Σημαντικές τροποποιήσεις για τον ερασιτεχνικό χώρο και στην Γ΄ Εθνική στον ΚΑΠ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΏΝ  ΟΜΑΔΩΝ

Από την ΕΠΟ μας κοινοποιήθηκε ο νέος  ενοποιημένος ΚΑΠ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΏΝ  ΟΜΑΔΩΝ ο οποίος ισχύει για την νέα περίοδο 2017-2018 και στον οποίο υπάρχουν σημαντικές τροποποιήσεις για τον ερασιτεχνικό χώρο και στην Γ΄ Εθνική.

Στα βασικά σημεία  είναι τα εξής:

1.      Οι αλλαγές ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια ενός  αγώνα, γίνονται 4 ( τέσσερεις) από  3 (τρείς) που ίσχυε μέχρι τώρα.

2.      Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας που αναβάλλεται η διακόπτεται, λόγω καιρικών συνθηκών, τώρα διεξάγεται υποχρεωτικά την επομένη ημέρα στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα  χωρίς άλλη ειδοποίηση των διαγωνιζόμενων ομάδων.

3.       Κατ΄ εξαίρεση το αρμόδιο όργανο της διοργανώτριας αρχής δύναται να αποφασίσει την μη τέλεση του αγώνα, η  την τέλεση του αγώνα

σε διαφορετική ώρα.

4.      Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών των ποδοσφαιριστών για να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες πλέον νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14 ετών( δηλαδή η ημέρα των γενεθλίων των 14 ετών) κι όχι η 31η Δεκεμβρίου που ‘ίσχυε μέχρι τώρα.

5.      Ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα στην Α΄ Κατηγορία κι ανέρχεται στην Γ΄ Εθνική, στην περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή, μπορεί να  αντικατασταθεί από την δευτεραθλήτρια η και την τριταθλήτρια.

6.      Στους αγώνες της Γ΄ Εθνικής δύναται οι ομάδες να μπορούν να χρησιμοποιούν στους αγώνες τους μέχρι 5 ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών( κι όχι τρείς που ίσχυε μέχρι τώρα)