρε με δυσκολία το σουτ στην κίνηση από τον Θοδωρή μετά από κόρνερ του Κοτσίκου.

Η υπεροχή των τυπικά γηπεδούχων καρποφόρησε στο 73′ όταν ο Κοντόγιαννος με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Μπαϊρακτάρη που από τα δεξιά πλάσαρε ψηλοκρεμαστά τον εξερχόμενο Μήλιο από τα όρια της περιοχής για το 1-1.

Ωστόσο πριν καλά- καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τους παίκτες του Άρη, έγινε το 1-2! Στο αμέσως επόμενο λεπτό (74′) ο Δημητριάδης πέρασε κάθετη μπαλιά στον Μίρτσεφ που από θέση τετ α τετ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία.

 

Μέχρι το φινάλε οι κιτρινόμαυροι πίεσαν για την ισοφάριση, ωστόσο δεν είχαν την “καθαρή” ευκαιρία. Μοναδική απειλή ήταν η κεφαλιά του Μάλλιου στο 80′ μετά από σέντρα του Κοτσίκου, όπου δεν πρόλαβε ο Μαρκόπουλος να μπει στην πορεία της μπάλας για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Διαιτησία: Αντωνάς, Σταυρούλιας, Μπερδεμπές

Συνθέσεις:

Άρης: Βαρέλης, Γιαννιού (60′ Μαρκόπουλος), Σκυλλαράκης (81′ Φαρμακαλής), Τσελεπίδης, Μπαϊρακτάρης, Συμεωνίδης, Κοντόγιαννος, Παρδαλός (90′ Λαμπριανός), Μάλλιος, Θοδωρή, Κοτσίκος

Αστέρας: Μήλιος, Κιλασίν Κ., Στογιανόφσκι, Κιλασίν Χ., Δημητριάδης (88′  λ. τρ. Χατζημανώλης Α.), Καλοπήτας, Μπαϊρακτάρης, Λούππος (86′ Μαυριός), Πλαγγέντης, Μίρτσεφ, Χατζημανώλης Μ. (67΄ Κιλασίν Ε.)