Το… γύρισε ο Φοίβος, “φωνές” από ΑΕΡΑ

Με νικητή τον Φοίβο με σκορ 3-1 κόντρα στον ΑΕΡΑ στο μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας, έπεσε η αυλαία για την 1η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries. Ανατροπή από τους γηπεδούχους, δωδεκάλεπτη διακοπή, τρεις αποβολές και “φωνές” για την διαιτησία από τους φιλοξενούμενους είχε το “μενού” του ματς- ροντέο που παρακολούθησαν αρκετοί θεατές από τις εξέδρες του γηπέδου Κρεμαστής.

Όσοι περίμεναν πως αυτό το ματς θα ήταν το πιο αμφίρροπο της αγωνιστικής. επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω. Το θέαμα ήταν πολύ καλό, το ενδιαφέρον ήταν αμείωτο, αλλά δυστυχώς δεν έλειψαν και οι αντεγκλήσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Συν το γεγονός ότι ο διαιτητής έβγαλε τρεις φορές την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του και βρέθηκε στο “μάτι του κυκλώνα” από τους Αφαντενούς που έχουν έντονα παράπονα από την παρουσία του στο ματς.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΑΕΡΑ μπήκε φουριόζος και θέλησε να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους τους. Μόλις στο 2′ ο Κεφάλας χρειάστηκε να “επιστρατεύσει” τα αντανακλαστικά του και αποσόβησε την κεφαλιά του Λόη στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα.

Στο 23′ ήταν σειρά της ομάδας του Σάββα Ορφανίδη να απειλήσει, με τον Στελλά όμως να απομακρύνει σωτήρια την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή στην προσπάθεια του Γκινή που “ξεχάστηκε” από τον αντίπαλη άμυνα μέσα στην περιοχή.

Λίγο αργότερα (27′) οι ερυθρόλευκοι “πάγωσαν” το γήπεδο Κρεμαστής και άνοιξαν το σκορ. Μετά από σέντρα του Γαργάλη, ο Παυλίδης με εξαιρετικό τρόπο κατέβασε την μπάλα και με άψογο τελείωμα “νίκησε” τον Κεφάλα για το 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο τέρμα του έμπειρου επιθετικού με την φανέλα του ΑΕΡΑ, δείχνοντας με το… καλημέρα πως θα αποτελέσει τον ηγέτη της γραμμής… κρούσης.

Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια και στην επανάληψη ο Φοίβος μπήκε δυνατά για να κάνει την ανατροπή, έχοντας και στο πλευρό του το κοινό του που τον ενίσχυσε σημαντικά.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (50′) ο Στεφανίδης έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Λόη που αποβλήθηκε από τον διαιτητή που υπέδειξε την άσπρη βούλα.

Από τα έντεκα βήματα ο Τζιβίλογλου σκόραρε στο επίσημο ντεμπούτο του στην δεύτερη “θητεία” του στον Φοίβο και έκανε το 1-1 που παράλληλα απέκτησε πολύ νωρίς αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το… μομέντουμ και πίεσαν για την ανατροπή. Αυτή επιτεύχθηκε στο 60′ με την φοβερή σέντρα του Νίκου Ορφανίδη και την άπιαστη κεφαλιά από τον Γκινή και έγραψε το 2-1 και έβαλε σε θέση οδηγού τον Φοίβο.

Η ομάδα του Βαγγέλη Χοσάδα προσπάθησε να βγει μπροστά για να πάρει κάτι από το παιχνίδι μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων και στο 65′ οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, καθώς αποβλήθηκε ο Καλημέρης με δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου.

Παρά το γεγονός όμως της αποβολής του έμπειρου παίκτη των κυανοκίτρινων, ο Νίκος Ορφανίδης δεν… πτοήθηκε και με τρομερό χτύπημα φάουλ στο 69′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Δαρζέντα για το 3-1 που έδωσε… μαξιλαράκι ασφαλείας στους γηπεδούχους.

Στα αμέσως επόμενα λεπτά το ματς… κυλούσε όπως θα ήθελε ο Φοίβος που κρατούσε το τρίποντο και στο 84ο λεπτό έγινε ο κακός χαμός. Αρχικά ο διαιτητής απέβαλλε από τον πάγκο των Αφαντενών τον Τριαντάφυλλο Τριανταφύλλα για διαμαρτυρία και εν συνεχεία οι παίκτες των δύο ομάδων λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια με το κλίμα να μυρίζει… μπαρούτι.

Ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά το ματς και το ξεκίνησε μετά από 12 λεπτά όταν τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, αποβάλλοντας τον Φωτεινή με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα για διαμαρτυρία.

Τα τελευταία λεπτά δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο, στις αρκετές καθυστερήσεις που “έδειξε” ο ρέφερι της συνάντησης δεν άλλαξε κάτι και ο παιχνίδι ολοκληρώθηκε με νικητή τον Φοίβο και τον ΑΕΡΑ να έχει πολλά παράπονα από τον Κυρίτση, τα οποία του μεταφέρθηκαν μετά το τέλος και μέσω των παικτών, αλλά και του τεχνικού επιτελείου και των παραγόντων του.

Διαιτησία: Κυρίτσης, Λάζος, Καλκαβούρας

Συνθέσεις:

Φοίβος: Kεφάλας, Ορφανίδης Σ., Κυπριώτης, Χατζησάββας (73′ Φωτεινής), Θεοδοσίου, Κυπριώτης (46′ Στεφανίδης, 79′ Καραγεωργίου), Τζιβίλογλου (96′ Μπιλλιάς), Παϊζάνος, Καλημέρης, Ορφανίδης Ν., Γκινής, Μόσχος

ΑΕΡΑ: Δαρζέντας, Δανάς, Στελλάς, Μαλλιάκας, Γιαννακάκης (93′ Λυμπερόπουλος), Μπάρδης (95′ Στεφανής), Γαργάλης, Μπαϊρακτάρης (70′ Πλύγκος), Παυλίδης, Φιλιππάκος (63′ Μασάδο), Λόης