Πεπραγμένα  3ου Τουρνουά Παλαιμάχων Ρόδου 2016-2017  «Ποδοσφαιρικής Ιστορίας & Φιλανθρωπίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε το 3ο Τουρνουά Παλαιμάχων Ρόδου 2016-2017 «Ποδοσφαιρικής Ιστορίας & Φιλανθρωπίας», το οποίο, μετά από πρόταση των εκπροσώπων της ομάδας των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Συνδέσμου Βετεράνων Ρόδου – Διαγόρα, πρόταση που, ομοφώνως, έγινε αποδεκτή από όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες των παλαιμάχων, διεξήχθη στη μνήμη του, προσφάτως, εκλιπόντα παλαιμάχου ποδοσφαιριστή, Γιώργου Τανίδη.

Πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια της απερχόμενης, καθ’ ύλην αρμόδιας, Αντιδημαρχίας Δήμου Ρόδου, για θέματα Παιδείας & Αθλητισμού και ειδικότερα με την υποστήριξη του Αντιδημάρχου κ. Παρδαλού Στέργου και του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιας της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, καθώς και με την σημαντική συμβολή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου (Ε.Π.Σ.Δ.), του Συνδέσμου Διαιτητών Δωδεκανήσου και του Τοπικού Οργάνου Διαιτησίας (Τ.Ο.Δ.).

 Έλαβαν μέρος 12 ομάδες (με αλφαβητική σειρά):

 

  1. Άγιος Ισίδωρος
  2. Ακουσίλαος Φανών
  3. Απόλλων Καλυθιών
  4. Άρης Αρχαγγέλου
  5. Αστέρας Παστίδας
  6. Αφάντου                       
  7. ΄Ενωση Ρόδου-Διαγόρα
  8. Ευαγόρας Ρόδου
  9. Ηρακλής Μαριτσών
  10. Ιάλυσος
  11. Κλεάνθης Παραδεισίου
  12. Λάρδος-Λίνδος-Πυλώνας

 

Εκδόθηκαν τριακόσια πενήντα έξι (356) Δελτία Παλαιμάχων (Βετεράνων) Ποδοσφαιριστών, πραγματοποιήθηκαν  πενήντα ένας (51) ποδοσφαιρικοί αγώνες, σε δεκατέσσερα (14) ποδοσφαιρικά γήπεδα του Νησιού μας, και σημειώθηκαν  διακόσια τριάντα επτά (237) τέρματα, σε ένδεκα (11) αγωνιστικές, ενώ το Τουρνουά δεν είχε βαθμολογική σημασία ούτε αναδείχθηκε πρωταθλητής, αφού ο στόχος ήταν η σύσφιξη των αθλητικών σχέσεων των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών και η ανάδειξη των φιλανθρωπικών ευαισθησιών τους. Γεγονός που πραγματοποιήθηκε εμπράκτως, με την οικονομική συμπαράσταση σε δύο ποδοσφαιριστές που την είχαν άμεσα ανάγκη, εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών τους, αλλά και την διανομή παραφαρμακευτικού υλικού στα Δημοτικά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας του Νησιού, τα οποία είναι υπεύθυνα για την προμήθεια και τον επιμερισμό ανάλογου υλικού στα κατά τόπους περιφερειακά ιατρεία τους.

Αξίζουν συγχαρητηρίων όλοι ανεξαιρέτως οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες τους, μηδενός εξαιρουμένου, ακόμα και εκείνοι που λόγω επαγγελματικών, οικογενειακών και κοινωνικών υποχρεώσεων, δεν κατάφεραν να λάβουν μέρος σε όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του προγράμματος του Τουρνουά.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τα στελέχη και το σύνολο των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, το διοικητικό προσωπικό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, ειδικότερα τον κ. Ψέλλα Χρήστο, αναπληρωτή Γραμματέα της Ε.Π.Σ.Δ. και Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, υπεύθυνου της κλήρωσης και των ηλεκτρονικών καταχωρίσεων του Τουρνουά, τα νέα και παλαιά μέλη διαιτητές του Συνδέσμου Διαιτητών Δωδεκανήσου που κάλυψαν από πλευράς διαιτησίας το σύνολο των ποδοσφαιρικών αγώνων, ειδικότερα τους κ.κ. Ζαννετίδη Κων/νο, Αντιπρόεδρο και μέλος του Τοπικού Οργάνου Διαιτησίας (Τ.Ο.Δ.) & Λάμπρου Χαράλαμπο, Αντιπρόεδρο και μέλος του Τοπικού Οργάνου Διαιτησίας (Τ.Ο.Δ.), για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή τους, τον κ. Πετράκη Σωτήριο, Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας, τους δημοτικούς ιατρούς, καθώς και τους διευθυντές, τους ιατρούς και τα στελέχη των Κέντρων Υγείας Αρχαγγέλου και Έμπωνας, για την συνεχή και πολύτιμη βοήθειά τους.

Επίσης ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις ποδοσφαιρικές ομάδες, τα στελέχη και το υπεύθυνο προσωπικό των ποδοσφαιρικών γηπέδων του Νησιού μας, που φιλοξένησαν τους αγώνες του 3ου Τουρνουά Παλαιμάχων Ρόδου 2016-2017 «Ποδοσφαιρικής Ιστορίας & Φιλανθρωπίας»: (Αρχαγγέλου, Αφάντου, Αγίου Ισιδώρου, Ιάλυσου, Καλυθιών, Κοσκινού, Κρεμαστής, Λάρδου, Λίνδου, Μαριτσών, Μασσάρων, Παραδεισίου, Παστίδας, Φανών).  

 

ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ &   ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ