Φοβερές εντυπώσεις άφησε το Mediterranean Extreme Open που φιλοξενήθηκε στο νησί μας

Η καρδιά της σκοποβολής IPSC χτυπούσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Ρόδο, σε έναν αγώνα που τον έκανε ξεχωριστό τόσο για το μεγάλο αριθμό σταδίων που διέθετε, όσο και για την προσέλκυση κορυφαίων σκοπευτών παγκόσμιας κλάσης. Μέχρι και ο Frank Garcia ταξίδεψε από τις Η.Π.Α για αυτό τον ξεχωριστό (για τα ελληνικά δεδομένα) αγώνα με την ονομασία «Mediterranean Extreme Open».

Είναι η πρώτη φορά που ελληνικό σωματείο τολμά να διοργανώσει έναν αγώνα επιπέδου παγκοσμίου, με τριάντα συνολικά στάδια, και που καταφέρνει παράλληλα κάθε στάδιο να δοκιμάζει ξεχωριστά κάθε σκοπευτή!

Ο αγώνας διεξήχθη στο πασίγνωστο σκοπευτήριο Καλαμώνα από τον Σκοπευτικό Όμιλο Ρόδου με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, στις ίδιες εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν το 2011 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Συμμετείχαν συνολικά 95 σκοπευτές, με τους 33 από αυτούς να προέρχονται από 7 χώρες του εξωτερικού.
Κορυφαία ονόματα όπως αυτά του Frank Garcia (USA), Jorge Ballesteros (ESP), Dotan Toibis (ISR), Martina Sera (CZE), Josef Rakusan (CZE) και Michal Stepan (CZE), «διάνθισαν» τη λίστα αποτελεσμάτων και ανέβασαν το επίπεδο του αγώνα, με τους τρεις τελευταίους να προέρχονται από την διεθνής ομάδα της CZ.

Για ακόμη μία φορά το Ισραήλ (η προηγούμενη ήταν το 2015 στο ShooterSIS Cup) δήλωσε δυναμικά το παρών, έχοντας 18 συμμετέχοντες αθλητές, με τον πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας της χώρας, Yair Davidovich, και τον IPSC Regional Director του Ισραήλ, Izhak Ellenbogen, να συνοδεύουν την αποστολή. Οι υπόλοιποι σκοπευτές ήταν από την Αυστρία (6 σκοπευτές), Τσεχία (3 σκοπευτές), Η.Π.Α (2 σκοπευτές), Ελβετία (2 σκοπευτές), Καναδά (1 σκοπευτής) και Ισπανία (1 σκοπευτής).

Χαρακτηριστικός ο εντυπωσιασμός όλων των ξένων αθλητών, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων, για την εξαιρετική σχεδίαση των σταδίων καθώς δοκίμαζαν τους συμμετέχοντες σε όλων των ειδών τα σενάρια. Οι κορυφαίοι σκοπευτές Frank Garcia (USA) και Jorge Ballesteros (ESP) έδειξαν εξαιρετικά εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα των σταδίων και δήλωσαν ότι πρόκειται για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία λίγο πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε λίγους μήνες στη Γαλλία.

Οι άνθρωποι που σχεδίασαν τα στάδια και που φρόντισαν να στηθούν με ακρίβεια στο σκοπευτήριο ήταν οι Νίκος Καβουκλής και Σπύρος Καρδούλιας, όπου απέσπασαν ένα δυνατό χειροκρότημα για το εξαιρετικό επίπεδο σταδίων που προσέφεραν.

Στο τιμόνι της διοργάνωσης και στο ρόλο του Αγωνάρχη ο διεθνούς φήμης Αυστριακός κριτής, Kurt Kreuzer, για ακόμη μία φορά έφερε εις πέρας έναν ελληνικό αγώνα (η πρώτη φορά ήταν το 2015 στο ShooterSIS Cup) και άφησε ικανοποιημένους όλους τους σκοπευτές. Επρόκειτο για μια μοναδική συνάντηση, που οι παραλείψεις και οι ατυχίες δεν στάθηκαν αρκετές ώστε να την αμαυρώσουν.

Οι σκοπευτές έφυγαν με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις, με φανερή την απουσία των Ελλήνων αφού η έντονη αγωνιστική δραστηριότητα του Μαΐου, τους κράτησε μακριά από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Οι απονομές διεξήχθησαν στις 21.00 το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο Avra Beach Resort, όπου τιμήθηκαν ξεχωριστά οι άνθρωποι που συνέβαλλαν στην επιτυχία του αγώνα αλλά φυσικά και οι σκοπευτές για τις επιδόσεις τους.

Η σημαντικότερη στιγμή στην εκδήλωση ήταν κατά τη φάση ανακοίνωσης του επόμενου «Mediterranean Extreme Open 2018» που αναμένεται να διοργανωθεί στα τέλη Απριλίου ή την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

shooters.gr