Κλεόβουλος για… πρωτάθλημα!

Άλλος είχε την ταμπέλα του φαβορί και άλλος… κεντούσε εντός αγωνιστικού χώρου. Ένας Κλεόβουλος να τον… πιεις στο ποτήρι, έκανε πλάκα στον Φοίβο (έπαιζε με δέκα παίκτες από το 27′ λόγω ανόητης αποβολής του Κεφάλα) και επικράτησε με 5-1 έχοντας σε κέφια τον Δήμο Παπαοικονόμου.

Οι Κρεμαστενοί μετά την ανατροπή επί του ΑΕΡΑ στο ντέρμπι της πρεμιέρας, έμειναν πίσω στο σκορ πολύ νωρίς και κόντρα στον Κλεόβουλο σε μία δύσκολη έδρα.

Αυτή την φορά, όχι μόνο δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, αλλά γνώρισαν την συντριβή από έναν… αφηνιασμένο Κλεόβουλο που έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μόλις στο 8ο με εξαιρετική ατομική προσπάθεια, ο Παπαοικονόμου έφτασε στα όρια της περιοχής από τα αριστερά και με το δεξί πόδι έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 1-0.

Προσπάθησε να απαντήσει άμεσα η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη και πίεσε, αλλά μάταια. Χώρο έβρισκαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά μέχρι λίγο έξω από την περιοχή του Χρυσανθή. Μέσα σ’ αυτή δυσκολεύτηκαν να μπουν, την ίδια στιγμή που οι κυανόλευκοι ήταν κίνδυνος- θάνατος στην κόντρα.

Σε μία απ’ αυτές τις κόντρα- επιθέσεις στο 27ο λεπτό, Παπαοικονόμου και Κολιοκώστας συνδιάστηκαν ωραία και τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Αλέκος Κακλαμάνος που ανατράπηκε από τον Κεφάλα και κέρδισε το πέναλτι και την κίτρινη κάρτα του γκολκίπερ του Φοίβου.

Σημειωτέων, αυτή ήταν η δεύτερη κίτρινη για το τερματοφύλακα των Κρεμαστενών και έτσι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Την πρώτη την είχε αντικρίσει δύο λεπτά νωρίτερα (25′) όταν διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή για μία φάση, ζητώντας κίτρινη κάρτα για αντίπαλο του.

Έτσι, από το πουθενά ο Φοίβος βρέθηκε να κυνηγά από το 2-0, αφού στο 29′ ο Αλέκος Κακλαμάνος ευστόχησε στο πέναλτι. Παράλληλα αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερα από πολύ νωρίς.

Παρόλα αυτά, στο 37′ είχε την “χρυσή” ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι. Ο Λάκης Κακλαμάνος έσπρωξε μέσα στην περιοχή τον Γκινή και ο ρέφερι έδωσε αμέσως το πέναλτι. Ο Τζιβίλογλου όμως που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα άουτ και… κλώτσησε την σπουδαία ευκαιρία.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Φοίβο, στο 42′ έγινε μαγικός συνδυασμός από πλευράς γηπεδούχων και το 3-0 ήταν γεγονός. Ο Παπαοικονόμου τροφοδότησε τον Αλέκο Κακλαμάνο και ο τελευταίος με τρομερό τακουνάκι έδωσε ασίστ στον Κολιοκώστα που από θέση τετ α τετ έβαλε το όνομα του στην λίστα με τους σκόρερ του αγώνα.

Στην επανάληψη δεν… ξύπνησε ο Φοίβος, αντιθέτως μπήκε νωχελικά κόντρα σ’ έναν Κλεόβουλο που… γυάλιζε το μάτι του. Στο 49′ από την κούρσα και σέντρα ακριβείας του Παπαοικονόμου από τα αριστερά, ο Ταγκάεφ με κεφαλιά- ψαράκι από το ύψος του β’ δοκαριού έκανε το 4-0!

Η απόκρουση του Χρυσανθή στο σουτ του Τζιβίλογλου στο 53′ ήταν μια παρένθεση στο παιχνίδι, αφού η ομάδα του Δημήτρη Δογιάμα σκόραρε ξανά στο 76′ με νέα αντεπίθεση.

Νέα ασίστ από τον Παπαοικονόμου που έκανε την μπαλιά στον Ταγκάεφ από τα δεξιά αυτή την φορά και ο έμπειρος στράϊκερ πέτυχε δεύτερο προσωπικό τέρμα, προλαβαίνοντας την έξοδο του Μήλιου.

Το μόνο που κατάφερε ο Φοίβος ήταν να μειώσει σε 5-1 στο 80′ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νίκου Ορφανίδη για το γκολ της τιμής. Την παράβαση κέρδισε ο Γκινής που ανατράπηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Στο τέλος βέβαια η ομάδα της Κρεμαστής θα μπορούσε να είχε μειώσει κι άλλο την έκταση της ήττας της, αλλά ο Κουκουτσέλας στο 82′ απομάκρυνε πάνω στην γραμμή με το κεφάλι το σουτ του Τζιβίλογλου και ο Γκινής στο 87′ αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα στην μικρή περιοχή.

Διαιτησία: Ατσικνούδας, Σταυρούλιας, Βλάχος

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Κουκουτσέλας, Νίκολλι, Κωστάκης, Κακλαμάνος Λ., Πιτσουρδάκης (67′ Κοντός), Παπαοικονόμου (78′ Κολιάδης), Γαϊτάνος, Κακλαμάνος Αλ., Κολιοκώστας, Ταγκάεφ

Φοίβος: Κεφάλας, Ορφανίδης Σ., Κυπριώτης, Παϊζάνος, Καραγεωργίου (28′ Μήλιος), Χατζησάββας, Στεφανίδης, Γκινής, Μόσχος (57′ Ταφάνι), Τζιβίλογλου, Ορφανίδης Ν.