Στην Α’ κατηγορία ο Διγενής

Επέστρεψε στην Α κατηγορία Δωδεκανήσου ο Διγενής Κοσκινού. Είναι η ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για την άνοδο , καθώς έμεινε όρθιος και στην Κω, παίρνοντας ισοπαλία 1-1 με την Α.Ε. Κω που κρατούσε τη νίκη μέχρι και λίγο πριν το φινάλε.Το γκολ της ισοφάρισης για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Ίκαρος Τριπολίτης ο οποίος σκόραρε στο 94΄. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 52′ με τον Κώστογλου . Στο 95′ ο διαιτητής Ωραιόπουλος έδειξε τρεις κόκκινες κάρτες στους Νικολέττο Κιολέ και Βακουφτσή που συνεπλάκησαν. Με 7 πόντους που μάζεψε ο Διγενής καμία από τις υπόλοιπες ομάδες δεν μπορεί να τον φτάσει. Συνεπώς ο Διγενής και τα Κοσκινού πανηγυρίζουν ιην άνοδο

Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Νίκες Ισοπαλίες Ήττες Υπέρ Κατά
1. ΔΙΓΕΝΗΣ ΚΟΣΚΙΝΟΥ 8 4 2 2 0 5 2
2. ΑΕ ΚΩΣ 3 3 0 3 0 1 1
3. ΕΥΚΛΗΣ 1 3 0 1 2 1 4

Εικόνα απο το giafkasports.gr

Ο Διγενής παρουσιάστηκε λιγότερο αγχωμένος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας κυρίως απ’ τα πλάγια να πατήσει περιοχή και να απειλήσει την εστία του Ντιμιτρίεβιτς. Η άμυνα της A.E. Kω λειτούργησε άψογα και δεν άφησε κανένα διάδρομο για τους παίκτες του Διγενή ενώ όσο περνούσε η ώρα βρήκε και χώρους για να επιτεθεί με το Βασιλειάδη. Αρχικά ο ικανός επιθετικός έκανε το σουτ στο 35′ αλλά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και πέρασε κόρνερ ενώ στο 41′ απείλησε ξανά με διαγώνιο σουτ αλλά ο Νικολέττος έκανε την απόκρουση και στην συνέχεια μπλόκαρε με το ημίχρονο να λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ανέλαβε δράση ο Δήμος Κώστογλου. Ο μεσοεπιθετικός των “βυσσινί” με μια φωτοβολίδα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώρια στον τερματοφύλακα του Διγενή κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Η Α.Ε. Κως στην συνέχεια ήταν καλύτερη αφού ο Διγενής έδειξε επηρεασμένος απ’ το γκολ και δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση.

Οι “βυσσινί” πάτησαν περιοχή με τον Ζαίμι αλλά οι αμυντικού του Διγενή τον πρόλαβαν πριν γράψει το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν με γεμίσματα για την φάση που έψαχναν στο ματς αφού δεν είχαν κάνει την μεγάλη ευκαιρία και στο 94′ κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ανόδου. Ο Μάνο έκανε την σέντρα απ’ τα δεξιά ο Τριπολίτης βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-1. Στην συνέχεια κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών υπήρχε συμπλοκή μεταξύ των παικτών με τον Ωραιόπουλο να αποβάλλει τον Βακουφτσή και τον Κιολέ απ’ την Α.Ε. Κω  και το Νικολέττο απ’ τον Διγενή και να πηγαίνει στα αποδυτήρια διακόπτοντας προσωρινά τη αναμέτρηση. Μετά από περίπου μισή ώρα και μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να σφυρίξει το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις

Α.Ε. Κως: Ντιμιτρίεβιτς, Κοτσάκι (46′ Ζαίμι), Κιολές, Βακουφτσής, Νυστάζος, Ηλιάδης, Κώστογλου, Κεφαλιανός Μ., Χατζηφούντας, Κεφαλιανός Γ. (92′ Κασεμάι), Βασιλειάδης (68′ λ.τ Στάμος)

Διγενής: Νικολέττος, Κατσούλης (64′ Διακάκης), Ζαχαριάς, Κώτης, Καρπαθάκης, Παπασταμάτης (92′ Μάνο), Αμπελάς, Πλαγγέντης, Τζουανάκης, Τριπολίτης, Χουτεσιώτης (86′ Χατζηνικόλας).

Αγώνες Κατάταξης Ανόδου B Κατηγορίας Blue Star Ferries
(6η αγωνιστική)
Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα
ΕΥΚΛΗΣ – ΑΕ ΚΩΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ Τετάρτη 17/05/17 13:00