UEFA: ΟΙ αποφάσεις του 13ου έκτακτου συνεδρίου

To 13o έκτακτο συνέδριο της UEFA, στο οποίο την ΕΠΟ εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της Ευάγγελος Γραμμένος και ο Υπηρεσιακός Εκτελεστικός Γραμματέας Αλέξανδρος Δέδες, επικύρωσε τη συμμετοχή των Αντρέα Ανιέλι (πρόεδρος Γιουβέντους) και Ιβάν Γκαζίδη (CEO Αρσεναλ)  στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA.

Οι κύριοι Ανιέλι και Γκαζίδης, ως πλήρη μέλη της ΕΕ/UEFA, θα είναι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA) στην Εκτελεστική Επιτροπή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ταυτόχρονα, ο Αλεξέι Σορόκι (Ρωσία) εκλέχθηκε ως το νέο μέλος από την Ευρώπη στο συμβούλιο της FIFA με θητεία που θα λήξει το 2021.

Επιπλέον, τα μέλη του 13ου έκτακτου συνεδρίου επικύρωσαν τον διορισμό των Χοσέ Χουάν Πίντο Σάλα και Τσαρλς Ντεγκουάρα στην Επιτροπή Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, του Τόμας Χόλερερ ως μέλος στην Επιτροπή Εφέσεων, αλλά και των Ιβάν Ρόμπα, Εντίνας ΕΪμόντας και Νεμπόισα Ίβκοβιτς ως επιθεωρητών Ηθικής και Πειθαρχικών Θεμάτων της UEFA.

Τέλος, στο 13ο έκτακτο συνέδριο εγκρίθηκαν οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στο καταστατικό της UEFA, οι οποίες θα συνδράμουν στην υλοποίηση του μνημονίου κατανόησης μεταξύ της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (EPFL), εν αναμονή και της έγκρισης από την Εκτελεστική Επιτροπή για τη χορήγηση μελλοντικά μια θέσης εκπροσώπου της EPFL στην ΕΕ/UEFA.